Gotiska Klubben

Polisen Stockholm, Hundenheten: Det var ju ”bara” en kniv…

”/Ett inlägg i debatten om polisers rätt att försvara sig själva mot dödligt våld./

Jag skulle kunna lägga ut mängder av bilder och filmer på skador tillfogade av en gärningsman med kniv här. Jag skulle även kunna länka till filmer som visar hur snabbt en knivattack utförs och dess obarmhärtiga konsekvenser. Kniven som dessutom är det vanligaste mordvapnet i Sverige.

Enbart p.g.a. välvilja väljer jag att inte visa detta för dem av er som inte vill se sådant.

En betydande stor del inom mig säger dock att det ändå finns andra som jag skulle vilja visa detta för – de som förringar kniven som gatustridsvapen i kombination med en människas snabbhet och beslutsamhet. Men även till dem som nu vill krympa polisers möjligheter till att försvara sig i sådana situationer eller varför inte visa vidriga bilder för dem som vill få det till att poliserna inte är mogna för sin uppgift.

En journalist väljer detta som rubrik i sin ledare: ”Polisen är till för att skydda – inte döda”. Polisen är definitivt till för att skydda, men är vi till för att själva bli dödade till förmån för den som vill döda oss?

Allt oftare läser man kritiska artiklar skrivna av människor som sannolikt aldrig har befunnit sig i en situation där man på sin höjd har några sekunder på sig att möta ett potentiellt dödligt angrepp. I deras värld tycks det vara fullt självklart att man hinner inleda ett samtal och dessutom få effekt av ett sådant med den framrusande våldsmannen. Att skjuta någon i benen som springer är om möjligt ännu svårare, vilket får till följd att man antagligen är dödligt sårad sekunden efter om man missar…

Glöm allt ni ser på film. Det ger inte en bild av verkligheten.

Istället för att förminska och stundtals förlöjliga polisens komplexa arbetssituation, vore det lämpligare att sätta sig in i hur den mörka baksidan faktiskt ser ut. För den är inte speciellt vacker alla gånger. Den är rent av brutal stundtals.

Ibland får man känslan av att det sätts ett värde på att utmåla poliser som barbarer – en yrkesgrupp som inte är kapabla att vända ett pågående våldsamt angrepp till en lugn och kontrollerad situation. Allt detta inom loppet av några sekunder. För vem kan det? Svaret är enkelt. Det kan ingen.

När någon har bestämt sig för att försöka döda mig, så har jag all rätt att se till att så inte sker. Inte bara för min egen skull, men även för min familj, mina vänner, mina kollegor och för rättssamhället i stort. Detta gäller alla, inte bara poliser.

Är det inte fullständigt orimligt att börja prata om att begränsa lagstiftningen gällande polisers rätt att försvara sig själva i en nödvärnssituation som med lätthet kan få en dödlig utgång?

Att skjuta verkanseld är den sista utvägen, vilket står fullständigt klart för samtliga poliser i detta land. Lika lite som polisen vill döda någon annan människa, lika lite vill vi att vår nödvärnsrätt begränsas när någon försöker släcka våra liv.”

/Johan”

Ref: Facebook, Polisen Stockholm , Hundenheten

 

Written by gotiskaklubben

9 april, 2014 den 08:15

Publicerat i Gotiska Klubben

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Polisen kan inte skydda någon. Däremot kan de komma till platsen EFTER att ett brott begåtts och börja ta reda på vad som hänt för att sedan straffa den som begått brottet i förhoppningen att detta skall skrämma framtida presumptiva gärningsmän till att inte begå brott.
  Här visar youtubeanvändaren ”The justicar” att det förhåller sig precis så med hjälp av gedigen poliserfarenhet och statistik.

  Martin

  9 april, 2014 at 09:19

 2. Blää! Hur postar jag youtube-videos så att de inte blaffar ut och blir jättestora? Jag ville bara posta en länk ju!

  Martin

  9 april, 2014 at 09:23

 3. Polisen har rätt, det eskalerande invandrarvåldet måste stävjas.
  Ändå väljer den nuvarande regeringen att öka massinvandringen till Sverige:
  ”Regeringen föreslår… i vårändringsbudgeten, som gäller för budgeten 2014, att anslaget för migration ökas med 2,7 miljarder kronor till 12,6 miljarder. Det beror på ökat antal asylsökande/…/
  Ersättningen till kommunerna för flyktingmottagande ökas också på med 90 miljoner kronor.”
  (SvD)

  Förortskärring

  9 april, 2014 at 11:14

 4. Hej Goten! Har en mejlkonversation med en journalist på en av ”våra” större dagstidningar om ämnet!
  Har du lust att publicera den? Den är givetvis avanonymiserad.
  Är inte ute efter att hänga ut nån person.
  Har du nån epost jag kan skicka wordfilen till?

  Sverre svensson

  10 april, 2014 at 11:32


Kommentarer inaktiverade.