Gotiska Klubben

Ljuger Liza Jonsson lika bra som Thomas Quick?

liza Jonsson2NORDMALING Vilket är det värsta hotet mot demokratin? Att en politiker misshandlas eller att media okritisk sprider lögner om en påstådd kvinnomisshandel? Det första är en händelse som snabbt kan utredas av polis och den skyldige/de skyldiga kan sedan lagföras. Det andra är något som kan utvecklas till en masspsykos med hjälp av osanning, medial manipulation samt den tidningsläsande fårskocken som går under namnet svenskar.

Idag skrivs bok efter bok som avslöjar hur rättsväsende och bisarr psykiatri manipulerade utredningen runt Thomas Quick. Fårskocken jublar och hyllar Hannes Råstam och Dan Josefsson för deras böcker, trots att det var den gamle brottaren, advokat Pelle Svensson som gjorde grovjobbet en gång i tiden när han sökte resning i Johanfallet. Visst är såna här böcker bra, och och visst är de viktiga. Men varför måste ALLTID fårskocken tycka exakt lika i alla frågor?

Medias roll i fallet Thomas Quick diskuteras knappt. Medias roll som notorisk ryktesspridare och manipulatör. Inte heller ifrågasätts mytomanen och den sinnessjuke Thomas Quick – offret som påstås att med hjälp av droger mer eller mindre TVINGATS bekänna 39 mord han inte hade begått. Visst, det stämmer säkert. Och att Quick då och då varit litet sexstygg mot barn eller råkat knivat någon beror också enligt enig expertis på olika former av mediciner och droger. Punkt slut. Inga övriga frågor. Offret är heligt och offret kan aldrig vara skyldig. Offret ska heller aldrig diskuteras då det försvårar dramaturgin. Ungefär så är vår tids logik.

I går meddelade Polisen i Västerbotten alltså att utredningen runt den påstådda misshandeln av Liza Jonsson är på väg att läggas ned. På frågan om Polisen tror att Liza Jonsson ljuger svarar förundersökningsledaren Joachim Lundberg: – Det kan jag inte kommentera.

Jaha. Sannolikt ljuger hon alltså. Frågan är om vad och varför? Frågan är också vilka som hjälpt henne eller på annat sätt blivit indragna i härvan. Och frågan är varför media spridit lögnen så okritiskt. I går blev Gotiska Klubben blockerad av TV4 Umeå efter att vi kritiserat dem för amatörism i fallet Liza Jonsson.

Här är två spännande namn i historien runt Liza Jonsson som antagligen vet mer än vad de vill säga:

Kommunchefen Ull-Maj Andersson som hela tiden hållit fast vid Liza Jonssons historia. Varför?
Den moderaten politikern Anna-Karin Jonsson-Berg som avgick på grund av den påstådda misshandeln. Varför?

Här finns de flesta uppgifterna för den som är intresserad av fallet: SR Flashback

PS I Kväll ska förresten Leif GW Persson intervjua Sture Bergwall.

Written by gotiskaklubben

26 november, 2013 den 08:15

Publicerat i Gotiska Klubben

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det intressanta här, förutom det uppenbara att det finns flera som skulle kunna avslöja alla lögner men väljer att vara tysta, är ändå den mentalitet som konstruerar detta drama. Motorn härvidlag är nog den så kallade Frankfurtskolans framfart (som jag själv var anhängare av på 60-talet) och det som Gilad Atzmon så träffande analyserar i sin bok ”The wandering who?” (om judisk mentalitet, alternativt judisk ideologi). Offerrollen som moraliskt legitimerar vad skit som helst för att få makt. En mentalitet som omfattas av många fler än de som kallar sig judar och där alla som kritiserar detta stämplas på olika sätt.

  Jag tycker att det blir rätt tydligt hur bl a feminismen här är ett barn av denna mentalitet. Tänker också på historien om Anna Ardin och Julian Assange i Sverige och på den mediokre judiske springpojken åt Expo, SKMA med flera, som inledde sin journalistkarriär genom en historia i Expressen, som ingen kunde kontrollera, om hur han blivit utsatt för ”antisemitism” – Jonatan Leman.

