Gotiska Klubben

Ukraina: Regimen använder snipers mot demonstranterna i Kiev

Rysk media verkar inte vilja rapportera att regimen i Kiev använder prickskyttar mot demonstranterna.  Men det gör de. Varning för starka bilder.

Och här är Russia Todays snipers,  Jönsonsligan 2?

Written by gotiskaklubben

20 februari, 2014 den 13:35

Publicerat i Gotiska Klubben

19 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det er mulig det er ukrainere som skyter sivile, men det er også mulig de skyter væpnede vestligbetalte terrorister, og at hva de gjør er legitimt.

  Hvis russerne hadde betalt/sendt væpnede ”demonstranter” for å øke volden under demonstrasjoner i Norge, håper jeg norsk politi hadde skutt disse også.

  Ikke vet jeg hva som er rett i Ukraina, men ser vi på historien, så har voldelige revolusjoner sjelden endt bra for folket, selv om de revolusjonære lykkes ta makten. Når vi i vesten og sikkert russerne også, støtter de som bruker vold, så er det et bevis på i mine øyne, at dette handler om storpolitikk, og ikke hva som er bra for ukrainere på sikt.

  Volksverhetzer

  20 februari, 2014 at 15:07

  • Ja, det är svårt att avgöra vem som skjuter. Rent bildmässigt verkar ju filmen bra – bättre än man brukar se i sådana här sammanhang. Man skulle ju nästan kunna få för sig att någon visste vad som skulle ske och hade möjlighet att förbereda sig.

   Sedan kan man ju göra reflektionen att om det är regimens prickskyttar, så förefaller de odisciplinerade eller dåligt ledda. Det hade nog räckt att fälla en i den framryckande gruppen för att få stopp på den. Åtminstone om de var fredliga demonstranter. Men kanske var regimens folk hämndlystna, det har ju gått åt en del poliser också.

   observator

   20 februari, 2014 at 15:45

   • Det lär nog komma fram vilka som skjuter. Det mesta tyder väl på statskontrollerad polis/militär, men det kan också vara specialförband.
    Hur som helst fruktansvärt otäckt. Och jag beundrar dessa som följer efter. Det är modiga människor.

    gotiskaklubben

    20 februari, 2014 at 16:52

    • Men hvis demonstrantene skyter på politiet, så må vel politiet skyte tilbake?

     Hvor lang tid tror du det hadde tatt, før svenske eller norske styresmakter hadde skutt på væpnede demonstranter som skjøt på politiet?

     Jeg både håper og tror at de hadde ryddet bort slike provokatører relativt fort, da de som er villig til å drepe egne landsmenn for politiske mål, ikke lager noen gode systemer om de skulle få makten.

     Volksverhetzer

     20 februari, 2014 at 17:06

     • gotiskaklubben

      20 februari, 2014 at 17:09

     • Det finns mycket att överväga. Jag har läst någonstans att de första dödsfallen vid oroligheterna på den Himmelska fridens torg i Peking var soldater som brändes inne i sitt pansarfordon av de demokratihungriga demonstranterna. Samma källa, som jag tyvärr inte kan erinra mig, angav att de flesta som dog trampades ihjäl i på gatorna omkring torget. C.a 2000 eller 3000 dog eller skadades. Man kan ju undra hur många som skulle ha dött om inbördeskrig utbrutit. Det hade kanske till och med blivit värre än USA:s och Englands demokratisering av Irak.

      observator

      20 februari, 2014 at 18:09

     • zeno

      20 februari, 2014 at 18:12

 2. Som folksocialistisk upplysning kan nämnas att ett svenskt ord för ”sniper” är prickskytt. Även: skarpskytt (en äldre variant).

  mirotanien

  20 februari, 2014 at 15:27

  • Husker jeg rett, så er det snapphanene som er bakgrunnen for ordet sniper, og det finnes flere legender på tysk fra soldatmiljøer fra tiden etter slaktingen i Skåne, om friskyttere som hadde solgt sjelen til djevelen, for å kunne treffe alt de siktet på.

   Volksverhetzer

   20 februari, 2014 at 15:43

  • I denna form av nyhetsrapportering använder jag de ord som man söker på. Jag använder även engelska namn på personer.

   gotiskaklubben

   20 februari, 2014 at 16:51

 3. Nu visar till och med Russia Today dessa filmer.

  http://rt.com/news/horrifying-videos-kiev-maidan-901/

  gotiskaklubben

  20 februari, 2014 at 18:20

 4. De som skjuter driver ju fram ett inbördeskrig. Vilka har intresse av det? Ukraina har ju varit en krutdurk länge.

  Det nationella Svoboda verkar vara drivande i upproret och stödja en anslutning till EU, vilket ju knappast lär vara bättre än normala relationer till Ryssland. Det verkar som om Realisten stödjer dem (?) https://www.realisten.se/2014/02/19/svoboda-vi-ger-inte-upp/ men inte Nationell nu och Nordfront.se

  Det är väl snarare regel än undantag i ”folkliga” uppror att professionella mördare som är specialstyrkor inom olika säkerhetstjänster skjuter ”fredliga demonstranter” för utländska intressen. Inom arabvärlden har vi ju sett hur folkliga revolter kidnappats i tidigt skede.

  Här finns mycket info, men hur pass trovärdig den är vet jag inte http://sv.wikipedia.org/wiki/Ukraina

  Att folket är trött på sina korrumperade politiker verkar vara klart, men jag kan inte se hur det pågående upproret skulle kunna gynna några andra än den maktelit, av vilken EU är en del, som idag slår sönder nationalstater på löpande band för sin nya världsordning.

  Lasse Wilhelmson

  20 februari, 2014 at 21:26

 5. Hittade denna välgjorda propagandistiska film. Svårt att längre veta vilka sidor som gör vilka filmer.

  gotiskaklubben

  21 februari, 2014 at 08:23

 6. Märklig då hur det började i Syrien och Ukraina. Lika som bär. Snipers? Ja men jag tvivlar starkt på att det skulle vara regeringskontrollerade prickskyttar. USA har satsat 5 miljarder USD för ”regime change”. I Venezuela liknande scenario. Rockefellers, Soros, Freedom House mm mm

  wowacwejman

  21 februari, 2014 at 11:54

 7. Haha, jag känner också igen den där biten där de skjuter poliser med jaktgevär från en av filmerna med Jönssonligan! Tror det var Sickan som knäppte ett par snutsvin, hahaha! Sådant är roligt! Högklassig humor, Goten, hahaha! Men påminn mig, vilken film var det nu igen?

  Sune Mangs

  21 februari, 2014 at 22:15


Kommentarer inaktiverade.