Gotiska Klubben

Vet Lennart Svensson redan vad som kommer hända i Ukraina?

risk

Kommer ni ihåg spelet Risk? Ett sällskaps- och strategispel som gick ut på att erövra hela världen genom tur, skicklighet och inte minst en förmåga att manipulera sina motspelare. Det är ungefär så jag betraktar händelserna i Ukraina, Europa och världen nuförtiden.  Jag deltar inte i spelet. Jag tittar bara på.  Några ungefärliga åsikter:

 • Är det rätt av nationalister och andra i Ukraina att frigöra sig från
  ryskt/sovjetiskt inflytande? Ja. Absolut.
 • Är Europmaidan manipulerat av västliga krafter? Ja.
 • Är även dessa ”västliga krafter” manipulerade? Ja, kanske.
 • Handlar the bottom line i Ukraina, åtminstone när de gäller finansieringen
  av upproret i Kiev, om att fördela gastillgångar till olika oligarker? Ja, kanske.
 • Och våra svenska gossar, alltifrån Carl Bildt, SvP, NU och SMR
  – är dom också manipulerade. Ja, kanske.
 • Är det rätt av Ryssland att försvara sina intresseområden? Ja. Absolut.
 • Har folket i Krim rätt att besluta om sin framtid? Ja. Absolut.
 • Kan man förvänta sig vidrigheter av ett imperium oavsett om det heter
  USA, Ryssland eller är osynligt och utan namn? Ja, absolut.


Läste en sammanfattning på  FT 
om olikheten i synen på krisen i Ukraina:

Nationalister i väst, pro-Ryska.
Nationalister i öst, anti-Ryska.

 

lennart svensson nya tiderSå vad kommer att hända nu? Ryssland annekterar östra Ukraina, Nato skickar trupp till Kiev, Israel anfaller helt plötsligt och lustigt Iran, samtidigt som USA stärker upp militärt i norra Europa. Eller? Jag minns, precis om Lennart Svensson, hur en mkt stark opinion i världen,  inte minst den ryske utrikesministern Lavrovs diplomati, lyckades hindra Obama och hans polskjudiske anhängare Peter Wolodarski att starta ett jättekrig i Syrien. Det bådade gott.  Så vad bådar detta?  Vad säger Lennart? Och vad säger Lasse och ni andra? Vad har vi att vänta?

”Mentaliteten i världen stödjer inte utvecklingen till storskaligt krig. Vad som återstår är nedtrappning av pågående konflikter. Det är i alla fall min bedömning. Men jag kan ha fel.” Lennart Svensson

Written by gotiskaklubben

18 mars, 2014 den 10:24

Publicerat i Gotiska Klubben

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tack för rubrik, tack för länk. Och mitt svar…?

  Så här alltså: jag är dessa dagar tacksam för den kristallkula jag köpte på Antik och kuriosa i Uppsala i september 1998. Jag har den bredvid mig nu på ett sideboard faktiskt. Bra va? Då kan jag ge besked. Nåja, vad man exakt ser i den är svårt att säga. Jag ser dock inga som helst krig. New World Order (Bildts mfl elitklubb) har inga trupper att sätta in. US Army, Navy och Air Force är inte disponibla för sådant här. Man låter sig inte luras längre (senast var Irak 2003 och det är länge sedan; i Libyen 2011 var man inte med).

  Det om USA:s dagsform. Och Västeuropas militärstyrkor kan inte heller, så vitt jag kan se, hipp som happ sändas iväg till Ukraina på en skakig insatsorder. Europas säkerhet försvaras inte i Ukraina. EU-länderna går ju knappt att få med i fredliga sanktioner mot Ryssland. Hur ska då europeiska stridsgrupper kunna fraktas österut för att blöda för NWO? Kom igen.

  Hit hör även det som jag skriver i NyT som du länkar till, att tidsandan är emot krig. Så vad vi ser idag är bara ordkrig, smoke and mirrors. Låt er inte luras av dessa rykten om krig. Det är ren science fiction som jag ser det.

  mirotanien

  18 mars, 2014 at 16:47

  • Det är ett ganska så intressant begrepp det här med att – sia – .

   Alltså att vara en – siare – , och att kunna – skåda -. Och helst kanske då kunna – sia – om en tänkbar framtida utveckling åt än det ena, än det andra hållet, i olika både små och stora sammanhang….

   S.k. Siare – och s.k. – skådare – , och kanske egentligen även filosofer, författare, och särskilt då science fictionförfattare (?), (men även alldeles vanliga och vardagliga människor som varken författar någonting, eller gör några – utsagor – om någon tänkbar framtid varken i stort eller smått?), de ansågs nog ha ett s.k. – sjätte sinne – ?Ett slags sjätte sinne, som då kanske gav dem en – synförmåga – långt utöver det vanliga? Dessa – siare – , som då gjorde utsagor, var väl de som i GT kallades för – profeter – ? Dessa som då kunde – profetera – om framtider som kanske ännu inte ens anades av de flesta människor….?

   Det finns ett hinduiskt namn, tror jag, som heter – Prii-Adarshii, vilket bär inom sig en betydelse av en slags – framseendeförmåga – . Dvs. genom ordet Prii, som betyder – före – , och ordet Adarshii – , som betyder -seende – . Ordet, eller namnet PriiAdarshi, ges då till någon som man vill skall ha förmåga att kunna – se före – ….

   …..

