Gotiska Klubben

”Nej, därför är Svenskarnas Parti inte nazister!”

Idag demonstrerar Svenskarnas Parti i Jönköping. Rätt så kul faktiskt. Men är dom nazister eller är dom inte nazister? I media beskrivs SvP som nazister utan att deras partiprogram ens citeras. ”Nazister, nazister, nazister, nazister, nazister”. Vad ska man tro egentligen?

Men om nu SvP  inte vill utmålas som nazister, varför finns då ingen artikel på SvPs hemsida eller i Realisten med titeln:  ”Nej, därför är Svenskarnas Parti inte nazister!”

Om någon bad mig skriva en artikel om 1900-talets poesi och poeter i Europa skulle jag få dödsångest då ämnet är så svårt  och stort och vitt och brett, men jag skulle tillslut få ihop en hyfsat bra artikel, vars kunskapsmässiga innehåll skulle överstiga de flesta försök i ämnet. Men när det gäller politiska ideologier är jag rätt så okunnig, trots att jag börjar bli en fena på att se igenom diverse bydespoter i de nationella kretsarna.

Summa: Gotiska Klubben inbjuder vem som helst som står utanför Svenskarnas Parti, att skriva under ovan rubrik ”Därför är Svenskarnas Parti inte nazister!”/”Därför är Svenskarnas Parti nazister!”

Självklart är även någon från Svenskarnas Parti välkomna att skriva under samma rubrik.  I så fall vill jag gärna bifoga en rad  frågor i ämnet ”Nazism” contra ”Nationalism”.

Written by gotiskaklubben

1 maj, 2014 den 08:02

Publicerat i Gotiska Klubben

41 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Svenskarnas Parti är självklart inte nasister. De är nationalister. Kännetecknande för nasismen är : 1. socialdarwinism 2. offensivt krig 3. tron på ett jordiskt paradis, icke himmelskt. Icke i något avseende ser jag att SvP signifikant menar punkt 1-3.

  Nasismen har stora likheter med judendomen: 1. den ariska resp.judiska människans överlägsenhet 2. utökat ”lebensraum” resp ”utlovade landet. 3. betonande av det jordiska paradiset – icke det himmelska.

  Jag ringde förresten Jackie Jakubowski på Judisk Krönika och Pär Öberg på Svenska Motståndsrörelsen och undrade om inte nasister och judarkunde mötas i debatt över likheterna mellan judendom och nasism.
  Pär Öberg var hygglig och kyssnade men inget mer, Jackie Jakubowski läste min artikel emn kallade den på bruten svenska för ”sån smörja” och la bara på telefonluren.

  Min tanke på debattforum mellan Sveriges judar och Sveriges nasister kom efter att Jacki Jakubowski för någon månad sedan yttrat i Expressen efter att han var så stolt över judarnas insats i Europa bl.a. att han menade att ”judarna har infört ”dialogen” i Europa”. Eftersom jag menar det är tvärtom alltså att judarna avskaffat eller förstört dialogen i Europa genom sitt enorma mediaägande så ville jag ha en dialog om detta- då lade han som menar sig ha infört dialogen på telefonluren.

  För övrigt ber jag läsaren notera att nazism skall stavas ”nasism” och kommunism skal stavas ”kommizm”
  (enligt undertecknad i alla fall), och nasister skal skall kallas nationalsocialister och kommunister skall stavas ”kommitzer”. Detta så det aggressiva ”z” mer framträder där det hör hemma, nämligen i kommunizzzzzzzzzzzzzzzzmen.

  Dr. Thomas Jackson

  3 maj, 2014 at 10:37

  • Haha, fantastiskt kul initiativ där med Jackie och Öberg, hade ju blivit hur intressant som helst. Försök sälj in den programidén till Aschberg. 😉 Hade inte han något sådant där tveksamt debattprogram/freakshow förr i tiden? Före min tid. ”Kabel-TV”:s barndom verkar helt galen.

   kebban

   3 maj, 2014 at 18:38

  • ”Jag ringde förresten Jackie Jakubowski på Judisk Krönika och Pär Öberg på Svenska Motståndsrörelsen och undrade om inte nasister och judar kunde mötas i debatt över likheterna mellan judendom och nasism.”

