Gotiska Klubben

Konstnären Dan Park dömdes till ytterligare en månads fängelse idag

Gatukonstnären Dan Park. Foto:Roger Sahlström

”Efter en timmes överläggning meddelades att Park ådömts ytterligare en månad i fängelse och ska kvarstanna i häktet. Risken för att han ska fortsätta sin brottsliga verksamhet var för stor för att släppa ut honom, menade man. Skadeståndet sattes ner till 10 000 kronor för vardera målsägande. En nämndeman var skiljaktig och ville döma Park till två månaders fängelse. Två nämndemän var skiljaktiga gällande skadeståndet och ville bara utdöma 5 000 kronor vardera.” Dispatch International

Kommentar: Konstnären Dan Park är en politisk fånge. Den första i modern svensk historia. Det är naturligtvis mkt allvarligt. Förstår inte riktigt hur tingsrätten menar, ska han stanna kvar i häktet till dess målet överklagas och kommer upp i hovrätten?

LEDARE: Ny rättsprincip i Sverige – du är skyldig innan du är dömd Dispatch
Henrik Rönnquist vill ställa ut Dan Parks konst Dispatch
Ännu en fängelsedom för Dan Park Fria Tider

Written by gotiskaklubben

7 april, 2014 den 14:33

Publicerat i Gotiska Klubben

9 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det är verkligen så att det sociala kontraktet i Sverige är i upplösning;
  http://fnordspotting.blogspot.de

  Sofia

  7 april, 2014 at 19:47

  • kan man hålla med om – frågan man bör ställa sig är – som alltid – cui bono?

   (vad sen gäller DP specifikt så är det väl som så att han nu för evig tid är inskriven i den svenska konsthistorien – vilket är få förunnat – en sann konstnärssjäl med andra ord

   den ende jag så här på rak arm kommer att tänka på jämförelsevis är August – som ju drevs ur landet och tvingades till fransk exil – själv hoppas jag DP kommer bli kvar efter muck eftersom han och hans konst verkligen behövs för att visa på det ”svenska” samhällets symptom)

   zeno

   7 april, 2014 at 23:12

 2. Tidsbunden musik, konst och litteratur ska vara ointressant när den inte speglar en fortsättning eller framtid. Och vi kräver att den ger oss någon form av återklang från äldre tid.
  -Vad ska vi med Dan Park till?

  Jag tycker att han ser ung och oförstörd ut på bilden från rättegången. Att Dan Park, änskönt överårig blir symbol för statens medeltida och ultramoderna maktfullkomlighet är nog för att jag ska se honom som en av de viktigaste konstnärerna i världshistorien.

  Vickan Eremita

  8 april, 2014 at 01:34

 3. sett ur en annan synvinkel så är detta den bästa reklamen han kan få för pengar, skulle tippa på att detta är en världsnyhet snart.

  robban

  8 april, 2014 at 19:58

 4. Sofia

  9 april, 2014 at 12:03


Kommentarer inaktiverade.