  Vi kan se det även i den stora världen, där de nykoloniala krigen ofta motiveras med förintelsereligionen.

  Har skrivit om detta många gånger, till exempel här http://lassewilhelmson.wordpress.com/vad-ar-sionismen-3/ , här http://lassewilhelmson.wordpress.com/2011/06/16/paideia-for-alla-eller-bara-de-utvalda/ och här http://lassewilhelmson.wordpress.com/2013/05/04/gaskamrar-i-auschwitz-med-mera/

  Tabuet att diskutera denna judaisering av svensk och västerländsk mentalitet är i själva verket det främsta uttrycket för Judisk makt. I Sverige vakar Shibstedt och Bonnier över detta – husbondens röst – som även SD underordnar sig, liksom de muslimska centralorganisationer som samarbetar med sina judiska motsvarigheter mot ”antisemitism” och ”islamofobi”.

  Den som orkat läsa så här långt och drabbas av tungsinne, liksom undertecknad, kan läsa epilogen till min bok ”Är världen upp och ner?” som är ett litet försök att se ljuset i tunneln 🙂

  http://lassewilhelmson.wordpress.com/2010/01/01/quo-vadis/

  Lasse Wilhelmson

  26 november, 2013 at 11:36

  • Onekligen en spännande analys även om du drar upp den till makronivåer. Nu tror jag de flesta orientaler är rätt så duktiga på manipulation i ena eller andra riktningen.

   Offerrollen med tillhörande knep borde undersökas utförligare. Att killar som Jonatan Leman ljuger obehindrat tar jag för givet. Eftersom hela mediagänget ljuger är det inte någon som har något intresse av att avslöja honom.

   Vi hade nyligen ett fall som på twitter blev känt under taggen #hijabuppropet, vilken också handlade om en muslimsk kvinna, konvertit(?) som påstod sig blivit misshandlad. Först jätterubriker, sedan tystnad.

   Men när det gäller charmtrollet Thomas Quick vet i fan vad man ska tro. Kolla på intervjun ikväll om du har tid och lust. Det är ju en sanslös historia oavsett om Quicks egen roll känns rätt så diffust beskriven och undersökt.

   gotiskaklubben

   26 november, 2013 at 15:02

   • Quick som person är väl inte så intressant och visst är historien sanslös. Självklar finns sanningen i detaljerna, men förståelsen kräver nog ett vidare perspektiv 🙂 Här finns en diskussion som har intresse för att förstå den ”kultur” som drev fram denna historia.

    http://gunnarthorell.wordpress.com/2013/10/26/mannen-som-slutade-ljuga-dan-josefsson/

    Lasse Wilhelmson

    26 november, 2013 at 15:43

    • Kom ihåg vad vi just talade om, ”offerrollen”. Jag tror – tror! – att det finns mer att vrida ut ur Quick än vad Råstam och Josefsson har varit intresserade av eller lyckats med. Dessutom utelämnar dessa medias skuld i frågan, som jag förstått. Hur som helst är det mkt spännande text i den länk du bifogade. Vilken soppa!

     gotiskaklubben

     26 november, 2013 at 15:58

    • Spännande artikel av Gunnar Thorell. Ikväll när jag så på Norells terapi tänkte jag på både på André Bretons surrialism och på hermeneutiken.

     gotiskaklubben

     27 november, 2013 at 01:44

 2. […] Ljuger Liza Jonsson lika bra som Thomas Quick? […]

 3. Lambertz släpper bok om medias roll i Bergwallsoppan. Hur alla rusar åt samma HÅLL.
  http://nyhetsverket.se/nyhet/25314/Jag-har-f%C3%B6rst%C3%B6rt-festen

  Nado

  10 april, 2014 at 20:00


Kommentarer inaktiverade.