Gotiska Klubben

Expedition Wolodarski – ny tv-serie på Dagens Nyheter?

Dagens Nyheters chefredaktör, Peter Wolodarski, angrips nu av Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling för att bedriva ett ledarskap som präglas av skräck och förnedring.  Wolodarskis skräckvälde liknas vid Expedition Robinson och kallas ”kafkalik”.

Tolv journalister (som antagligen vägrat sluta frivilligt) har omplacerats till ett kontor i Stockholms innerstad och ska där ägna sig åt att förbereda Dagens Nyheters 150-årsjubileum.

En av de tolv journalisterna, Annika Bengtsson går ut med sitt namn och säger:  ”– Det är för jävligt att bli behandlad på det här sättet av sin arbetsgivare efter att ha jobbat på tidningen i 33 år. Det kändes som vi var offerlamm som var på väg till slaktbänken.”

”Enligt Journalisten finns det en ”misstanke” om att projektet med DN:s 150-årsjubileum läggs ner efter ett år och att de 12 medarbetarna då ska varslas om uppsägning” Dagens Media

dagens media dagens nyheter”Som den värsta Robinsontävling. Vuxenmobbning. En kafkalik upplevelse. Det är några reaktioner på att tolv av Dagens Nyheters medarbetare uppmanats arbeta med ett projekt som är förlagt i lokaler utanför tidningen.”  Journalisten

”Berättelserna om hur personalen på DN behandlas är så hårresande att man nästan undrar om de är sanna.” skriver Journalistens chefredaktör Helena Giertta 

Written by gotiskaklubben

17 oktober, 2013 den 09:42

Publicerat i Gotiska Klubben

9 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. OK, jag stödjer knappast Wolodarskis metapolitiska verksamhet. Han borde sluta terrorisera det traditionella Sverige med sin propaganda. Men sedan, hans roll som chef på DN — om nu tidningen går dåligt så måste han såklart sparka överflödiga anställda.

  Jag förstår inte dessa krokodiltårar för de DN-anställda. Jag förstår inte denna nyväckta sympati för grånade PK-ister och antivitister som nu motas ut i kylan av DN:s ledning, en ledning symboliserad av Wolodarski.

  Wolodarskis tidning går dåligt. Det glädjer mig som Sverigevän. Men utöver det kan jag inte hitta fel i hans sätt att skala ner sin verksamhet. Att ge övertaliga journalister jobb i ett separat bolag för jobb med tidningens jubileum är både smart och humant. Kan inte dessa anställda journalister fatta att festen är över. De har länge levat gott på sin höga lön, skrivande antivit propaganda. C’est fini. Om det pågår nedskaling av DN så är det inte Wolodarskis fel.

  Ni som gnäller på hans sätt att leda DN operativt, vad anser ni att han ska göra istället? Inte sparka någon och se tidningen gå under före jul? Det vore förstås trevligt men så pass vansinnig är ingen företagsledare.

  Kockar lagar mat, lokförare kör tåg och mediechefer sparkar folk. Det är vad man gör på jobbet i Sverige år 2013. Indignationen över detta är missriktad.

  svensson

  17 oktober, 2013 at 10:17

  • Att många journalister ”förtjänar” kan vara en sak. Men det förtar inte det faktum att detta agerande är en form av utpressning. Hur Wolodarski sköter DN intresserar mig egentligen inte. Jag vet bara att DN är en av de tidningar som bär mest skuld till destruktionen av Sverige. Därför är alla negativa nyheter värdefulla i upplysnings- och propagandasyfte.

   Därför hoppas jag att några av de tolv journalisterna orsakar DN betydande badwill. Gillar samtidigt detta ”karikatyrcitat” från Flashback:

   Citat: http://www.journalisten.se/nyheter/d…-var-offerlamm

   ”Jag har varit en flitig och nyttig åsna i som strävsamt jobbat för att sprida lögner 33 år och så blir jag behandlad på detta viset. Det skulle jag aldrig kunna tro”.

   https://www.flashback.org/sp45711602

   gotiskaklubben

   17 oktober, 2013 at 10:39

   • Omplacerade journalister på DN är OFFERLAMM enligt tidningen Journalisten 😉
    Läs 1 Moseboken kapitel 31!
    Absurditeten kan få en att svimma 😉

    ÅMÅL

    17 oktober, 2013 at 11:34

 2. På tal om ”mediaeliten” lite OT:
  ”Jag är imponerad av Lars Ohly´s sätt att debattera med Jimmie Åkesson.
  Värdigt, men knivskarpt.
  Sa inte rassesvin en enda gång!”
  STAFFAN DOPPING (Twitter)

  ÅMÅL

  17 oktober, 2013 at 11:24

 3. Kommentarer från Journalisten
  http://www.journalisten.se/nyheter/det-kandes-som-att-vi-var-offerlamm

  KOMMENTARER

  Det finns 2 kommentar på sidan.

