Gotiska Klubben

Varg Vikernes: Hallow & Heal (En teori om Asperger Syndrom)

Här kommer en smått fantastisk text av Varg Vikernes om Prinsessan på ärten, om autism och Asperger syndrom och om nordbornas outforskade historia.

Lägger upp den i googleöversättning utan att fråga författaren. Vill han att den ska tas bort så gör jag det. Till saken hör att jag just köpt en tidig upplaga av HC Andersen, en författare som jag blir en allt större beundrare av.

Tipstack: Volksverhetzer

Hallow & Heal
Många av er känner säkert sagan om prinsessan på ärten. Historien berättar om en prins som vill gifta sig med en prinsessa, men har svårt att hitta en lämplig fru. Något är alltid fel med dem han möter, och han kan inte vara säker på att de är riktiga prinsessor. En stormig natt
(alltid ett förebud om antingen en livshotande situation eller möjlighet till en romantisk allians i Andersens berättelser), en ung kvinna som dränkt med regn söker skydd i prinsens slott . Hon påstår sig vara en prinsessa, så prinsens mor bestämmer sig för att testa sina oväntade gäster genom att placera en ärta i sängen som hon erbjuds för natten, täckt med 20 madrasser och 20 featherbeds. På morgonen gästen berättar för sina värdar – i ett tal färgad med dubbla entenders – att hon fick utstå en sömnlös natt, hölls vaken av något hårt i sängen , som hon är säker på har blåmärken henne. Prinsen jublar. Endast en riktig prinsessa skulle känsligheten för att känna en ärta genom en sådan mängd sängkläder. ”

Att komma ihåg denna saga idag fick mig att tänka … ja: autism.

Idag är de normalt ge autism som diagnos för personer med vissa karaktärsdrag, till exempel en heterogen intelligens, hyperkänslighet
(för buller, vissa tyger, till förändringar i rutiner etc. ), specialintressen , en tendens att tänka med bilder snarare än ord, en speciell förmåga att fokusera och se detaljer som andra inte, ett särskilt intresse för samlingar och/eller andra egenskaper.

De skiljer normalt mellan ” högfungerande ” autists (ofta bara kallas ”Aspergers”) och ”låg fungerande” autists, och den senare är oftast vad vanliga människor tänker på när de hör talas om autism. Jag kommer att tala om det tidigare här, eftersom de är mycket intressant ur ett historiskt perspektiv, och det är inget fel med dem – utom naturligtvis de har också vissa problem som faktiskt inte relaterade till sin autism, som många icke – autistiska människa varelser har också.

Aspergers är ofta socialt lite svårt att relatera till för många , men de har vissa förmågor som normala människor helt enkelt inte har , och de är därför tros ha varit extremt överrepresenterade i alla typer av arbete där kombinationen av extremt hög intelligens, enastående känsla för detaljer , saknar all respekt för vad andra människor tycker om dem, en extrem förmåga att fokusera och exceptionellt bra minne har varit viktigt. Något skämt forskare på autism har sagt att förmodligen varenda stor historisk figur i historien om mannen var en Asperger: politiska ledare, uppfinnare, generaler, tonsättare, forskare och you name it. Endast Aspergers har de exceptionella förmågor som behövs för detta, hävdar de ( och jag håller med ) .

Aspergers är en ”diagnos ” i dag , och det är naturligtvis mycket märkligt , eftersom Aspergers betyder bara att du är annorlunda , att din hjärna fungerar på ett annat sätt . Det är inget fel med Aspergers! De arbetar bara på ett annat sätt .

Min ( Aspergers ) fru har föreslagit på http://www.atala.fr att funktionerna i en Asperger väl kan vara funktioner som ärvts från våra Neanderthal förfäder. När våra förfäder blandat med Homo sapiens skallarna förändrats lite över tiden naturligtvis, och på grund av att hjärnan förändrats också, och Europan mannen blev dummare och också mindre nöjda . Så olycklig i att han började att göra alla möjliga saker för att hjälpa hans situation, han skapade konst eftersom han inte längre kunde se ( uppgifter om ) naturens skönhet i sig, och han skapade civilisation och ny teknik , eftersom han kunde inte stå ut med livet längre och försökt att göra det bättre

Aspergers också lider av denna metafysiska svindel, och jag vågar säga , framför allt Aspergers lider av denna metafysiska svindel, därför att de ser och förstår så mycket mer av den naturliga och ursprungliga tillstånd av saker än de vanliga människor gör, och förmodligen alla innovationer och tekniken följd av Aspergers.

Normala människor är mer som homo sapiens …. de är inte särskilt uppfinningsrik, de är inte mycket konstnärliga, de är inte särskilt bra ledare, att de inte planera så mycket, att de desperat behöver vänner, de bryr sig vanligen mycket om vad andra tycker om dem och brukar inte ha att vara annorlunda, etc. Och de är inte särskilt smart heller.

