Gotiska Klubben

Granskning Sverige – nytt radioprogram om våra värsta klyschor

Har ingen aning om vad Granskning Sverige  är. Men det verkar litet kul. Fria Tider och Patrik Ehn har skrivit om det. Får en känsla av filosofisk  inriktning med en släng av Kalle Sändare/Hassan, typ ”Nu ska alla klyschorna slaktas!” En ploj?

Den sakrala bakgrundsmusiken är helt lysande manipulativ och  0155 i nedan film säger en av de intervjuade besvärat: ”Hörru, jag tror jag måste sticka nu!” 🙂

Nåväl, så här presenterar man sig själva:

Granskning Sverige – Är alla lika värda?! Trailer

Publicerad den 6 mar 2014

Granskning Sverige. Premiär på söndag!
Lyssna på när Bengt Westerberg, fd partiledare för folkpartiet, blir ställd av frågan om vad begreppet ”alla människors lika värde” betyder. Lyssna på när Ola Ullsten, fd statsminister, berättar att Bengt Westerberg flörtade med kommunismen som ung. Lyssna på Hans Blix, fd utrikesminister och FN-ambassadör, när han chockat förstår att begreppet ”värde” är en felöversättning. Dessutom berättar experten Anna-Lena Lodenius om svårigheter, när man börjar prata om ”allas lika värde”. Granskning Sverige är det första opolitiska medborgarjournalistiska radioprogrammet i Sverige, som vågar ställa obekväma frågor till makthavarna.
Hjälp till och ring till journalister och politiker och ställ frågor. Köp en kontantkortstelefon (t ex på MediaMarkt), en telefoninspelningsmikrofon och en diktafon (t ex på Kjell & Company).
Ring, ställ dina frågor, spela in och skicka filen till granskningsverige@gmail.com.

Premiärprogrammet sänds på söndag den 9 mars

Written by gotiskaklubben

8 mars, 2014 den 12:40

Publicerat i Gotiska Klubben

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. gotiskaklubben

  8 mars, 2014 at 16:14

  • Lite Eurocop för att komma i stämning?

   Vickan eremita

   8 mars, 2014 at 23:30

   • Nordbor är inte bara vita negrer, vi bör vara mer negeraktiga. Det är så vi måste förstå detta citat:
    ” Det är helt enkelt så att vi bor på fel breddgrad, vi är byggda att leva vid ekvatorn. Det här är en del av straffet för att vi flyttat så långt norrut. Kroppen vill ha ljus 12 timmar om dygnet, säger Torbjörn Åkerstedt”.
    http://gd.se/nyheter/gavle/1.6961949-har-du-fatt-en-vardepression-

    Förortskärring

    17 mars, 2014 at 22:34

 2. Har två helger i rad varit ute och huggit.
  Finns det ens människor kvar som uppskattar ensamhet och en motorsåg??????

  judaspainkiller

  9 mars, 2014 at 02:25

 3. […] Gotiska Klubben har i ett inlägg skrivit så här om Granskning Sverige : […]

 4. Bra genomgång av klyschan Allas lika värde.

  http://www.friatider.se/premiar-for-granskande-natradio

  gotiskaklubben

  9 mars, 2014 at 15:51

 5. …”All men are created equal in their human dignity”…

  …”Alla människors lika – värde – ?”….

  Man behöver nog ändå påminna sig att själva ordet – dignity – i detta sammanhang inte har så mycket med betydelsen – dignitet – , i betydelsen – värdighet -, att göra.
  Digniteten, (alltså översatt från engelskans – dignity – ), handlar om att alla människor helt enkelt föds likvärdigt till just – digniteten , (värdigheten, identifieringen) – människa.

  Att översätta texten från engelskan till svenska, där ordet – equal in their human dignity – , (mänskliga dignitet), med ordet – Alla människors lika värdighet – , blir i princip lika felaktigt som att översätta den engelska texten med orden – Alla människors lika – värde – ….

  – Värdighet – kan alltid variera hos olika människor.

  En del människor kan ha en stor – värdighet – i sig själva. Dvs., de har kanske en stor integritet och ett stort oberoende, samt en stor självständighet, vilket i vissa fall kan medföra att de av sin omgivning – bevärdigas – med en stor auktoritet där omgivningen då är benägna att vilja höra, lyssna på, ta till sig och kanske följa vad vederbörande säger.

  Den dignitet som alltså åsyftas i det engelska ordet – dignity – (som översatt till svenska med ordet – värde – ), är i verkligheten mer i överensstämmelse med att – Alla människor faktiskt är födda till just – digniteten människa – .

