Gotiska Klubben

Kristen nationalism vs antikristen nationalism

Läsvärt: Jonas De Geers syn på kristendom vs nationalism: Rotlös postmodernitet eller västerländsk tradition? får svar av Nationell.nu: Jonas de Geers replik väcker bara nya frågor.

Ämnet är jättelikt och handlar om de senaste två tusen åren i vår historia. Personligen tror jag inte att de ”Abrahamitiska religionerna” har en blomstrande framtid. Visst finns mkt av vår historia och kultur inbakat i kristendomen, men att därmed godkänna något så bisarrt och besynnerligt som Treenigheten är inget för mig.

Dessutom är jag heligt trött på dessa ökengudar och känner mig långt mer hemma i nordiska, försokratiska och sydostasiatiska tros- och tankeuppfattningar, samt i den gotiska arianismen.

Ska man polemisera mot Jonas De Geer i religionsfrågan så kan man å ena sidan konstatera att han står rätt så nära SDs uppfattning om kyrkans roll i våra liv, och å andra sidan konstatera att hans svenska historia börjar, som för så många andra, först på 1300-talet:

”Det är likaledes obestridligt att kategorisk kristendomsfientlighet var något fullständigt otänkbart för svenskar i gemen och praktiskt taget alla andra vita människor fram till 1700-talet.”

Written by gotiskaklubben

23 januari, 2014 den 07:33

Publicerat i Gotiska Klubben

11 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Solen, månen och den helige ande, treenigheten som den lärs ut!
  Veta mer? http://universaltruthschool.com/

  karen

  23 januari, 2014 at 07:44

  • Lärs ut av vem? Det där får du gärna utveckla om du vill.

   gotiskaklubben

   23 januari, 2014 at 08:18

   • Fader, sonen och den helige ande som den lärs ut av kristendomen och den katolska kyrkan, är i själva verket solen, månen och den helige ande, och dess påverkan och inflytande av livet på jorden. Allt är i bibeln författat av den i Rom boende dåvarande familjen Piso ca 100-200 år efter Kristus. Du kan själv studera ämnet genom att följa Santos Bonacci och hans föreläsningar på youtube.

    https://www.youtube.com/user/MrAstrotheology?feature=watch

    karen

    23 januari, 2014 at 09:18

    • Ok, tack. Är den helige anden, enligt Piso, även den materialiserad? Typ ”rymden”

     gotiskaklubben

     23 januari, 2014 at 09:22

     • Mycket bra fråga som politikern sa, har du fler bra frågor? Själv läser jag inte Piso bibeln särskilt ofta, och kan därför inte ge ett bra svar på helige ande, men kan föreställa mig att det är du och jag, och alla andra, dvs betraktaren, den helige som ”ser”. Gud skapade människan som en avbild av sig själv, och han ”såg” att det var gott. As above so below. Obs att gud/jesus/horus är den som skiner, och därmed låter oss andra se materien, fåglar djur mm i sitt ljus. Guds änglar dvs angels/vinklar av solljus låter oss se, och därmed är vi del av helige ande.

      karen

      23 januari, 2014 at 09:43

      • Många frågor. Många svar. Och många nya frågor. 🙂

       gotiskaklubben

       23 januari, 2014 at 09:56

       • Okej
        Svarar sista gången, sedan får du nog studera Santos Bonacci om du vill veta mer. Tar du dig tid, så får du alla svar du vill ha. Ja Jesus, som det står i bibeln kunde gå på vatten. Du måste då veta om att Jesus, som beskrivs i bibeln är solen. Jesus/horus/solen verkar vid en viss tid på året gå på vatten, i den bemärkelsen att solen bara når precis ovan horisonten, den går där från morgon till kväll och tillbaka, och det verkar därför som om solen/jesus/horus går på vatten. Tittar du då ut över havet, så ser du att solen vandrar på vattenytan, precis som den går på vatten.

        karen

        23 januari, 2014 at 10:14

 2. På tal om astroteologi;
  Judendomen dyrkar Saturnus (Lord of the ring)
  Islam dyrkar Venus (fruktbarhet)
  Kristendomen dyrkar Solen. (ljuset – det goda)

  Sofia

  23 januari, 2014 at 10:24

  • Håller med. Judendomen har ”stulit/tagit” sin religion under fångenskapen i Egypten/Babylon. Därmed är deras ursprungs religion Egyptisk/Chaldea. Islam har ”fått sin religion” från katolska kyrkan via Muhammeds mycket rika, djupt katolskt troende fru, samt hennes ”vänner” från katolska Rom. Muhammed fick sina ”uppenbarelser” troligen efter en liten ”vink” (vinkel/angel/ängel haha) från frugan med vänner. Kristendomen, som nämnts nedan, är skriven och författad av Fam Piso från Rom. All religion är ett sätt för makthavande och prästerskap, att hålla befolkningen i bojor. Mer upplysning av sanningen kommer så småningom få all religion att krackelera. Sanningen skall göra er fria! Sa han Jesus/horus solen inte så, haha.

   karen

   23 januari, 2014 at 11:16

 3. Det finns en andlighet bortom de Abrahamistiska religionerna. Dessa grundas på dokument skrivna av personer i en tid när gränserna mellan religion, politik och vetenskap var flytande, och i ett relativt sent skede i mänsklighetens utveckling. Jag tror att framtidens andlighet snarare är att finna i den ”stenålderskultur” som tog sin början för cirka 7000 år sedan och ”försvann” några tusen år senare FK., vilket kanske kräver en lite längre utläggning 🙂

  Religionerna och ideologierna bör förstås i ett samhälleligt och historiskt perspektiv i stället för att väljas som en trygg famn att dväljas i.

  Religionernas dokument, liksom dess ideologiska motsvarigheter, är slutna tankesystem med vilka människans tänkande kontrolleras och därför används i olika syften av dem som har eller strävar efter makt. Människans frigörelse förutsätter därför en kritisk massa av en mentalitet som är oberoende av dessa tankesystem, men samtidigt förmår att ta tillvara deras ljusa sidor.

  Det är förvånande att ingen i debatten, i synnerhet Jonas de Geer, nämner en av 1900-taltets största tänkare, jesuitpatern och paleontologen Pierre Teilhard de Chardin, http://en.wikipedia.org/wiki/Pierre_Teilhard_de_Chardin, som i boken Fenomenet Människan http://www.alhambra.se/klassisk/chardin_fenomenet.htm, utvecklar sin syn (som kristen) på människan som en skapelse av evolutionen.

  Men visst har JDG en viktig poäng. Han är dock som vanligt alltför kategorisk, vilket skapar onödiga konflikter. Om man vill komma framåt i en debatt bör man nog undvika att idiotförklara alla som inte håller med en om allt.

  Lasse Wilhelmson

  23 januari, 2014 at 10:34


Kommentarer inaktiverade.