Aspergers är en ”diagnos” okej , och du antingen har det eller du inte, men de egenskaper som identifierar en Asperger är många , och du behöver inte ha dem alla , eller alla av dem till en sådan Degre att du skulle ha fått ”diagnosen” Aspergers hade undersökts dig för detta , för att ses som att ha en europeisk själ. I Europa kan vi till och med se hela stammar tänker ungefär som Aspergers. Det mest uppenbara exemplet är förstås Finland, men även skandinaver är mycket beter sig som Aspergers på en kollektiv nivå. De e.g. mer eller mindre behov av att berusa sig med alkohol för att ens kommunicera med varandra på ett ”modernt” ( … ) nivå , och se en eller två veckor ensam i en stuga mitt i ingenstans som den bästa semestern finns – bort från alla andra, och den mindre elektricitet och rinnande vatten finns det bättre!

Och varför inte? Tror du att våra nomadiska förfäder var så mycket sällskaplig? Tror du att Europa var så väldigt trångt att var de än vände de stötte till andra? Nej! De var mycket mycket ensamma, i små grupper (familjer), och bara pratade med andra då och då , när de mötte dem oftast i förväg arrangerade mötesplatser ( till utbyte nyheter och inte minst för att hitta spouces för sina barn ). De ultra sociala och mycket oeuropeiska samhällen vi lever i idag är mycket främmande för vår europeiska natur! Inte undra varför vi behöver för att berusa oss till ”arbete” i enlighet med moderna sociala regler!

Nu, dessa ” Asperger stammar ” uppe i norra Europa råkar också vara de mest rasistiskt rena stammar i Europa , med de mest Neanderthal funktioner. Så varför skulle de inte också har den högsta andelen av Aspergers (Neanderthal) ”symptom”?

Post- homo sapiens – infekterade Europa var ett förändrat samhälle, men de mer eller mindre blandad Européerna var säkert kunde ändå känna igen de goda gamla europeiska mentala egenskaper, och detta för oss tillbaka till Prinsessan på ärten. För att behålla och till och med odla dessa europeiska kvaliteter de skapade system för att hitta dem, och detta förklarar det kommande av den europeiska religionen vuxit ut från Neanderthal Bear Cult. I Prinsessan på ärten ser vi att de ville se om hon var hyper – känslig , om hon kunde känna ärta under dessa 20 madrasser och de 20 featherbeds. När hon kunde känna ärta, och även misslyckats med att sova på grund av det, de visste att hon säkert var en sann europé , och inte bara europeiska av utseende – så prinsen ville gifta sig med henne! Du ser: dessa Neanderthalegenskaper förs vidare från föräldrar till barn…

De flesta av de européer som också ser EU är också mer europeiska i åtanke än de är i Afrika, även om de inte är och förmodligen inte skulle diagnostiseras som ”Aspergers”, men många ”européer” är egentligen inte mentalt EU.

Precis som vi ser till att de bästa bland oss ​​överleva i samband med skönhet/hälsa, fysisk styrka, kreativa förmåga, intelligens, ärlighet, mod och så vidare , måste vi se till att vi odlar det europeiska sättet att tänka och att vara för. Det enda sättet att göra det är att omfamna den europeiska religionen, som gjordes för detta ändamål i kölvattnet av den blandning av arter (start cirka 100.000 år sedan). Den europeiska religionen är ett verktyg för att hela Europa , och för att återupprätta den europeiska människan, i kött och ande, i blod och själ.

Hailar WôðanaR!

http://thuleanperspective.com/2013/10/14/hallow-heal/

Written by gotiskaklubben

6 januari, 2014 den 15:20

Publicerat i Gotiska Klubben

13 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Författaren har fått om bakfoten vilka ”stammar” som har mest Neanderthal gener.

  GB

  6 januari, 2014 at 16:42

  • christalbum

   6 januari, 2014 at 17:59

   • Nej jag tänker på hårda fakta från Max Planck institutet, inget från diverse låtsasförståsigpåare.

    Vill bara upplysa Varg Vikernes att just Autism och Asberger inte på något sätt är någon Nordisk ”specialitet” Vi behöver inte denna typ av rasflum!

    Det är betydligt mer förekommande bland etniciteter som över tid och av olika anledningar blivit ”lätt inavlade”
    Ett accelererande problem bl.a. i England.

    GB

    6 januari, 2014 at 19:51

    • Hvis det er slik du sier, så burde du vel komme opp med mange høytfungerende autister fra disse innavlede etnisitetene, da de ikke akkurat er noe problem å finne når man snakker om hvite mennesker?

     Poenget er vel at en med 130 i IQ, som ofte gjør geniale ting og som ofte er en professor, ikke er det samme som en innavlet ikke-hvit med 70 i IQ, selv om multikulten innen akademia velger å kalle alt autisme, da alle vet at det ikke finnes medfødte raseforskjeller.

