Gotiska Klubben

Ryssarna narras om fascismen, skriver Nya Kamratposten (Svd)

svoboda svtHur tänker hin när det gäller Ukraina?

Att Russia Today och rysk media ljugit, överdrivit, mörkat och propagerat (ref: SvD) i samband med krisen i Ukraina vet alla som kollat,  dubbelkollat och trippelkollat den info som framkommit.

Att Svd och annan västmedia gjort samma sak verkar dock inte vara intressant att skriva om för SvD. Men skitsamma, min fråga denna gång är inte varför svensk media saknar intellektuellt kapital för att analysera omvärlden, inte heller varför svensk media, framförallt vänstermedia, envisas med att koppla ihop all världen fascism och nationalism med SD, ett parti som idag närmast kan beskrivas som socialliberalt och antinationalistiskt.

Nej, min fråga lyder ungefär så här:  Många lögner, mörkningar  och ”begravningar” blir avslöjade på Nätet. Men den vanlige nyhetskonsumenten i Europa och USA, hur tänker hin när det gäller Ukraina? Och de som bedriver propagandan, inser de att x procent ser igenom deras lögner medan y procent inte gör det. Och eftersom y procent fortfarande är i majoritet, så det är bara att fortsätta?

Begravningar: Det vanligaste sättet för medierna att luras är att begrava, tiga och/eller nedvärdera uppgifter som är viktiga för medborgarna att veta och lika viktigt för regeringar/annonsörer/eliten att hålla tyst om.  Eftersom regeringar, eliten och MSM [etablerade medier] i minst hundra år tränat på detta är de mycket duktiga.  Likt en tränad trollkonstnär håller de fram den höga hatt, ur vilken kaninen sedan (utan att vi sett hur det gick till), hoppar fram. De vill bestämma vad du skall se och framförallt vad du inte skall se.”  ref: Jan-Olof Rönn

PS Läs gärna kommentarerna på Fria Tider angående SvDs artikel om Svoboda

Written by gotiskaklubben

8 mars, 2014 den 08:38

Publicerat i Gotiska Klubben

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det är väl snarare ett uttryck för intellektuellt förfall, där principer och etik blir en smakfråga inom ramen för det som är PK enligt de dominerande ägarna Bonnier och Shippstedt.

  I det tidigare Sovjetunionen visste folkflertalet vad ”Pravda” var. Dit har vi ännu inte nått i Sverige där de flesta fortfarande kan leva sina privata liv relativt oberoende av vad som sker i den stora världen och därför inte bryr sig tillräckligt.

  Man kan undra när och hur det svenska folket kommer att vakna? Och vad som då händer? Finns det någon slags tippingpoint för det allmänna medvetandet, eller går vi bara mot ett allmänt moraliskt förfall med allas krig mot alla?

  Gammelmedia är ju inte ens ett skämt längre. Det som förvånar är att det finns folk som står ut med att fnaska där. Men allt lär ju kunna köpas för pengar …

  Lasse Wilhelmson

  8 mars, 2014 at 09:24


Kommentarer inaktiverade.