Gotiska Klubben

Förbjud kvinnliga sportjournalister!

Häromdagen röstade Konstnärsklubben om en motion. Motionen handlade om huruvida kvinnor skulle få tillträde till den gamla anrika herrklubben eller inte. Glädjande nog stod herrarna emot den feministiska makthunger som genomsyrar  vårt samhälle och röstade emot motionen. Då blev det rulle i hönsgården. Ref: DN SR

Själv tycker jag det är dags att förbjuda kvinnliga sportjournalister. Eller åtminstone kvoterna dem. Problemet är inte deras kön utan att kvinnor så fort de får chansen slutar att intressera sig för den prestation som en tävling handlar om, och istället börjar pladdra om en massa kringliggande fenomen som frisyrer, vardagspyssel och kärleksproblem. Perverst manligt är att förstöra kampen i en idrottshändelse genom våld och hulliganism. Perverst kvinnligt är att via gulligiull och utsmyckningar tillintetgöra spänningen i samma händelse. Båda riktar sig bort från fokus och bör fördömas. 

In i boxen för fan!

Written by gotiskaklubben

14 mars, 2014 den 09:19

Publicerat i Gotiska Klubben

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Anja Gatu, Sydsvenskans sportchef, är nog förebilden.

  ”Svenska sportredaktioner lider idag stor brist på genusperspektiv. Inte för att man inte tycker att det är viktigt. Snarare tvärtom. De allra flesta redaktioner är medvetna om att det är en brist i deras samlade kompetens. Men de har svårt att veta vad de ska göra åt det, säger Gatu (som kallat sig feminist sedan hon var 13 år.)

  Läs vidare om hennes sportsliga visioner:

  http://feministisktperspektiv.se/2011/11/25/nagon-maste-vara-isbrytare/

  …eller varför inte läsa hennes artikel om att ”Zlatan legitimerar hatet”
  http://www.sydsvenskan.se/sport/anja-gatu—kronika/anja-gatu-zlatan-legitimerar-hatet-1/

  Hincha

  14 mars, 2014 at 10:05

  • Tack för input. Ska läsa. Det finns flera bra kvinnliga sportjournalister, men samtidigt dräller det av inkompetenta ”låt oss tala om det figurer”.

   Såg Zlatan och Messi häromdagen i Champions League. Har det funnits några kvinnliga kommentatorer i såna matcher?

   gotiskaklubben

   14 mars, 2014 at 10:20

 2. Något som är ännu viktigare är att lagstadga att pojkar ska ha rätt till minst 50% manliga lärare och rektorer. Kvinnor tycks uppfostra killar som de uppfostrar flickor. Vanligt pojkbeteende stämplas felaktigt som ADHD. Vidare bör värnplikten återinföras. Den behövs bl a för att fånga upp de killar som uppfostrats felaktigt av det femininiserade skolsystemet.

  TheMinimizer

  14 mars, 2014 at 12:05

 3. Mitt problem är inte genus utan att de är inkvoterade flator och/eller feminister och förstör spänningen med okunnigt prat eller det att de inte har den manliga sportkänslan. Jag tål dem inte och stänger tom av hockeyn på radion bara för att det är en av mig hatad kvinnoröst där.
  Marie Lehman, det är kvinnan hela dagen. Hon kan hockey utan och innan. Formulerar de intressanta frågorna och lever med med hela kroppen. Bästa programledaren.
  Den andra jag gillar är hon(glömt namnet) som bott i Spanien. Hon kan fotbollen, men har den nackdelen att man understundom slutar lyssna och bara tittar.

  Tack för utbrottet Goten.

  Jern&Betong

  14 mars, 2014 at 17:05

 4. En liten videosnutt i anledning 15. mars

  Det tok ÅR med masing før Nick Griffin og BNP torte å fokusere på de antihvites innvandringsfolkemord og etniske rensning, i steden for innvandrerkriminalitet, voldtekter og hvit flukt.
  .

  Volksverhetzer

  15 mars, 2014 at 20:29


Kommentarer inaktiverade.