Gotiska Klubben

USAs spionchef James Clapper skyller på Europa

SPIONSKANDALEN NSAs chef James Clapper menar att det är Europas egna underrättelsetjänster som spionerar, inte USA. Han säger vidare att Edwards Snowdens uppgifter inte stämmer. Detta dementeras i sin tur av Glenn Greenwald och Guardian. Och för att riktigt helgardera sig dänger Clapper till med att Vita Huset vetat om alltsammans hela tiden. Det känns uppenbart att NSA försöker slingra sig samtidigt som både Vita Huset och Europas regeringar hycklar.

Inom några veckor kommer Edward Snowden lägga fram uppgifter om Sverige och det lär bli ett problem för Reinfeldt och Bildt. Och i England är David Cameron så nervös att han hotar Guardian med repressalier om tidningen fortsätter publicera besvärande uppgifter. Sammanfattning:

”If you can’t spy on your own countrymen, you find another country to do it for you. That how the whole espionage scene works.” 2talljones

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5689258
http://www.friatider.se/upprorda-eu-regeringar-samarbetar-sjalva-med-nsa
http://www.spiegel.de/politik/ausland/nsa-skandal-geheimdienste-verteidigen-ueberwachung-im-us-kongress-a-930738.html
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5688990

Written by gotiskaklubben

30 oktober, 2013 den 03:47

Publicerat i Gotiska Klubben

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag förstår inte problämet. Fullständigt självklart att vänsterextremister, nassar, islamister och europeiska gummiryggar till politiker som välkomnar muslimsk massinvandring, måste övervakas

  5el

  30 oktober, 2013 at 22:17

  • 5el – jag instämmer till fullo. Naturligtvis måste de som välkomnar muslimsk massinvandring övervakas. Det gäller ju att se till att de inte blir vankelmodiga och vacklar i sina strävanden att fylla upp Sverige med statslösa landsflyktiga palestinier. Ju längre bort från sina hemtrakter dessa palestinier bor, desto mindre problem utgör de för dem, som bebor deras hemtrakter.

   observator

   31 oktober, 2013 at 11:00

   • Det finns inget Palestina och således inga palestinier.
    Det finns bara en mix av muslimer från Asien och Afrika som traktar efter landet Gosen som flödar av mjölk och honung;Sverige

    5el

    31 oktober, 2013 at 22:43

    • Bäste 5el – ditt sätt att debattera förefaller något trubbigt. Man kan lätt få intrycket att du befinner dig i ett motlut och att krafterna börjar avta. Etniska finnar, t. ex., fanns väl i minst tusen år innan den av det internationella samfundet erkända staten Finland fanns. Och det finns väl idag hundratals, minst, väl definierade etniska grupper, som inte har en egen stat.

     observator

     1 november, 2013 at 16:55

     • Det finns inga palestinier, bara invandrade araber från Jordanien, Libanon, Syrien, Egypten, Saudiarabien och Irak som valt att bosätta sig väster om Jordanfloden och först 1967 efter att ha fått skitdäng av Israel började kalla sig palestinier.
      Men å andra sidan har vi snart alla som kallar sig palestinier i Sverige och då döper vi om oss till Sverigestina eller Sverigestan.

      5el

      1 november, 2013 at 19:45

 2. Hans arbetsgivare är väl missnöjd, vem det nu är egentligen.

  Ja a

  30 oktober, 2013 at 22:32


Kommentarer inaktiverade.