Gotiska Klubben

Erik Lewin: »Om man begår övergrepp måste man stå till svars.«

filter sig

STRECKLÄSNING Denna artikel i Filter avslöjar omfattningen av det hemliga svenska militära samarbetet med USA, berättad av en svensk underrättelseofficer. Alla borde läsa det.

”Om man begår övergrepp måste man stå till svars – en svensk underrättelseofficer talar ut.” Filter

”Jag skulle bli terrorist, jag skulle göra allt för att döda dem som behandlade mig så här” Fria Tider

”Filter om bakgrunden till SIG (numera del av SOG)”  Cornucopia?

”Sveriges hemliga krig” DN

* * * * *

”Redan ett år före Edward Snowdens avslöjanden skrev en svensk elitsoldat om USA:s övervakning och övergrepp i Arabvärlden i den delvis självbiografiska boken Operation Scimitar, som gavs ut under pseudonym på ett litet förlag. Nu träder författaren fram som den tidigare underrättelseofficeren Erik Lewin i en intervju med läsmagasinet Filter.” Fria Tider

OPERATION SCIMITAR ”Västvärldens agerande i Mellanöstern har under flera generationer skapat grogrund för misstänksamhet, bitterhet och i många fall hat gentemot väst. Pressade av revolterna under den arabiska våren iscensätter några muslimska ledare en operation som ska ta bort fokus från de egna länderna.
Västvärlden ska splittras och först ut är Västeuropa och EU. De ska få erfara vad Irak och Afghanistans befolkning fått utstå: bomber, prickskyttar, lönnmord, övergrepp. Kort sagt: terror. I största hemlighet rekryteras och tränas över tusen män till samma höga förmåga som världens främsta militära elitförband.
Deras mål: att störta västvärlden i kaos och på sikt bana väg för en ny stormakt. Operation Scimitar är en skräckvision i romanform över de möjliga konsekvenserna av organiserad terrorism och den sårbarhet vi själva byggt in i våra högteknologiska samhällen.
Det är också en tankeställare till västvärldens medborgare om vad vårt agerande i Mellanöstern kan skapa. Det som kallas The war on terror motverkar alltför ofta sina egna syften eftersom varje terrorist som dödas skapar flera nya.” Adrian Andersson

Written by gotiskaklubben

16 februari, 2014 den 07:47

Publicerat i Gotiska Klubben

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja det var verkligen intressant. Vettiga reflektioner av Lewin också. Men förstod inte riktigt vad som drev honom att att bege sig till Irak och sen Afghanistan. Han lämnade ju iaf Irak när han förstod hur fel det var. Men jätteunderligt att lämna familjen så där. Antagligen en väldigt speciell person.

  kebnekaisa

  16 februari, 2014 at 11:47

 2. Jeg har familie i forsvaret, og tror at Lewin overdriver om seg selv, for å tjene penger på boka han skal selge. Dette med å sende godt trente soldater inn i Sverige, for å brenne å drive med annen faenskap, har nordmenn holdt på med siden de første skijegerne, så at Sverige ikke skulle ha hatt slike soldater like lenge, men startet med det nå i moderne tid, tror jeg ikke på.

  Jeg betviler ikke at SAS var best en stund, og at andre hadde mye å lære av dem, men Britiske SOC, som ble til SAS, var jo stapp fulle av skandinavere, så det var ikke for oss ukjent hva de gjorde.

  De eneste jødene jeg har opplevd har vært ærlige er Gilad Atzmon og Lasse Williamsson, så jeg lurer på hva Lewins agenda er?

  Volksverhetzer

  16 februari, 2014 at 16:54

  • Ja man undrar hur väl, om överhuvudtaget, Filter har kontrollerat historien. Men den funkar fint som fiktion också. 🙂

   kebnekaisa

   16 februari, 2014 at 18:49

  • Det var snällt sagt V och jag vill passa på tillfället att uttrycka min uppskattning av dina knivskarpa analyser. Dock, både Atzmon och jag själv har valt att inte vara judar längre sedan cirka 10 år. Men det finns faktiskt en person som fortfarande identifierar sig som jude, som är obeveklig i sitt sanningssökande och hans namn är Paul Eisen, som jag träffat och känner ytligt och är en av Gilad Atzmons absolut bästa vänner. Kolla hans blogg och framför allt det han skrivit om Holocaust, http://pauleisen.blogspot.se

   Lewin?, ja folk som mördar mot betaling eller av äventyrslusta och sedan försöker göra pengar på att exponera lagom doser av dåligt samvete, ger jag inte mycket för. Men det var bara en spontan reaktion utan riktig koll …

   Lasse Wilhelmson

   16 februari, 2014 at 20:49


Kommentarer inaktiverade.