Gotiska Klubben

”Sluta, jävla fascist!”

Om du på 70-talet klappade din flickvän extra hårt och bestämt i rumpan kunde hon utbrista: ”Sluta, jävla fascist!” Vad menade hon nu med detta? Att du stod bakom Benito Mussolinis tankegångar om att individen borde vara underställd statens behov? Nej då, inte alls, det betydde helt enkelt att hon tyckte du var en förbannad idiot och att du betedde dig överdrivet grabbigt. Fast det är klart, sedan beror det även på vilken ton hon använde. ”Sluta, jävla fascist!” med en mjukare betoning av stavelserna kombinerat med ett svagt och knappt synbart leende, kunde ju betyda att  hon också var lite småsugen på det hon antog att du var storsugen på.

För oss som levt under den svenska vänsterns snart femtioåriga tyranni  betyder alltså ordet ”fascist” inte mkt mer än ett vanligt invektiv. En rödhårig tonårsflicka på Lidingö som inte får låna pappas nya röda Audi R8 V10 Plus Coupe och därför gallskriker ”Fascist!” åt honom innan hon slänger igen ytterdörren, är väl egentligen vad som finns kvar av ordet.

När det gäller fascismens egentliga ideologi så finns det förresten en del i den som påminner om svensk socialdemokrati, statliga järnvägare, statliga skolor, statlig sjukvård, ett starkt försvar, public service och sånt där. Sedan finns det sånt i fascismen som inte påminner om svensk socialdemokrati så som etnisk nationalism, elitistisk och auktoritär styrning och annat som du kan läsa om på internet.

Även Goten har missbrukat ordet fascism. Jodå, jag är inte utan skuld. Jag tror till och med att det kan vara så illa att det var jag som myntade begreppet ”Folkhemsfascist” på 70-talet. Med det avsåg jag den totala inskränkthet som sossar och vänster visade alla andra åsikter än sina egna. Det kunde gälla vitt skilda frågor som bordeller, Nato, hasch eller medlemskap i EF EG (dåvarande EU), eller dödsstraff, eller fri abort. I det folkhemsfascistiska Sverige var, och är fortfarande, det stora brottet, inte vilken åsikt du har, utan just att du har en.

Written by gotiskaklubben

10 mars, 2014 den 11:50

Publicerat i Gotiska Klubben

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vicken bajdyna!

  mirotanien

  10 mars, 2014 at 12:32

 2. På skolgården användes ”fascist” flitigt. Kanske lever den kvar där ännu?

  ”medlemskap i EF”. EF, aldrig hört ens. Typo? Vad står det för? Det enda jag vet att EU tidigare benämndes var EG (europeiska gemenskapen).

  Nedlagd redaktion

  10 mars, 2014 at 12:33

 3. TRE ENKLA vägar att erövra en nation utan militär invasion. Att bryta ned en nations motståndskraft genom att skapa förvirring, korruption, förfall och dekadens så kan den erövras utan hjälp av några militära medel:

  1. Få männen i nationen att sluta vilja bli fäder och familjebyggare.

  Hur då? Svar: SEX. SEX. SEX. ….(Obs: Just precis (djurisk, primitiv) – SEX -. Ej familjebindande kärlek.)

  2. Få kvinnorna i nationen att sluta vilja föda barn och bli mödrar och familjebyggare.

  Hur då? Svar: SEX. SEX. SEX. ….(Obs: Just precis (djurisk, primitiv) – SEX – Ej familjebindande kärlek .)

  3. Få barnen i nationen att förlora den känslomässiga relationen och bindningen till sina föräldrar, till sina far- och morföräldrar, till sitt språk, till sina förfäder och till sin nationella identitet.

  Hur då? Svar: Dagis. Dagis. Dagis……

  …….(!)

  Bergfast

  10 mars, 2014 at 13:12


Kommentarer inaktiverade.