Gotiska Klubben

Yankee go home!

UKRAINA Man kunde förstå att en rysk invasion av Krim var förestående när Russia Today den 27 januari la ut en artikel om Ukrainas historia – en artikel som RT gång på gång länkat till de senaste dagarna. I den artikeln finns de fakta, som utifrån Rysslands synsätt, försvarar ett ryskt ingripande i Krim.

Vad händer nu? Antingen lugnar FN ner Ryssland, EU och USA och återställer lugnet i Ukraina och hjälper de olika landsändarna att via allmänna val gå dit de vill, eller så ingriper USA militärt – och då blir det inte så roligt, tror jag. Ett annat scenario, fast mindre troligt, är att Ryssland invaderar hela Ukraina, och det är ju inte heller så roligt.

Rekommenderar SvT och SR för någorlunda sansad rapportering om det aktuella läget:
USA varnar Ryssland: Dra tillbaka styrkorna Svt
Omvärldens ton hårdnar om läget i Ukraina SR
 

Jag gissar att det kommer krigshetsas en del i Sverige, framförallt från Carl Bildts och Peter Wolodarskis sida.

Written by gotiskaklubben

2 mars, 2014 den 07:11

Publicerat i Gotiska Klubben

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vad tycker Wolodarski om Serbiens territoriella integritet?

  Och Carl Bildt twittrar ”US says ”Russia’s clear violation of Ukrainian sovereignty and territorial integrity … breach of international law” Här stödjer Bildt sig på en verklig auktoritet på området. Det finns väl idag inget land, som vet så mycket om brott mot territorial integritet och internationella lagar som USA.

  Vi kan väl försöka erinra oss att Norge var en ’autonom’ del av Sverige under längre tid än Krim varit en autonom del av Ukraina!

  observator

  2 mars, 2014 at 07:43

  • Är det någon som tar fåntratten Carl Bildt på allvar?
   USA kan hålla sig i sin egen värdsdel och mörda där tycker jag.

   Besviken fd SD

   2 mars, 2014 at 11:14

 2. det är främst USA-NATO-EU kontrollerade usurper i Kiev som skall lugna ner sig. IMF är på väg till Ukraina. Bankmonopolet måste upprätthållas så länge det går.

  wowacwejman

  2 mars, 2014 at 13:22


Kommentarer inaktiverade.