Gotiska Klubben

Björn Björnkvist: ”Polisarbete i PK-Sverige – en saga”

polismöte

”Polisarbete i PK-Sverige – en saga” av Björn Björkvist

Denna saga utspelar sig ett okänt antal dagar in i framtiden. På en polisstation jobbar man febrilt med att lösa ett mord utan att reta upp Sveriges journalister.

Vid en whiteboard stod polischef Bengtsson och talade inför sina utredare. På tavlan satt två porträtt, ett föreställande Svensson och ett föreställande tvåbarnsmodern. Man hade också skrivit upp Svenssons senast kända adress men i övrigt var det tomt. Bengtsson hade just redogjort för att Svensson inte funnits på adressen som stod på tavlan och frågade nu sina utredare om de hade några uppslag eller förslag. Johan Olsson räckte upp handen och fick ordet.

– Jag föreslår att vi undersöker vilka som finns i Svenssons närhet. Vilka umgås han med? Har hans mor någon sommarstuga där han kan tänkas gömma sig? Finns det någon flickvän eller pojkvän? Har han barn eller tänkbara kumpaner?

Bengtsson tittade strängt på Olsson.

– Dina förslag får mig att tänka på 30-talets Tyskland. Vi är inte Gestapo utan modern svensk polis. Du bör nog fundera över om polisyrket är något för dig. På Gestapos tid kollade man…

Fortsättning finns att läsa i Realisten

* * * * *

Kommentar: Att vår tids humor kommer från höger och nationellt håll känns allt tydligare. Vad det beror hinner jag inte gå in på just nu, men kul och vitalt är det, och det vittnar om både segervittring och gott humör. Denna gång var det Björn Björnkvist från Realisten som skildrade vår tids Sverige, ja nästan i Per Wahlöö-klass.

Written by gotiskaklubben

24 september, 2013 den 13:43

Publicerat i Gotiska Klubben

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Thomas Hammarberg har fel. En kommission som utreder Polisens arbete skulle bara hämma brottsbekämpningen och bakbinda polisen i sitt arbete med att stävja den farsot som romernas kriminalitet innebär. Tvärtom borde relationen mellan etnicitet och brott belysas starkare genom att utöka registreringen. USA är i det här fallet ett fördöme.
  Thomas Hammarberg, som för övrigt byggt sin karriär på att fjäska för mångkulturen, har också fel när han talar om ”fördomar” inom Polisen. Nej, det är inte fördomar, det är EFTER-domar – som bygger på fakta och analys.
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/krav-pa-kommission-om-registrerade-romer/

  Förortskärring

  24 september, 2013 at 14:39

 2. Vänstermuppen Hammarberg igen: ”…om man verkligen vill bekämpa brott/…/vore att rekrytera personer med romsk bakgrund till poliskåren”.
  Fantastiskt! Varför inte beväpna alla zigenare och göra dem till militära insatsstyrkor!
  Eller ge alla zigenare höga statliga myndighetsposter och villa i Saltsjöbaden. Då är vi kvitt problemen.

  Förortskärring

  24 september, 2013 at 14:48


Kommentarer inaktiverade.