Gotiska Klubben

270 000 har läst Helena Palenas artikel om smör och margarin

Om det är träffar eller unika besök framgår inte av Helena Palenas tweet. Men det är ju ett fantastiskt resultat i vilket fall. Och över tvåhundra har kommenterat den. Vad är det som är så bra med den artikeln då? Läs den själv så får du se. Här är den: Symaskinsolja & Bensin i margarin! Bluffen med Becél! Ät naturligt smör!

helena Palena smör och margarin

Written by gotiskaklubben

28 december, 2013 den 06:36

Publicerat i Gotiska Klubben

10 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det är faktiskt inget som är bra med den. Artikeln i sig alltså. Utom det faktumet att det är bättre med smör än många andra fetter – och alldeles särskilt margarin. Men inte ens artikeln hävdar att det är symaskinsolja i margarin. Det ordet nämns i ett referat, och inte ens i referatet hävdas att det finns symaskinsolja i margarin. När man läser artikeln i övrigt, och bloggen i övrigt, finns tyvärr inte mycket innanför det pannbenet.

  För, som sagt, jag håller med om att smör är gott, och bättre än mycket annat,

  Och faktiskt är svenskt smör särskilt gott, men det skulle kräva en egen artikel.

  JohanIII

  28 december, 2013 at 11:06

  • Då har du inte provat det finska Valio? Enligt ett stort smörtest (blindtest) i Göteborgs Posten vann det finska för sin goda naturliga smak. Jag håller med som efter läst gått över till detta.
   Sedan är det alltid farligt att bedöma som amatör vad som finns bakom pannbenet på författare av artiklar?

   Stig Palm

   28 december, 2013 at 11:42

   • ”Sedan är det alltid farligt att bedöma som amatör vad som finns bakom pannbenet på författare av artiklar?” 😀

    gotiskaklubben

    28 december, 2013 at 12:14

    • Som kidsen säger; Episkt!

     Henrik Hanell

     28 december, 2013 at 12:33

     • Johan111: Tycker du ska fortsätta käka margarin och läsa MSM. På nätet seglar vi som både TÖRS och KAN! 😛

      Helena Palena

      28 december, 2013 at 13:02

 2. La ut symaskinsgrejen den 14 november. Efter några dagar började den dela sig hejvilt på nätet. Slutade räkna för två veckor sedan. Nu är det mer är 270 000 . Ska man man vara journalist, skribent och redaktör you name är det rubriken som gäller. Faktum är att margarinfabriken tillverkar en grå sörja som säljs till kosmetika och målerindustrin. Ska det bli margarin blir det en fortsatt kemisk process med bleknng och smaksättning med diacetyl (smörefterhärmande) så att det ska kunna säljas till konsument på ICA o s v. Snacka vi är lurade. Men jag går inte på det. Man ska äta så oprocessat som mjöjligt.

  Förra året började ett annat inlägg leva rövare. Då fick jag nästan 500 000 besök på tre dagar. Mitt rekord är 307 518 besäk och det var den 19 mars 2012. WOW! Det är verkligen kul att blogga. Fast det var jobbigt. Man är ju inte van med invasion precis.

  Unika besök vad är det? 270 cirka har läst inlägget.

  Helena Palena

  28 december, 2013 at 12:59

  • Vad är jobbigast med bloggandet tycker du?

   Vickan Eremita

   28 december, 2013 at 13:53

   • Vickan: ”Unika besök vad är det? 270 cirka har läst inlägget.” Det ska stå 270 000. Blev lite fel där.

    Jobbigast? Kanske att bloggen är som en hungrigt litet djur som måste matas hela tiden. Man kan inte vila på gamla lagrar. Som att skriva en bok t ex. Då har man något att vifta med i luften. Det kan man inte göra med inlägg på bloggen. Blogginlägg är färskvara.
    En blogg måste uppdateras hela tiden. Men det skiter jag i. Bloggar när jag känner för det. Dock är det ett privilegium av stora mått att vara sin egen redaktör. Har man jobbat i branschen och vet hur det går till på en redaktion blir triumfen ännu större. Man är sin egen grindvakt. Jag är hygglig och låter folk kommentera. Men på slutet har jag blockat en del både på min blogg och på Facebook. Tar ingen skit längre. Vill inte ha sura och negativa människor kring mig IRL så varför ska man ha det på nätet. 😛

    Helena Palena

    28 december, 2013 at 14:02

    • Ok. Tack för ditt svar. Själv vill jag inte ha positiva eller negativa människor omkring mig (men det är svårt att hålla sig borta speciellt när det är jul).

     Vickan Eremita

     28 december, 2013 at 15:08

     • Vickan: Är man eremit så är man! Vad jag menar med positiva människor egentligen är såna som inte försöker dra ner en i dyn hela tiden. Som bygger upp en istället för avundsjuka typer som inte tål att man är kunnig och drivande. 😛

      Helena Palena

      28 december, 2013 at 15:49


Kommentarer inaktiverade.