Gotiska Klubben

Jan Myrdal om Ukraina: ”Och vänstern bara flummar”

”…I detta läge har Ryssland, som inte längre är en socialistisk stat utan agerar i enlighet med det klassiska maktbalanssystem et, kraftigt markerat att Förenta staterna och EU nu nått den gräns där Ryssland för att inte upplösas och förintas som Jugoslavien eller Irak är beredd att försvara sig militärt. Om Förenta staterna och EU driver spelet vidare blir det ett nytt krig, ett större sådant i Europa.”

”Att våra så kallat borgerliga politiker handlar utan insikt och förnuft borde vi lärt av historien…Någon verkligt traditionskonservativ röst (som Marine Le Pen i Frankrike, Rodney Atkinson i Storbritannien och Henry Kissinger i Förenta staterna) syns heller inte till i Sverige. Och vänstern bara flummar.”

”Om inte Ryssland nu lyckas skrämma EU och Förenta staterna att dra sig tillbaka som vi med en då existerande internationell vänster (och Förenta staternas bittra vetskap om att också Moskva hade atombomb) lyckades avvärja krigshotet 1952 är våra individuella chanser att överleva de närmaste åren små.

Nå, mig – vid 87 – spelar detta för mitt liv inte stor roll. Jag har ingen lång tid framför mig. Men mina barn, barnbarn och barnbarnsbarn har alla chanser att för denna kollektiva vänsterdumhet dö en förtidig och plågsam död.”


Läs mera: http://swedish.ruvr.ru/2014_03_28/Konflikten-om-Ukraina-maste-ses-i-sitt-sammanhang-8371/

Written by gotiskaklubben

1 april, 2014 den 16:06

Publicerat i Gotiska Klubben

12 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bra inflikat av den gamle Myrdal men hur får han Henry Kissinger till traditionskonservativ?? =)

  Vandea

  1 april, 2014 at 16:30

 2. Mycket bra slutkläm. Det etablerade hyckleriet är ett blodtörstigt monster.

  Markus Andersson

  1 april, 2014 at 16:53

  • Man får en otäck känsla ibland av att några vill smälla två flugor i samma smäll: Ryssland och Tyskland. Och i så fall lär det inte bli kul.
   Jag tror det finns många i etablissemanget som blir alltmer förvirrade. Deras ovilja att erkänna detta är monstrets omfång.

   gotiskaklubben

   1 april, 2014 at 17:05

   • Möjligt, men i grunden tror jag det handlar mer om maktgirighet och feghet än ren förvirring, om nu det spelar någon roll…

    Markus Andersson

    1 april, 2014 at 19:18

    • Jag tror förvirringen har sin grund i allt möjligt: okunskap, ignorans, likgiltighet och girighet. Förut behövde man inte känna till så mkt för att bevaka omvärlden, det var öst och det var väst. I dag är läget mkt svårare att greppa och därför blir många förvirrade av vilken av de politiskt korrekta sidorna man ska välja. En slags pk-syntax-error-förvirring. För någon sida måste man välja om man ska vara etablerad. Därför är Jan Myrdals smått elitistiska utbrott rätt så välgörande att lyssna på.

     gotiskaklubben

     1 april, 2014 at 19:32

     • På ytan råder kanske en viss förvirring, som antagligen gynnar de som spelar mest fult. Myrdal använder sunt förnuft och undviker krumbukter och hyckleri.

      Markus Andersson

      1 april, 2014 at 21:40

 3. Anfaller USA Ryssland så stryper de bara oljan. Sannolikheten är alltså inte så stor.

  Two Different Shoes On

  1 april, 2014 at 17:30

 4. Flera fel här. Rätt påståenden är:

  . det blir inte krig

  . svensk höger har visst protesterat: jag till exempel

  Annars, God bless Myrdal —

  mirotanien

  1 april, 2014 at 19:07

  • Haha! Är Putin för stark för EU eller är det USA som lurar Putin in i en fälla? Fan vet. Jag hoppas också att fredsivrarna är starkare än krigshetsarna, men inget förvånar mig längre. När Myrdal talar om höger så lever han i sina minnen. Och i och med att han alltid tokpolemiserar är det svårt att veta vad han da facto menar ibland.

   gotiskaklubben

   1 april, 2014 at 19:36

 5. Trots åldern så har inte Myrdal förlorat skärpan och insikt. Dock Kissinger – värdekonservativ?
  Myrdal har det svårt då vänstern förvandlats till ett djur med litet huvud och stor svans, dessutom med en skabbig päls, Vart tog sobeln vägen?

  GB

  2 april, 2014 at 11:58

 6. Drar man paralellen Tyskland 1939, så förstår man hur Ryssland känner sig. Båda länderna inringade. Båda länderna med resp. etniska tyskar och etniska ryssar boende inom grannländers territorium. Båda länderna har eller hade en längtan att förena dessa med moderlandet. Båda länderna utsatta för en aggressiv omringningspolitik från fientliga grannar med allierade. Detta känns olycksbådande.

  Stenklar

  4 april, 2014 at 22:24


Kommentarer inaktiverade.