Gotiska Klubben

Maidan snipers? Ja, enligt Estlands utrikesminister

Russia Today: De k
rypskyttar som sköt på demonstranter och polis i Kiev uppges ha hyrts av Maidan ledare, enligt ett läckt telefonsamtal mellan EU utrikeschef Catherine Ashton och Estlands utrikesminister, som har dykt upp på nätet.

”Det finns nu allt starkare förståelse att bakom Snipers, var det inte Janukovitj, men det var någon från den nya koalitionen,” sa Paet  under samtalet.

”Jag tror att vi vill undersöka. Jag menar, det gjorde jag inte plocka upp det, det är intressant. Gosh, ” svarade  Ashton

Samtalet ägde rum efter Estlands utrikesminister Urmas Paet besökte Kiev den 25 februari på toppen av sammandrabbningar mellan pro-EU-demonstranter och säkerhetsstyrkor i den ukrainska huvudstaden.

Ref: Kiev snipers hired by Maidan leaders – leaked EU’s Ashton phone tape RT

Written by gotiskaklubben

5 mars, 2014 den 14:14

Publicerat i Gotiska Klubben

37 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Här har ni en konspirationsteori som ni kan götta ned er i.

  Regimkritiker • för en timme sedan
  En initierad artikel hävdar att krypskyttarna på ytan ingick i den militära extremhöger gruppen UNA-UNSO (Ukrainian National Assembly – Ukrainian People’s Self-Defense).

  I verkligheten står de under Natokommando och opererar under namnet GLADIO. Ofta uppträder de som ryska specialförband under false flag operationer för att sen kunna ge Ryssland skulden för massakrer och övergrepp i Natos dirty war mot Ryssland.

  Syftet med krypskyttarnas massmord på civila var att sabotera den kompromisslösning som EU förhandlat fram om Ukraina – en process där USA stängdes ute. Troligen på order av USA.

  Nästa steg är nu att USA via IMF tvinga Ukraina till ”reformer” som oåterkalligen klipper banden mellan Ryssland och Ukraina, förvandlar Ukraina till ett skuldsatt lydrike, samt inte minst att avskaffa förbudet för utländska investerare (bankster på Wall Street) att köpa upp Ukrainas rika jordbruksmark till vrakpriser och sen fritt kunna föra vinster ut ur Ukraina.

  Källa: http://21stcenturywire.com/2014/02/28/the-rape-of-ukraine-phase-two-begins/

  Från: http://www.friatider.se/uppgifter-om-krypskyttar-morkas-i-media#comment-1271735324

  kebban

  5 mars, 2014 at 21:43

 2. DI.se hade en notis om saken – http://www.di.se/artiklar/2014/3/5/ukraina-vill-inte-utreda-krypskyttar/ – men de har nu gömt undan den så att den inte går att hitta på förstasidan.

  Arvid

  5 mars, 2014 at 22:10

 3. Tråkigt det som sker, oavsett vilka som sköt prick på människor där på torget så var det personer med militär träning alt. lång erfarenhet av att hantera vapen. Lätt glömma i tider av enormt informationsflöde att människor faktiskt avrättades, jag blir lite avtrubbad.

  Jag tänker på den där gamle romaren som alltid snackade om ”Cui bono”, i första läget var det demonstranternas sak som gynnades, nu är det andra som möjligtvis kan kapitalisera på denna nya information. Jag blir helt matt av allt som sker, oerhört svårt att få grepp om situationen men min magkänsla säger mig att att dessa snipers inte har mottagit sina order ifrån nationalisterna utan snarare från någon av de säkerhetstjänster som opererar i Ukraina. Men vem vet?

  Världen känns allmänt rutten för tillfället, funderar på att skaffa en kattunge…

 4. […] Det lönar sig att läsa kommentarerna på GK. Denna gång tackar vi Jern&Betong […]

 5. http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/svarvunna-slaget-om-sanningen/

  ”Det senaste, om ni har missat det, var ett fragment av ett samtal mellan baronessan Catherine Ashton, EU:s utrikesansvariga, och den estländska utrikesministern. Hon ringde från en fast förbindelse i sitt kontor i Bryssel, han använde en fast förbindelse i Tallinn. Under samtalet, som fördes när våldet var som mest intensivt i Kiev, nämnde estländaren en förvanskad teori han hört om identiteten på de krypskyttar som sköt demonstranter.

  Hans förvanskade teori visade sig vara inte ens i närheten av sanningen. BBC:s ukrainska redaktion undersökte saken och talade med den läkare som pekades ut som källa. Ingen som var på plats hade något tvivel på att den ukrainska regeringen, med rysk välsignelse, beordrade männen att skjuta. Men ett misstankens frö hade såtts. Samtalet citeras nu av ryska parlamentariker och används till att sprida den vansinniga storyn att demonstranterna själva anlitade krypskyttar att mörda sina meddemonstranter.”

  Anne Applebaum

  gotiskaklubben

  12 mars, 2014 at 13:54

 6. Kiev Snipers Shooting From Bldg Controlled By Maidan Forces – Ex-Ukraine Security Chief

  http://www.informationclearinghouse.info/article37929.htm#.UyVm6aEj-zV.twitter
  http://rt.com/op-edge/mercenaries-at-maidan-ukraine-558/

  gotiskaklubben

  16 mars, 2014 at 11:30

 7. gotiskaklubben

  3 april, 2014 at 19:48

  • Jag tror Ukrainas regerings undersökningskommission kan bättre. Det dröjer nog inte så länge förrän vi från BBC kan höra att någon sett Putin smyga omkring på taken kring Maidan med prickskyttegevär

   observator

   4 april, 2014 at 08:03


Kommentarer inaktiverade.