Gotiska Klubben

”Quenelle” betyder ”gesten” och orsakar nya bråk i Europa

Den franske komikern Dieudonné hindras att besöka fotbollsspelaren Anelka i Storbrittannien. Orsak: ”Quenelle” Ref: BBC

En ”quenelle” (gest på franska) utförs genom att den handen placeras på axeln medan  den andra armen hålls rakt nedåt med en utsträckt handflata. Franska politiker och andra hävdar att det är en nazistisk och antisemitisk gest. Dieudonné menar att handlar om en protest mot etablissemanget.  ref: wiki

En quenelle påminner mig om skämtet där man säger  ”Så här högt hoppade min hund” samtidigt som man gör en ”nazihälsning”. ref

Written by gotiskaklubben

4 februari, 2014 den 18:21

Publicerat i Gotiska Klubben

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Her har vi et eksempel på hva som skjer når man prøver å komme seg unna kritikk med forbud, da årsaken til at kritkken kom ikke blir gjort noe med. Irritasjonen vil finne nye former, og man må fortsette med å forby stadig nye ting etterhvert som de dukker opp.

  Hvor folket kunne ha forståelse for det første forbudet, så blir hver nye ting som forbys seende gradvis mer forfølgende ut, hvorpå folkets sympati blir med offeret, og ikke den de ser på som overgriper.

  Hvorfor dette er umulig å forstå for jøder, har jeg ingen god forklaring på, men Gilead Atzmon kaller det pre-traumatisk stresssyndrom, og kan nok ha mye rett i det.

  Volksverhetzer

  5 februari, 2014 at 11:36

 2. Här är några av Gilad Atzmons synpunkter på den franske komikern och den politiska rörelse som nu skakar Frankrike. Det finns mera på hans hemsida.

  http://www.gilad.co.uk/writings/the-un-controlled-opposition.html#entry34606214

  http://www.gilad.co.uk/writings/the-meaning-of-dieudonne.html#entry34602607

  Den mest initierade beskrivningen finns på denna sida:

  http://vineyardsaker.blogspot.co.uk/2014/01/state-repression-in-france-only-makes.html

  Här finns också en vinkling av undertecknad:

  http://www.deliberation.info/cohn-bendit-sided-israel-1967-led-may-1968-west/

  Det verkar inte som om vare sig vänstern eller de nationella i Sverige riktigt förstått vad som händer i Frankrike, eftersom det går utanför deras respektive agendor.

  Lasse Wilhelmson

  5 februari, 2014 at 13:44

 3. Ska börja köra med gesten! Är också emot etablissemanget. Vet vilka gester makten använder mot oss! Ett allseende öga bl a. Eller ett djävulstecken med händerna. Har sett George Bush göra det på bild. Till vem signalerar han? Varför skriver inte MSM om det?

  Helena Palena

  5 februari, 2014 at 13:59


Kommentarer inaktiverade.