   Haha! 🙂

   gotiskaklubben

   3 maj, 2014 at 19:50

  • Fantastiskt initiativ tycker jag. Den debatten skulle jag vilja se 🙂

   Kevin MacDonald hävdar att nationalsocialismen var ett försök att skapa en sorts judendom för germanerna och likheterna mellan judendomen och NAZISMEN är många.

   Här skriver MacDonald om nationalsocialismen som en antijudiskt gruppevolutionär strategi: http://www.kevinmacdonald.net/SAID-chap5.pdf

   • Kul, Ja, då är vi flera som vill ha den debatten, låt oss satsa att få den inom 4 år, lagom till nästa val. Kanske kan vi få Silbersky, Sarnecki och Jakobowski mot Lund, Öberg + någon hetlevrad SvP-are.

    Jag sitter som referee och blir den nye Aschberg. ”Jaxon in Action” .-) x 2

    Dr. Thomas Jackson

    4 maj, 2014 at 19:38

   • Förresten stort tack för länken till Kevin MacDonald. Jag har sparat den. Kevin har faktiskt varit passagerare i min gamla Ford Mondeo för några år sedan, jag skjutsade honom till Stockholm för några år sedan från en konferens norr om stan.

    Dr. Thomas Jackson

    4 maj, 2014 at 19:47

    • Fan vad obehagligt. Och du visste ingenting?

     Vickan Eremita

     4 maj, 2014 at 22:48

 2. Alltså det sitter SvP-människor och diskuterar tvångssteriliseringar och rashygien i SvP-tråden på FB. De vill typ förbjuda allt och är mer kollektivistiska och för tvångslösningar än de värsta stalinisterna. Den människosynen de representerar är för mig helt främmande. (Jag gillar ju dock nationallibertarianerna i forumet som verkar balanserade och sympatiska. Och många SvP:are verkar sympatiska utan att veta alltför mycket om dem.)
  Det är också väldigt oklart vad SvP förespråkar för lösning på ”judefrågan”.

  Nej, jag vill inte leva i varken SD eller SvP:s Sverige, eller ”sjuklöverns”. Det finns faktiskt andra alternativ än deras.

  OnT Så vet jag inte riktigt hur NS definieras, men uppfattar väl en viss skillnad mellan Motståndsrörelsen och SvP. Men ja, som ni säger, finns många NS i Svp. SvP skulle väl kunna gå åt mer NS-hållet framöver men behöver inte alls göra det, de vill väl vara en relativt bred organisation. Men de har ju valt att exkludera frihetliga nationalister i och med sitt punktprogram, man måste vara för statligt telenät, lite kul att de går ned på sådan detaljnivå 🙂 Aja, whatever, SvP är en dead-end som en inomparlamentarisk kraft hursomhelt, kalla dem nazister eller ej. Men visst kan de säkert göra en insats som lobbyorganisation och eventuellt som en skärbrännare i röven på SD så de inte förflackas allt för mycket, men verkar väl gå sådär på den punkten hittills iallafall…

  kebban

  3 maj, 2014 at 18:29

  • Klassisk nationalsocialism är precis vad du behöver Kebban, så det blir ordning på dig 😀

   Sen är det några finniga flashbackare som sitter på pojkrummet och fantiserar om eugenik, och inte ”SvP-människor”. Har träffat en del ”SvP-människor” och de föreföll helt normala utan planer på kollektivistiska folkmord och televerksdogmatik, en och annan stolle finns givetvis också i leden, men inte värre än hos moderaterna är mitt intryck. Och något förgudligande av Rasen eller Fuhrern likt NAZISMEN har jag inte märkt av?

   Judefrågan är ständigt aktuell för den rättrådige medborgaren; jag vet att Motgift diskuterade den för ett par avsnitt sedan. Och den burduse Söderman uppmanande bl.a. de finniga flashbackare som svamlar om att alla judar måste förintas att kliva fram med namn och diskutera judefrågan live med herrarna på Motgift, istället för att sitta och sprida gift i diverse kommentarsfält. Att fritt kunna diskutera judars inflytande på västerlandet behöver inte leda till mekaniserade skallkrossare och lampskärmar av judeskinn.