     Ellers så er det ikke de med diagnosen som er mest interessant, men den langt større gruppen som bare har noen av symptomene i utpreget drag.

     Volksverhetzer

     6 januari, 2014 at 20:43

    • Har du någon bra länk till informationen från Max Planck-institutet?

     Tips: upplys Vikernes på hans blogg.

     christalbum

     6 januari, 2014 at 22:42

 2. Man kan ju säga vad man vill om en aspergerdiagnos men vad det kokar ner till är väl ändå huruvida personen ifråga har problem med att fungera i vardagen. En person som fungerar i vardagen, kan klara sig och är nöjd med sitt socialliv behöver ju inte bry sig om han eller hon har fått en aspergerdiagnos. Men om det rör sig om en person som har uppenbara problem med det ovannämnda som också fått denna diagnos så har man iallafall en indikation på vad som är orsaken till problemen och hur man skulle kunna hantera dem.

  Sedan finns det olika grad av detta syndrom vilket jag antar är varför man numera kallar det för autismspektrumsyndrom. Det är lite grann som med laktosintolerans, det finns olika grader. Vissa är så intoleranta att de inte kan ha mjölk till kaffet medan andra har en så svag grad att de inte ens märker av det vid en normal kost. Vissa har uppenbara problem med sin intolerans, andra inte.

  Arthur Denth

  6 januari, 2014 at 16:51

  • ”Sedan finns det olika grad av detta syndrom vilket jag antar är varför man numera kallar det för autismspektrumsyndrom. Det är lite grann som med laktosintolerans, det finns olika grader.”

   Hva du sier er feil.

   Asperger er en multidimensjonell diagnose, ditt eksempel er endimensjonalt. Et bedre eksempel ville være å sammenligne de med f.eks. vanekriminelle, hvor noen er voldelige, noen stjeler, mens en tredje gruppe begår offerløs kriminalitet, osv. Da også ikke kriminelle begår kriminalitet, så må man definere en vanekriminell som en som bryter loven ofte.

   Er det riktig å snakke om et kriminalitetsspekter her og se på alle kriminelle under ett, eller bør man skille ut de som begåt offerløs kriminalitet som en egen gruppe?

   Volksverhetzer

   6 januari, 2014 at 21:05

 3. Intressanta tankegångar…
  det är knepigt med europeernas genom:
  http://atlantisinireland.com/DNA/Europeernas_DNA.php

  Sofia

  6 januari, 2014 at 17:43

 4. Jag tror att i den nya diagnosbibeln DSM-5 har de gjort en liten fuling och tog helt bort Aspbergers syndrom. Det hela ska numera kallas för Autism Spectrum Disorders. Saknar källa men du är ju duktig det här med källor

  Syster dyster

  6 januari, 2014 at 22:26

  • Jødene har fått det bort i USA, men Asperger som diagnose finnes ennå i Europa.

   Jeg vil bare nevne at Asperger kalte de han forsket på for små professorer, noe som ikke akkurat er ord man vil bruke om vanlige autister. At Asperger skal ha vært nazist, er nok også en grunn til at navnet måtte bort, da det ikke skal stå igjen noe som kan tolkes positivt etter dem.

   Volksverhetzer

   6 januari, 2014 at 23:02

 5. Jag vet egentligen inget om ADHD eller autism osv. Men rent principiellt så tycker jag att det inte känns så skönt att ge amfetamin till barn, det är bra att dessa frågor problematiseras och lyfts; alltid när hjärnskrynklare, läkemedelsindustrin/globala finanskapitalet är inblandat så drar jag mina vargöron åt mig 🙂

  Jag tänker att det möjligtvis finns en koppling mellan ökningen av diagnoser som ADHD och den alltmer förgiftade miljön vi människor lever i. För mig är det självklart att alla gifter som vi människor utsätts för bara genom att äta, andas och dricka vatten påverkar oss negativt på olika vis, och barnen är givetvis extra känsliga för allt skit i vår miljö. Är det så att t.ex. ADHD ökar bland barnen så måste det utredas varför, och då tror jag att miljöförstöringen kan vara en viktig pusselbit. Mina fem ören i frågan.

  • ”In a report published on bmj.com, they found a 73 per cent increase for ADHD medication in Austrla between 2000 and 2011.” dailymail

   Ja, något måste ökningen bero på. Faktiska orsaker eller ökad anmälningsbenägenhet, det är frågan.

   gotiskaklubben

   7 januari, 2014 at 09:00

 6. […] Läs gärna Varg Vikernes: Hallow & Heal – en makalös essä om Aspergers, neandertalmänniskan och HC Andersens Prinsessa på ärten. […]


Kommentarer inaktiverade.