Gotiska Klubben

Lennart Svensson: Recension av Thomas Nydahls ”Identitärt” (2014)

”Motpol behandlas på flera sidor i en nyutkommen bok: ”Identitärt – om rötter, identitet och politisk aktivism”. Den är skriven av Thomas Nydahl och är utgiven på eget förlag.”

”Det här var ju intressant: en studie av den identitära rörelsen, författad av en man med bakgrund i vänstern. En studie som inte hänfaller till namecalling eller svartmålning, som inte använder orden ”högerextrem, vänsterextrem”, ja knappt ens använder termerna höger och vänster.”

http://www.motpol.nu/lennartsvensson/2014/03/24/recension-av-thomas-nydahls-identitart-2014/

Written by gotiskaklubben

26 mars, 2014 den 22:52

Publicerat i Gotiska Klubben

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Lite ot.
  Jag tror att våra ofödda barnbarn har mycket att vinna på att nutiden snålar in på röda och blå prislappar, slutar prissätta sin omvärld i höger och vänster.

  Vickan Eremita

  26 mars, 2014 at 22:58

 2. Tack Goten för att du så frikostigt citerar mig och ger länk och allt. Men nu gäller det ju inte mig Svensson utan Nydahls bok som verkligen är intressant. ”En politisk thriller av bestående värde” som jag skriver i recensionen.

  Nydahls är helt unik i Sverige, en man med vänsterbakgrund som ändå sätter sig ner och läser högertexter och gör dem rättvisa. Nydahl tycks anse att vi måste lyssna även på identitärer. Världsläget är sådant.

  Och det politiska åsido är boken välskriven. Stilen är diskret men påtaglig: det är inget formulär vi läser, det är en text präglad av sin författare.

  mirotanien

  27 mars, 2014 at 09:03

  • Kristianstadsbladet, lokaltidning där Nydahl bor, har i skrivande stund ännu inte hittat någon anmälare som förmår ta till sig vad han skriver. Kommer det en anmälan så baseras den på avsiktliga missförstånd och skall innehålla smädelser mot författaren. Så har det varit hittills.

   senex

   27 mars, 2014 at 11:32


Kommentarer inaktiverade.