   Jag har slarvat runt i Stockholm i 30 år Kebban, under dessa år har hela staden förändrats. Folkutbytespolitiken märks överallt på ett väldigt påtagligt vis här. Jag undrar vilka alternativ du ser till SvP och SD?

   • Håller delvis med dig CH, men blir livrädd över det dåliga omdömet hos SVP att stödja de nyttiga idioterna i högersektorn i den av makteliten arrangerade judiska statskuppen i Ukraina. Och SD? Vad är det annat än kontrollerad opposition? Mitt alternativ är att ge systemet fingret. Det har jag gjort i nästan hela mitt vuxna liv, genom att rösta blankt i riksdagsvalet. Den västerländska liberala demokratin är genomrutten och kontrolleras av dem som nu för ett krig mot mänskligheten. De intellektuella som vill dö med hedern i behåll, bör i stället avslöja alla de olika sätt på vilket ideologier och religioner används för att kontrollera människors tänkande, så att en kritisk massa av således befriade kan ändra inriktningen av sina liv på det att de blir mera oberoende av de system med vilka eliten styr. Vi behöver inte dem, det är de som behöver oss …

    http://lassewilhelmson.wordpress.com/2010/01/01/quo-vadis/

    Lasse Wilhelmson

    5 maj, 2014 at 08:09

    • Ja Lasse, Ukraina har verkligen blivit en vattendelare för svenska nationalister och systemkritiker. Jag har svårt att överblicka läget, men jag vet att det initialt fanns ett organiskt motstånd mot den störtade ryssvänliga regimen, motstånd som var legitimt pga. den utbredda korruptionen och vanstyret. Vi vet också att Nuland et al. genom NGO’s systematiskt försökt att destabilisera Ukraina under flera år för att kunna ”stjäla” Ukraina ur ryssens klor. När det gäller SvP’s stöd till ukrainska nationalister så är det väl främst De Geer, Söderman och Eriksson som står för det; jag har inte sett någon från partiledningen uttala sig i frågan.

     Det är enkelt för oss här i det, än så länge, förhållandevis trygga Sverige att sitta på höga hästar och ha åsikter om de ukrainska nationalisterna och deras prioriteringar, men givet historien, demografin, geografin och hur Ryssland behandlat det ukrainska folket genom tiderna så förstår jag nationalisternas vilja till autonomi från Ryssland, även om detta innebär att sälja sig till NATO. Jag personligen dömer inte nationalisterna för det, även om det givetvis är tokigt att sova i samma säng som Nuland. Men vi vet egentligen väldigt lite om hur de nationalistiska ukrainarna tänker, deras strategi och planer för framtiden.

     Dessutom glömmer de flesta svenska nationalister bort att i Putins Ryssland försvinner människor, journalister (som till skillnad mot svenska dito granskar makten) hotas och t.o.m. mördas, ryska nationalister misshandlas och fängslas et cetera, Ryssland är alltså inget djävla drömsamhälle för nationalistiska storfräsare och fritänkare. Vilket en del flummare från Motpol och Fria Tider tycks tro, vi snackar om repression här.

     Vad gäller det system av organiserad brottslighet som går under namnet demokrati så kommer jag att så länge vi har denna sk. demokrati att använda min röst, hur betydelselös den är, för att ändå bevaka mina intressen och min intellektuella autonomi, samtidigt begriper jag att jag på ett plan då legitimerar demokraturens pärmbärare och detta ruttna system, men det känns rätt för min själ och min integritets skull att rösta trots avsaknad av, enligt mig, fullgoda politiska alternativ.

     Det är svårt att behålla sinnesfriden i en tid av universell galenskap Lasse, men det ankommer på oss allihopa att göra så gott vi kan, mer hedersamt än så blir aldrig en människas gärning.

     • CH, vad menar du med ”… hur Ryssland behandlat det ukrainska folket genom tiderna…”. Förväxlar du inte Ryssland med Sovjetunionen?

