Gotiska Klubben

JM Voltaire: ”Lägessammanfattning. Neocongänget har stött på patrull”

Written by gotiskaklubben

1 mars, 2014 den 21:49

Publicerat i Gotiska Klubben

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Läs morgondagens nyheter redan idag.

  Gotiska Klubben

  Jern&Betong

  1 mars, 2014 at 22:06

 2. Hur många amerikanska medborgare är det som bor och lever, som medborgare, i Ukraina?

  Är det 1/5? Är det 1/4? Är det kanske rent av 1/3?

  Och att det då DÄRFÖR ligger i USA´s intresse att vilja – ingripa – i Ukraina? För att alltså rädda, eller beskydda, de amerikanska medborgarna, som då eventuellt också är medborgare i Ukraina?…..

  Bergfast

  2 mars, 2014 at 08:29

  • Dvs. tycker inte det verkar finnas någon – naturlig anledning – , för varken USA eller EU att – lägga sig i – Ukrainas inre angelägenheter…..medan det däremot då till viss del ändå finns det för Ryssland, just därför att det finns så pass många just rysktalande, och ryssar, i Ukraina….

   Kanske det vore sunt om Ukraina delades som nation? I en Ukrainsk, och ukrainsktalande del, samt en rysktalande del?…

   Vem vet.

   Så pass nationalistiskt och självdyrkande (?), och högmodigt (?), som USA är som nation, så borde de kanske ha en viss förståelse för att också andra nationer, och andra folk, OCKSÅ har både behov och viljor till nationalism och självbekräftelser…?

   HÖGMOD anses gå före fall, och man kan då undra var gränser går mellan en naturlig och sund självbekräftelse och stolthet för den egna nationen, och just en – högmodighet – ? En högmodighet som då blir självdyrkande, kanske fascistisk, kanske narcisistisk, och kanske också delvis paranoid, mot alla andra (hotfulla, farliga, dumma, elaka?), nationsbildningar…?

   Att män rent statistiskt har högre risker att kunna utveckla den psykiatriska diagnosen paranoid scitzofreni, och då se farliga fiender överallt osv,, och därmed förlora förmågor att kunna göra sunda, sansade och vettiga bedömningar, är en verklighet.

   Vid krig och i krigssituationer riskerar nog just diagnosen paranoid scitzoreni att kunna ökas epidemisk? Bland både generaler, politiska ledare och krigsmanskapet., se fiender överallt både där sådana finns och inte finns, och därmed riskera att förlora förmågor att kunna göra sansade, förnuftiga och vettiga bedömningar?…

   Vem vet.

   Bergfast

   2 mars, 2014 at 09:24

 3. Passande att en davidsstjärna pryder det blodbesudlade bladet på lien.

  Visst är konflikten i Ukraina en del i ett mycket större spel, och det handlar som vanligt om naturresurser, geopolitik, makt och kontroll. För ukrainarna handlar det om petitesser såsom rätten att slipa korrumperade makthavare, en gnutta frihet ifrån imperialistiska stormakter och möjlighet att påverka sitt eget öde i en tid av universell ondska.


Kommentarer inaktiverade.