Gotiska Klubben

Mera brännvin – ett radioprogram om Eddie Meduza

”Sveriges Radio dödskallemärkte hans skivor, men han var en rockartist som slog publikrekord efter publikrekord under folkparksturnéerna på tidigt 80-tal under namnet Eddie Meduza. Errol dog 2002 vid 53 års ålder efter en minst sagt krokig väg i underhållningsbranschen.

Frilansjournalisten Bo Sjökvist har träffat flera personer i Errol Norstedts närhet, som tillsammans ger en bild av ett livsöde där text, musik och egensinnig humor fungerat som en ventil i en utsatt tillvaro. Vi hör också hans egen röst i form av utgivet material, tidigare intervjuer och också hans egna bandupptagningar, funna efter hans död.” SR

Written by gotiskaklubben

12 januari, 2014 den 10:00

Publicerat i Gotiska Klubben

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Den som inte förstår Eddies storhet kan, ursäkta uttrycket, suga röv.

  Lyckopiller:

  Henrik Hanell

  12 januari, 2014 at 17:19

 2. Tyvärr levde Eddie på fel plats i fel tid. Jag brukar tänka på honom i en apokalyptisk fram/dåtid i t ex karpaterna. Säkert var han -och Svullo någon sorts kungar eller skogsvarelser med oinskränkt makt över träd, folk och några blommor.

  I vår tid blev Eddie och Svullo tvungna att sälja sitt skit till korvätare som kräver tarm runt det som ska vara roligt. Tyvärr ser jag både Meduza och Svullo i kön till fjälstfabriken.

  Vickan Eremita

  13 januari, 2014 at 06:23


Kommentarer inaktiverade.