Gotiska Klubben

Ron Paul: Crimea secedes. So what?

Ron Paul: ”Invånare i Krim röstade under helgen på om de skulle förbli en autonom region i Ukraina eller gå med i Ryssland . Därmed gick de ett antal länder och regioner – inklusive nyligen Skottland , Katalonien och Venedig – som försöker avskilja sig från vad de ser som inte svarar eller förtryckande regeringar .

Dessa senare tre fortskrider utan större varsel , medan den överväldigande Krim rösta för att avskilja sig från Ukraina har retat USA och EU-tjänstemän , och har lett Nato närmare konflikt med Ryssland än eftersom höjden av det kalla kriget .

Vad är egentligen problemet ? Motståndarna till Krim rösta vilja peka på olaglig av folkomröstningen . Men självbestämmande är en central del av den internationella rätten . Artikel I i FN-stadgan påpekar tydligt att syftet med FN är att ” utveckla vänskapliga relationer mellan nationer som bygger på respekt för principen om lika rättigheter och självbestämmande för folken . ”

Varför den amerikanska vård som flaggan kommer att hissas på en liten bit mark tusentals miles away ?

Kritiker pekar på den ryska ” ockupationen ” av Krim som bevis för att ingen rättvis omröstning skulle ha ägt rum . Var fanns dessa människor när val hålls i ett Irak ockuperat av amerikanska trupper kallades en ” seger för demokratin ” ?

Kanske de amerikanska tjänstemän som stödde grundlagsstridiga störtandet av Ukrainas regering bör inrikta sina krafter på att lära vår egen konstitution , som inte tillåter den amerikanska regeringen för att störta regeringar utomlands eller skicka en miljard dollar för att rädda Ukraina och dess internationella långivare .

Även om Obama-administrationen har tillämpat några minimala sanktioner mot utvalda ryska och Krim individer , kan varken USA eller EU har råd med betydande sanktioner mot Ryssland . Den globala handeln ger för mycket ekonomiska fördelar för båda sidor .

Faktum internationella marknader samlades på nyheterna att sanktionerna skulle vara hittills minimala . De förstår att handel och ekonomiskt engagemang är de säkraste vägarna till fred och välstånd . Låt oss hoppas att regeringarna kommer att följa deras exempel.”

Googleöversättning av nedan artikel:

http://www.usatoday.com/story/opinion/2014/03/17/crimea-ukraine-russia-ron-paul-editorials-debates/6544163/

Written by gotiskaklubben

18 mars, 2014 den 16:43

Publicerat i Gotiska Klubben

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. 1954 gav Krusse, som själv var ukrainare, Krim till Ukraina. Ingen frågade ryssarna vad de ville.

  Rim Rutsdotter

  18 mars, 2014 at 20:28

 2. F. William Engdahl´s analys av problemen i Ukraina:

  Sofia

  18 mars, 2014 at 20:39

 3. SpiegelONLINE har intressant info om nuläget på Krim.
  Ryssarna gick in i den ukrainske f.d. energiministern Eduard Stawitski´s hem och fann 42 kg guld och 5 milj. dollar i kontanter!
  Gissa om man är städsugen där 😉

  Sofia

  22 mars, 2014 at 16:10

 4. Putins tal om Krim finns nu översatt till svenska;
  http://janmilld.wordpress.com/2014/03/24/putins-krim-tal-pa-svenska-2/#respond

  MYCKET SEVÄRT!

  Sofia

  25 mars, 2014 at 11:24


Kommentarer inaktiverade.