      Observator

      5 maj, 2014 at 18:43

      • Även Tsarryssland kunde vara hårt och kallt mot de ofrälse i Ukraina, att leva i en imperialistisk stormakts skugga kräver sin tribut. Men visst är det nog Holodomor som gnager och skapar mest oro bland ukrainarna.

       • CH! Jag vet inte om den ryska jordägande adeln var värre än den polska jordägande adeln för ofrälset i Ukraina. Jag är inte ens säker på att ofrälset i Ryssland eller Polen hade det bätte än ofrälset i Ukraina. Det är nog Sovjetunionen och Holodomor som spökar. Information om livegenskap i Ukraina kan inhämtas här: http://www.encyclopediaofukraine.com/display.asp?linkpath=pages\S\E\Serfdom.htm

        Observator

        5 maj, 2014 at 21:25

     • CH: ”men jag vet att det initialt fanns ett organiskt motstånd mot den störtade ryssvänliga regimen, motstånd som var legitimt pga. den utbredda korruptionen och vanstyret.”

      Precis så var det också i Egypten, Libyen, Syrien med mera. Det är ju så de onämnbara inom makteliten jobbar, ända sedan franska revolutionen. Att trigga igång folkliga protester, eskalera dem med false flagg och köpa nyttiga idioter, för att i slutändan placera sina pulppets i ledningen.

      Hur jävla dum får man vara bara för att man vill värna om Sverige?

      Lasse Wilhelmson

      6 maj, 2014 at 09:39

      • Detta känner de flesta svenska nationalister till, man kan ändå sympatisera med de ukrainska nationalisterna utan att för den sakens skull svälja den skit som kommer från Washington, City of London och Tel-Aviv. Återigen, vi vet inte mycket om hur pass insatta ukrainarna är i den anglo-amerikanska-sionistiska terroraxeln.

       På tal om Libyen så är detta en intressant pod: http://www.corbettreport.com/interview-849-james-and-joanne-moriarty-reveal-the-truth-about-the-libyan-war/ handlar om hur NATO och CIA beväpnade tokislamisterna etc.

       Nu börjar det brännas igen i Libyen. Först blev CIA’s ”gunrunner” aka USA’s ”ambassadör” J. Christopher Stevens slaktad av arga medborgare som fått nog av islamisterna och CIA. Tokislamisterna flyttar fram sina positioner nu och sionistiska Gatestone Institut vill se intervention igen: http://www.gatestoneinstitute.org/4289/libya-military-intervention

       Gatestone som hetsade för beväpning av tokislamister innan Khaddafis fall. Förresten så drivs Gatestone av toksionisten/kontrajihad-drottningen Nina Rosenwald, arvtagerska till Searsförmögenheten OCH medlem i AIPAC, Council on Foreign Relations + massa andra judisk makt-organisationer. Tror att Nina har gett lite kaffepengar till Ingrid Carlqvist och hennes prosionistiska projekt Dispatch dessutom. #foliehatt 🙂

       Sorry för OT Goten men tänkte att det kunde intressera GK’s läsare med poden osv.

       • Du har säkert rätt i din förmodan att många nationalister i Ukraina har dålig koll, annars blir man ju inte en nyttig idiot. Men varför skall ledande personer inom SVP uppmana svenska nationalister att åka ner och stödja dem om de vet detta? Vad händer i Sverige med en liknande situation som i Ukraina? Det är ju liknande det som Åsa Lindeborg gör när hon stödjer våldsvänstern i Sverige, fast tvärt om … Detta är ett uttryck för att inte förstå att zionismen är både höger och vänster och används av makteliten för att kontrollera och styra människornas tänkande. Det är väl perfekt: En judisk ”demokratisk” statskupp iscensatt av den sionistiska makteliten med hjälp av nationalistiska stormtrupper.

        Det blir väl lite upprepning av det jag sagt tidigare, men men …

        Ja, det är verkligen trist med Dispatch och Carlquist, som ju har annat än deg mellan öronen. Jag upphör aldrig att förvåna mig över hur fel intelligenta människor kan hamna.