  Alltså dvs, till – storheten- , till – digniteten -, till – värdigheten – MÄNNISKA.

  När man översätter denna deklaration till att på svenska lyda, – alla människors lika värde – , så blir det också en felaktig översättning därför att ordet – värde – inte stämmer överens med deklarationens syfte.

  Syftet är att slå fast att alla människor föds likvärdigt till – digniteten människa – .

  Att översätta med – Alla människors lika värde- blir fel, därför att alla människor kan i praktiken absolut inte ha för just alla människor ett – lika värde – ..

  Tvärtom.

  Alla människor har i praktiken för just alla människor ett – olika värde – .

  I praktiken har alla människor ett olika – värde – för alla olika människors – välbefinnande – och detta är det någonting människovänligt att ta hänsyn till.

  Alla människor kan i verkligheten definitivt inte ha ett – lika värde – för alla.

  Det är en fullkomlig omöjlighet.

  Det är i det närmaste nästan någonting människo-fientligt, eller i alla fall någonting – ovänligt mot människan – att påstå någonting sådant.

  Ett sådant påstående tar absolut inte hänsyn till människans psykologiska, sociala och existentiella benägenhet att vilja och också behöva identifiera sig med sina – folkgelikar och folkfränder – . Det är likartat och allommänskligt över hela jordklotets alla olika folk.

  Det är med dessa egna folkfränder och folkgelikar, som de absolut flesta olika folk och människor känner sig som mest – hemma – .

  Detta är ett fundamentalt och ett likartat behov bland jordens alla olika folk och kulturer. Att känna att man kan – tala samma språk som – samt kunna identifiera sig själv med, och att själv kunna bli identifierad av och med sina folkfränder och folkgelikar, (sociala gelikar osv.), betyder mycket för absolut alla olika människors och folks välbefinnande.

  Sådant är människovänligt att ta hänsyn till.

  Varelsen – MÄNNISKA – har alltså fundamentala och överallt likartade behov av att kunna känna sig som – hemma – för just sina möjligheter att kunna utveckla sitt välbefinnande, sin trygghet, tillit, identitet och konstruktiva utveckling.

  Att vilja försöka förneka, eller vilja negligera eller inte på något som helst sätt vilja ta hänsyn till dessa allomänskliga fundamentala behov, är inte människovänligt att göra.

  Det är därför i praktiken alltså i princip lika illa att översätta deklarationen från engelska till svenska med orden: – Alla människors lika värde, som det skulle vara att översätta texten till svenska med orden: – Alla människors – lika värdighet.

  “All men are created equal in their HUMAN DIGNITY” -….

  Det betyder att det är – digniteten MÄNNISKA – som är den – storhet- eller den – dignitet – som är det gemensamma för alla människor.

  ATT människan, som varelse, kan vara både ond och god, både vacker och ful, både tjock och smal, både elak och snäll, både mördare och människovän, både generös och snål, et cetera, et cetera, det förändrar inte att människan ändå fortfarande är just bärare av – – identiteten – , dvs. – identifieringen – , och – digniteten – Människa.

  Att ismer av olika slag, kanske särskilt politiska ismer, och kanske särskilt den hjärntvättande, hatuppviglande, materialistiska kommunistiska ismen, inklusive marxismen, har förmågor att förvilla och förblinda människor, är en verklighet.

  Särskilt kommunism verkar inbilla sig själv, och många av sina anhängare, att ordet – KAMRAT – med någon slags AUTOMATIK medför att alla kommunister är, eller kan bli, – GODA – människor. Att allt hat, all hatuppvigling, allt förtryck, allt mördande och dödande i kommunismens namn endast är en oundviklig nödvändighet, för just – DEN GODA SAKENS – skull? Dvs. för – Det klasslösa lycko-samhällets skull – ?

  Ett samhälle som i praktiken i sin tur vore att ta – död – på allt det som bär upp allt mänskligt liv, och tillvaratar det som är det fundamentala med – varelsen Människa -.

  Denna ism är förrädisk därför att människan just som – VARELSE – fungerar efter helt andra grunder, både psykologiska, sociala och existentiella grunder, än vad som erkänns inom den kommunistiska ismen.

  Människan som – VARELSE – lever ju inte, och kan ju inte LEVA, (= vara ), av bröd, (och skådespel?), ALLENA….

  Citat:
  ”Människan lever inte av bröd enbart, utan av varje ORD, (existensgivande = varandegivande = identifierande = meningsgivande ORD…), som utgår från Guds mun.” (Jesus)

  Bergfast

  10 mars, 2014 at 10:33


Kommentarer inaktiverade.