Gotiska Klubben

Tack för musiken, Björn Skifs!

björn skifsI går gästade Björn Skifs ”Tack för musiken”. Jag noterade att han hade en fornnordisk symbol runt halsen och tänkte skriva något om det.  Men efter en sökning på  ”skifs torshammare” på Twitter visade det sig redan vara gjort.

Det är svårt att greppa Björn Skifs. Att sjunga som en världsartist med samma självklara stämma som vi andra samtalar med varandra på ett bygge, och ändå bete sig som en småblyg och småbusig tonåring, nej, det går inte ihop.

Skifs historia om när han 1974 spelade buskis ute på svenska landsbygden med ett fånigt rött frågetecken målat på kinden, samtidigt som en amerikansk producent ringde upp honom och vrålade att han omedelbart måste komma till USA och uppträda, eftersom hans låt Hooked on a feeling var på väg mot förstaplatsen på den amerikanska listan – nej, det är inget skryt från Skifs sida, sån är han, en äkta ödmjuk, humoristisk och helt oförfalskad värmlänning dalkarl med musiken och nåja, teatern i blodet, samt en blänkande Thorshammare runt halsen.

Tänkte här spela Skift bästa låt, den till innerlighetens innersta trakter underbara ”Håll mitt hjärta”, men så såg jag Victorias underbara leende när hon gifte sig, och då blev Goten tårögd som en gammal mormors mormor från Eddans tid.

Written by gotiskaklubben

7 december, 2013 den 06:50

Publicerat i Gotiska Klubben

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Skifs har kört sin grej som få andra. Av 70-talets svenska hjältar står han stadigast.

  svensson

  7 december, 2013 at 07:30

 2. ”Håll mitt hjärta”, otroligt vacker, såväl text som musik.
  Raka motsatsen till en rappande neger på MTV…

  Kalle Kula

  7 december, 2013 at 16:26


Kommentarer inaktiverade.