Gotiska Klubben

Tekniska Högskolans Studentkår har blivit feministisk

kth”Nu har även studentkåren på Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm fallit för feminismen. Åtminstone om man ska döma efter senaste numret av deras tidning Osqledaren, som skickas ut till alla KTH-teknologer.

Chefredaktören, Hugi Ásgeirsson (en man), slår an tonen redan i ledaren. Hans rubrik är ”Vi tjänar på breda perspektiv”, och då menar han att det ska in fler kvinnor på tekniska områden. Han skriver:

”Hur man än vrider och vänder på statistiken finns det klyftor mellan kvinnor och män, inte bara när det gäller löner utan också i hur vi behandlar varandra som människor. Du som läser det här är till 70% sannolikhet man, och behöver liksom jag läsa dig till de orättvisor som råder”. ref: A Voice For Men

Written by gotiskaklubben

24 mars, 2014 den 07:34

Publicerat i Gotiska Klubben

14 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja, den teknikintresserade bör ägna sig mer åt smink, killar och disco.
  Det håller även Svenska ”kyrkan” med om:
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/biskop-strider-mot-kyrkans-varderingar_3391428.svd
  ..vars eufeminiserade evangelium lyder: ” Våga Böga!”

  Förortskärring

  24 mars, 2014 at 08:17

 2. Får jag fråga er Goten och alla andra, när ni ser sådana här utvecklingar: blir ni deprimerade? Drabbas ni av indignation och grämelse? Ser ni sådant här som nederlag?

  Eller ser ni det tvärtom som stärkande händelser som är roande i sin extremism?

  Eller njuter ni av borderline-känslan som uppstår, den tvetydiga känslan att sådant här är deprimerande motgångar men ändå på något sätt roande eftersom det är så absurt?

  Ja, hur är det? Då säger jag: nog finns det andra känslor att odla än detta borderlinetillstånd av grämelse/indignation/ironi?

  Nu tänker jag inte syssla med namecalling. Men har ni hört begreppet ”gråtrunka”? Det är vad vissa i Flashback/internethögern/de Sverigevänliga sysslar med: frosseri i motgångar och en indignerad, kanske klädsamt ironisk uppsyn när man sprider nyheter om Senaste Dumt och (dumt nog) ger dem spinn, luft under vingarna och spridning.

  mirotanien

  24 mars, 2014 at 10:13

  • Frågeställningen är intressant men…
   det var formulerat utifrån manliga tankar och känslor, så jag kan inte relatera till det.

   Sofia

   24 mars, 2014 at 10:42

   • Touché…!

    mirotanien

    24 mars, 2014 at 12:01

    • Vad menas?

     Sofia

     24 mars, 2014 at 12:32

     • Om du undrar vad ”touché” betyder så är det i sammanhanget ”din replik var snitsig och träffade rätt”. Det är en fäktningsterm: träffad.

      mirotanien

      24 mars, 2014 at 13:16

  • En motbild till den uppgivne ironikern vore detta: en ensam ung vit man omringad av hundratal mörkhyade främlingar och där han tar tjuren vid hornen.

   Förortskärring

   24 mars, 2014 at 10:48

  • Jag tror de flesta blir glada. Det finns en stor njutning i att titta på en katastrof från ett någorlunda säkert avstånd. Därför är det viktigt att ge upp. Att alltid förhålla sig defaitistisk till tillvaron och historiens yttringar. Att välja sina krig med omsorg utifrån just ett defaitistisk perspektiv.

   Vickan Eremita

   24 mars, 2014 at 12:10

  • Vet inte. Jag tror att Den Jättelika Kvinnodemonen lagt sig över vår jord. Inte mkt att göra just nu. Härda ut. 🙂

   gotiskaklubben

   24 mars, 2014 at 18:44

   • Det som stör mig mest är den inställsamhet, eller skall vi kalla det för kryper, som en del personer excellerar i för att vara något.

    Lasse Wilhelmson

    24 mars, 2014 at 21:13

  • ‘Senaste Dumt’ fungerar rätt bra… Folk blir förbannade, vilket leder till fler oppositionella. Långsam styrkeuppbyggnad, långsam förändring. Se tex Frankrike!
   Tar det för lång tid? Kanske, kanske inte. Tänker iaf inte lägga mig ner och dö.

   Svenne

   24 mars, 2014 at 20:37

 3. HA HA..nu väntar vi på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg som anklagas för ‘grabbighet’ att de fångas in i detta diffusa som kallas feminism? Grabbarna på Chalmers, normalt, är väldigt förtjusta i tjejer att de redan är feminister i den meningen som jag själv med denna bakgrund om än länge sedan.

  Stig Palm

  24 mars, 2014 at 13:57

 4. tja han kan ju ge upp sin plats så skolan till ett fruntimmer då om det är så jävla viktigt för han, trodde i min enfald att man kom i på kth pga sina studiemeriter.

  robban

  24 mars, 2014 at 15:05

 5. Kvinnor har klyftor mellan brösten och män har klyftor mellan skinkorna. Vilka klyftor är mest orättvisa?

  dubium

  25 mars, 2014 at 02:48


Kommentarer inaktiverade.