Gotiska Klubben

FNs vapeninspektör i Irak, Hans Blix, intervjuas i SvT

Hans BlixHans Blix intervjuades i SvT igår. Han berättade om sin syn på de händelser som föranledde invasionen av Irak, en av vår tids mest dokumenterade konspirationer. Det var intressant att höra Blix beskrivningar av de makthavare som spelade en central roll för invasionen: ”President George Bush var älskvärd, nästan pojkaktig, men vice president Dick Cheney var brutal.”

Blix personlighet ger ett klokt, sympatiskt, hederligt, lite träaktigt och samtidigt godmodigt och humoristiskt intryck. Den gamla stammens akademiker. Den människotyp som knappt existerar i dagens Sverige, eller som har gömt sig i en bostadsrätt på Östermalm.

En sak som ”fascinerar” med intervjun i SvT igår är det massiva ointresset från mångas sida. Här har vi en svensk som är världsberömd och som varit med i händelsernas centrum. Och ingen, nästan ingen, är det minsta intresserad.

PS Hittar via Twitter några texter av Hans Blix i Fokus

Written by gotiskaklubben

29 januari, 2014 den 06:43

Publicerat i Gotiska Klubben

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. ”… en svensk som är världsberömd…”
  Nja, se listan
  http://obekvamasanningar.wordpress.com/judar-i-sverige/

  Sofia

  29 januari, 2014 at 08:03

  • Tjänstemannen Hans Blix kan säkert diskuteras ur många aspekter. Men det som gör honom intressant är hans integritet i sitt FN-uppdrag. Han bevisade – och fick bevisat! – att Bush och Blair ljugit om orsakerna till invasionen av Irak.

   gotiskaklubben

   29 januari, 2014 at 08:42

 2. Instämmer i allt du skrivit, han visade beundransvärd integritet när det begav sig. Som väntat blev han hårt trakasserad av det militär/industriella komplexet, det ska han ha cred för – att han stod emot.
  Men det sorgliga är att han aldrig varit en verklig representant för det svenska folket – han är trots allt Världshärskarnas tjänsteman.

  Sofia

  29 januari, 2014 at 09:35

  • Jag tror inte heller Hans Blix är en speciellt bra representant för det svenska folket i ett krisläge som det nuvarande Sverige befinner sig i. Men nog är hans sätt rätt så svenskt, tycker jag. Hans Blix ingår i den klass som vill tjäna snarare än förändra. Större delen av den tynande svenska övre medelklassen är tjänstemän/ämbetsmän.

   gotiskaklubben

   29 januari, 2014 at 09:44

   • De Utvalda ger sina expertutlåtanden om hur vi svenskar är:

    Sofia

    29 januari, 2014 at 14:03

 3. Fantastiskt avslut av Blix i den engelska intervjun. Instämmer också till fullo i din vackra formulering av den gamla stammens akademiker.

  J. Pahakorpi (@mjvpn)

  31 januari, 2014 at 15:04


Kommentarer inaktiverade.