Gotiska Klubben

Hur skicklig gerillakrigare är Gustav Kasselstrand?

SD/SDU Efter det senaste bråket mellan SD-toppen och SDU kan man spekulera i om Gustav Kasselstrand/SDU kommer uteslutas ur SD före eller efter valet i september 2014?

Alternativt, kommer Kasselstrand, Hahne, Isheden och SDU lämna SD och skapa ett helt nytt och eget parti inför valet 2014?

I dag verkar det inte finnas någon stark vilja hos moderpartiet och ungdomspartiet till intellektuell debatt eller kompromiss. Socialkonservatism står mot kulturell nationalism, Israelstöd står mot tvåstatslösning, FRA-stöd står mot en upprivning av FRA-lagen.

Den mesta kommunikationen mellan SD och SDU sker via extern media, ibland efter några rallarsvingar på Facebook:

”Kasselstrand kan utmana Åkesson” Nyheter24

Öppen strid mellan Sverigedemokraterna och SDU Nyheter24

Efter bråket – här slår Kasselstrand tillbaka Nyheter 24,

SD-toppar ifrågasätter SDU:s värdegrund Expo

Kraftig SD-kritik mot ett allt för nationalistiskt SDU Realisten

SD hotar upplösa SDU – för nationalistiskt Nationell.nu

Min egen förhoppning är nog att Kasselstrand, om han inte blir utesluten redan i år ( via ultimatum från SD till SDU), lyckas provocera fram en uteslutning/ultimatum i mars eller april 2014. Då har SDU några månader på sig att i rekordfart starta ett nytt svenskt parti med det fantastiskt fina namnet: Sveriges Demokratiska Ungdom.

Ett ungdomsparti i riksdagen? Ja, varför inte? Det kanske ligger i tiden. Tänk en Kasselstrand som kanske till och med vill straffskatta 40-talisterna. Det skulle väl smaka mumma! 🙂

Vi får se. Så här kommer det i vilket fall inte att fortsätta länge till.

Ref: Fria Tider, sök: Kasselstrand

Written by gotiskaklubben

10 september, 2013 den 16:32

Publicerat i Gotiska Klubben

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag vet inte… Kan det inte komma att fortsätta rätt länge? SDU:arna hålls isolerade. Så länge Kasselstrand är förbundsordförande så vågar väl inte de fyra utesluta honom (om öht formellt möjligt?)?

  Om SDU-falangen vad det lider får tillräckligt stort stöd så kan de ju någon gång om ett antal år rösta fram sitt alternativ till partiledare. Men då måste ju Kasselstrand överleva efter förbundsordförandetiden. Efter den lär han ju bli satt i frysbox, inte få något uppdrag. Toppen tillåter ju inte heller att någon med egna tankar bygger upp en bas någonstans (som Ehn i VG-regionen). Svårt utmana då.

  kebnekaisa

  10 september, 2013 at 17:12

 2. Den här artikeln, tror jag, visar på SDU´s värdedjup:
  http://sdu.nu/2012/08/06/debattartikel-ar-nationalismen-den-nya-konservatismen,

  ÅMÅL

  10 september, 2013 at 20:40

 3. ÅMÅL

  10 september, 2013 at 22:20

 4. i dagsläget gagnar det ingen att partiet splittras, han är populär och det vet ledningen. så att sitta på två stolar inom samma grupp funkar bra för båda parterna.

  robban

  10 september, 2013 at 23:01

 5. Jag tror konflikterna mellan SD och SDU även handlar om generationsmotsättningar. SDU-folket är födda på 80- och 90-tal medan SD-toppen är födda på 70-tal eller sent 60-tal.

  Antagligen har SD-toppen 40-talister som föräldrar, medan SDU har 50 och 60-talister som föräldrar. Och kanske kan detta vara en av orsakerna till att SD så förtvivlat vill älskas och respekteras av det ”40-talistsamhälle” som ändå alltid kommer att hata dem, medan SDU da facto skiter blankt i 40-talisternas (68-generationens) kärlek och respekt.

  SD-toppen
  Jimmie Åkesson, född 1979.
  Mattias Karlsson, född 1977
  Björn Söder, född 1976
  Richard Jomshof, född 1969

  SDU-toppen
  Gustav Kasselstrand, född 1987
  William Hahne, född 1992
  Joakim Isheden, född 1990
  Jonas Andersson, född ?

  gotiskaklubben

  11 september, 2013 at 07:01

 6. Ja, för tusan plåtar! Bråka och visa vilka omogna barn ni är. Ni är väl för unga för att förstå att endräkt när men tvedräkt tär. Alla utom SD och SDU tjänar på detta. Ateisten Reinfeldts böner har blivit hörda!

  senex

  11 september, 2013 at 10:20

 7. SDU kommer att falla, moderpartiet kommer att ändra i stadgarna nu så att SDU förlorar sina platser i styrelser och sen är det bara tack och adjö. Å andra sidan är det ganska mycket SDU-ledningens fel som valde att bråka i onödan. SDU är så litet och irrelevant att moderpartiet lätt kan göra sig av med dem och starta nytt ungdomsparti.

  Mikael Fjord

  9 oktober, 2013 at 23:02


Kommentarer inaktiverade.