  Inlagt av Tova ons, 2013-10-16 16:25
  ”De tolv erfarna journalisterna får inte längre skriva i Dagens Nyheter, inte ens om de skulle ha egna nyheter: en form av skrivförbud. De får inte heller ta med sig sina arbetsredskap som datorer och de program som finns i dem. Ledningen uteslöt även gruppen från redaktionens mejlinglista, men backade efter protester.” Agendasättande journalistik, eller hur var det nu det lät? När man läser om Peter Wolodarski så framstår de chefer jag har haft under mitt arbetsliv som ganska okej trots allt. Jösses. Inte behöver han stå till svars heller. Vill du fortfarande bomba sönder Syrien förresten, Peter?

  Inlagt av Tova ons, 2013-10-16 16:30
  Varför är 70% av de uppsagda kvinnor förresten? Kan någon fråga Wolodarski det, medelålders män i maktposition med 110 000 kr i månaden osv som han är?

  gotiskaklubben

  17 oktober, 2013 at 20:07

 4. Kommentarer från Dagens media
  http://www.dagensmedia.se/nyheter/print/article3779211.ece

  8 kommentarer

  det var värre förr
  Var det inte värre förr när journalisterna själva rensade ut kolleger som inte delade rådande vänsterfanatism. Åsiktsutrensningen av medarbetare av redaktionsledningen på 70 talets DN är en enorm skamfläck som inte försvinner för att den tystas ned. Till de utsparkade hörde exempelvis Jolo om vilken tänkvärt nog ingen biografi skrivits till skillnad från ständigt nya om Tingsten. På sin tid var Jolo ett av svensk journalistiks stora namn med reportagen intervjuerna och kåserierna i DN och som författare till rader av böcker om historia inklusive tvserien Någonstans i Sverige.

  suck 17 okt 2013 15:22
  Svar till suck
  Word! DN har en mörk historia. Tex så hyllade ju Olof Lagercrantz folkmordet i Kina under kulturrevolutionen i Dagens Nyheter

  Medborgare Maths 17 okt 2013 16:28
  ”DN-ledningen glömmer att det handlar om människor av kött och blod”
  Undrar om Nordling tror på det där själv? Det vi ser nu är ett företag som måste minska på sin personal för att deras intäkter minskar. Vi har serr det förr. Och vi kommer att få se det igen. Då 90-talskrisen brann så kunde vi varje dag läsa om uppsägningar betydligt större än denna. Att 12 på ett företag förlorat jobbet alt omplacerats hade man inte ens orkat skriva om då. Är då detta fall så speciellt och är DN så hemska så att dessa omplaceringar motiverar den strida ström av artiklar som vi sett i DM? Svaret på den frågan är nej. Så vi får hoppas att detta är sista artikeln i ämnet och att Nordling taggar ned.

  Svar till Medborgare Maths
  Jo, DN är precis just så hemska. De behandlar mångåriga medarbetare som boskap. Precis som artikeln visar så kommer säkert projektet att läggas ner efter ett år och så sägs de upp.

  Anonym 17 okt 2013 14:27
  Svar till Anonym
  Självklart så kommer projektet att läggas ned efter ett år. 150 årsjubileet kan ju max pågå till den dag man fyller 151

  Medborgare Maths 17 okt 2013 16:24
  Bygg ett bollhav och ge dem en varsin snuttefilt.
  Vuxna människor? Rena sandlådan detta nu.

  Anders Andarve 17 okt 2013 09:40
  På riktigt, DM?
  Hur många artiklar kan ni egentligen skriva om dessa 12 journalister? Jag har svårt att tro att någon som besökt DM de senaste månaderna har missat det. Det börjar snart kännas som någon pinsam häxjakt mot DN.

  stihl 17 okt 2013 09:18
  Svar till stihl
  Dessa 12 är väl de mest omskriva journalisterna sen Jan Guillou och Peter Bratt dömdes till fängelse för spionage i samband med IB affären

  gotiskaklubben

  17 oktober, 2013 at 20:12

 5. Fler reagerar mot ondskan på DN:
  http://adderat.blogspot.se/2013/10/dns-osmakliga-skitstovel.html

  Jag känner anhöriga till offren efter de allierades bombningar av tyska städer…

  ÅMÅL

  18 oktober, 2013 at 22:41

  • Bra spaning. Såg också det där. Men förstod inte riktigt och gick vidare. Peter Wolodarski är på väg att göra DN till en riktig slöddertidning.

   gotiskaklubben

   18 oktober, 2013 at 23:22

   • Jo precis. Och vi får inte glömma att DN, innan Peter Wolodarski tog över, var en brinnande fackla i vår nordiska grotta. En fyr, ljusbringare, en Lucifer i vårt mörker.

    Vickan Eremita

    19 oktober, 2013 at 04:44


Kommentarer inaktiverade.