        Lasse Wilhelmson

        7 maj, 2014 at 08:33

        • ”Jag upphör aldrig att förvåna mig över hur fel intelligenta människor kan hamna.”

         man ska nog inte underskatta det undermedvetnas makt

         jag själv t.ex. gör saker vid pokerbordet som jag VET är felaktigt – och jag upprepar detta fel – hur sjukt som helst…

         vad var det nu sokrates lärde – ”känn dig själv”

         ps
         (går att räkna rent matematiskt på vad som är rätt resp fel sannolikhetsmässigt och spelteoretiskt vad gäller poker)

         zeno

         7 maj, 2014 at 13:25

        • Jag håller inte med dig Lasse i din binära bild av det som sker i Ukraina. Du verkar tro att det är svart eller vitt. Det är en asymmetrisk konflikt i Ukraina, och informationen/propagandan därifrån är asymmetrisk. Som sagt, jag avvaktar med definitiva ställningstaganden. Men som nationalist så stödjer jag, principiellt, alla folks rätt till autonomi från den imperialistiska kadavermaskinen.

         I detta läget så känns det lättare att invänta facit, men jag har svårt att tro att bl.a. Nordisk Ungdom och trojkan på Motgift är helt ute och cyklar med sina ställningstaganden för de ukrainska nationalisterna. Men men, med facit i hand om några år så faller domarna.

         • I början tyckte jag Maidans nationalister hade viss trovärdighet. Men ju mer jag ser live på Youtube ju mindre tror jag på dem och ju mer tror jag att de går i externa krafters ledband, eller det som Lasse kallar det ”agerar nyttiga idioter”. Och det är i så fall läskigt. Om nu Svoboda/Högra sektorn kämpade för sig själv, varför koncentrerar de sig inte på västra Ukraina där de har en stor chans att vinna, det förundrar mig. I östra Ukraina förefaller de vara ovälkomna.

          Krisen i Ukraina har postsovjetiska, interna och externa orsaker. Att bara skylla på Putin, juden eller fascisten räcker inte för mig. Jag fortsätter vara förvirrad.

          gotiskaklubben

          9 maj, 2014 at 06:43

       • Dispatch International beställde nyligen en opinionsundersökning som måste ha kostat minst 50 000 kr. Man måste ha foliehatt för att tro att Carlqvist har snutit dessa pengar ur den egna näsan. De som saknar foliehatt funderar om varför allt som kommer från firma Carlqvist nämner judar och/eller Hitler samt om det verkligen är sant att hennes danska parhäst har konverterat till judendomen.

        Jern&Betong

        8 maj, 2014 at 10:39

   • Televerksdogmatiken är fan det värsta med er alltså. Allt ska vara som på 80-talet, förbud mot parabolantenn, radiomonopol, Systembolaget öppet två timmar mån-tors. Obehagligt.

    anarkosofist

    6 maj, 2014 at 11:02

    • Se SvP som kompromisslös pro-svensk identitetspolitik. Televerksdogmatiken är betydelselös i det stora skeendet. ”Dont micromanage the matters”.

     • Bara man får röka på så, ringer ändå inte så mycket… Men verkar oklart om man får det. Du i den drogliberala falangen får försöka styra upp det där.

      anarkosofist

      6 maj, 2014 at 18:22

 3. Roger Sahlström: KRÖNIKA: Svenskarnas parti är inte som andra

  http://www.d-intl.com/2014/05/02/kronika-svenskarnas-parti-ar-inte-som-andra/

  gotiskaklubben

  6 maj, 2014 at 08:35

 4. Den av judiska intressen dominerade regimmedia, saknar argument att bemöta SvP’s partiprogram.
  Vad tar man till?
  Jo, man hånar vedebörande för att de tjänar mindre än 190 000 om året.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5873011
  Höginkomstagare i Stockholms innerstad med anställning inom media röstar som bekant på Feministiskt initiativ.

  Förortskärring

  27 maj, 2014 at 13:12

 5. Vilket är värst NAZISTER eller KOMMUNISTER? Båda är kusiner som bekämpar varandra.

  Stig Palm

  27 maj, 2014 at 17:26


Kommentarer inaktiverade.