   Idag är det nog i allmänhet egentligen inte så populärt med någon som säger sig ha – siarförmågor – ?
   Därmed gör nog sådana människor kanske bäst i att låta bli att tala om vad de eventuellt tror sig kunna – se – ?… Även på GT´s tid kunde – profeter – , (siare?), dödas….?

   Det som finns, om man ser till historien, är ändå en ganska så allmän föreställning, i just det manliga psyket, (?) som handlar om en vilja att göra – erövringar – ? Att till varje pris vilja – vinna – ?..

   Kanske finns därmed den inställning som medför att begrepp som:
   1. Bättre förekomma än förekommas -… (?)
   2. Anfall är bästa försvar -…….(?)
   3. Det är endast att vinna, som räknas..
   4. Det som erövrats, och det som vunnits, ägs av vinnaren…(?)
   5. Min fiendes fiende, är min vän…..(?)
   6. Alla som inte är med oss, är mot oss….(?)
   7. Krig, (kamp) är livets mening….(?)
   8. Soldater vinner ära när de dödar, andra mördare är avskyvärda …(?)
   9. (”Livet är en strid, striden är en kamp, kampen är en dragare, dragaren är en åsna, och åsnan är du”…. (?))
   10. Osv. osv. osv…

   Faktiskt så är ett ganska så dominerande budskap i det allmänna samhälleliga, massmediala (underhållnings-?) – rummet följande:….

   1. Man skall inte längre sjunga av hjärtans lust utan man måste tävla i sång…?

   2. Man skall inte längre plantera sin trädgård av hjärtans lust utan man måste tävla i trädgårdsodling?…

   3. Man skall inte längre dansa av hjärtans lust, utan man måste tävla i dans…?

   4. Man skall inte längre laga mat av hjärtans lust, utan man måste tävla i matlagning…?

   …..

   Man skall i princip inte längre göra någonting alls – av hjärtans lust – ?

   Allting i det samhälleliga rummet skall genomsyras av – tävlingar – ?…(Samt av förödmjukelser, hånfullheter, respektlösheter, spydigheter, förolämpningar, förlöjliganden och av en allmän vulgaritet, råhet och hjärtlöshet?) Och, det är ENDAST den som – vinner – som över huvud taget kan – RÄKNAS – ….?….

   Att det är just DET slags tänkande som verkar vara ledstjärnor för världens härskare (?),(inom massmedieindustrin, och underhållningsindustrin?), liksom för världens män (?), och därmed också för världens människor (?), är kanske delvis roten till – det onda – …?

   Att tävla, tävla, tävla…?

   Att vinna, vinna, vinna…?

   Det är det manliga psykets programmering, livsinnehåll, mening och levnadsvillkor?…

   (Och kvinnorna vill helst välja just – vinnarna – till att vara fäder till deras barn…?)

   (Människolivet är kanske mest grymt, hårt, elakt och rått…? Särskilt för männen på jorden…?.)

   Vem vet..

   Bergfast

   18 mars, 2014 at 20:06

   • Ps.

    Man kan också förstås kalla s.k. – siare -, eller s.k. – skådare – , för just – poeter – ….

    Dvs. poeter, som är en slags drömmare och en slags visionärer? Sådana människor som just – ser – , i kanske ett annat perspektiv från den s.k. – vardagsmänniskan – , eller sin – samtid – ?…

    Vardagslivet kräver sitt och vardagsmänniskan är värdefull….

    Men även s.k. visionärer, drömmare, poeter, siare, skådare och profeter, är kanske också nödvändiga och värdefulla? Fastän kanske ofta svårbegripliga för sin s.k. samtid?….

    Ändå, just när tillspetsade, och oroväckande (?), tider, infinner sig, så är kanske just s.k. – visionärer – , mer eller mindre välbehövliga?….

    Att strid, krig, kamp och tävling, finns som en – grundingrediens – , i tillvaron, medför kanske att just krig, strid, kamp och tävling är en oundviklig del av alla tider, av alla nationer, och av alla mänskliga tidsepoker…?….

    Tråkigt nog i så fall…

    Vem vet…

    Ds.

    Bergfast

    18 mars, 2014 at 21:50

 2. Folkrätten besudlades redan 1948 när FN godkände Israel som medlem. Den senaste vågen av dråpslag började när Nato angrep Jugoslavien och pågår än i Syrien. I det stora schackspelet blev nu Putins Krimpolitik ett nödvändigt försvarsdrag. Snabbt, vid rätt tillfälle och med nästintill totalt stöd från Krimborna och ryssarna på hemmaplan.

  Jag tror nog att NWO-sionisterna passar sig nu, för Putin snackar inte skit utan handlar och håller sedan ett tal som bär den stora statsmannens alla signum. ”Sanktionerna” är ju bara ett stort skämt, när Putin när han vill kan stänga av gasen och Tyskland med flera får ta på sig yllekalsingarna.

  Pellejönsarna i SD spelar nu i samma lag som större delen av vänstern och Karl Bildt och en del svenska nationalister i SvP som inte lärde sig använda karta och kompass i lumpen när de förberedde sina äventyr i Jewkraina. Vilket mörker …

  Här är en rätt kul kommentar till händelserna

  http://syrianfreepress.wordpress.com/2014/03/21/the-war-is-over-obama-and-kerry-back-down-as-russia-victory-dances/

  Lasse Wilhelmson

  21 mars, 2014 at 17:15


Kommentarer inaktiverade.