Gotiska Klubben

”Mycket har förändrats de sista tjugo åren”

Flera äldre ”fritänkare” som t ex Lasse Wilhelmsson, Oskorei, Thomas Nydahl, Johan Lundberg och Mats Dagerlind har alla varit vänster. Idag har dom ofta olika åsikter inbördes, men en sak förenar: ingen av dom är längre vänster kommunister.

Vad säger detta oss? Jag vet inte riktigt. Jag tänker på den svenska borgerligheten. Den svenska borgerligheten har inte presterat så många ”fritänkare”.  Borgerligheten var nog hjälplöst förlorad redan på 60-talet. Äpplet hade så att säga redan hunnit börja ruttna.

Den svenska borgerligheten fram till 60-talet, och fortfarande, består huvudsakligen av människor anställda inom stat och kommun. Där behövs det inga fritänkare. Fritänkare är helt enkelt inte välkomna.

Igår träffade jag ett äldre lärarpar. En av dem sa: ”Mycket har förändrats de sista tjugo åren”. Den äkta hälften nickade instämmande. I stället för att ge dem den föda de så ivrigt tiggde om svarade jag: ”Ja, mycket har förändrats”.

Där stannade vårt samtal av.

Written by gotiskaklubben

2 maj, 2014 den 06:51

Publicerat i Gotiska Klubben

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Utan patriotism/nationalism så är borgerligheten en tandlös tiger, ledd i ett skamgrepp av vänsterpartierna. Det finns en anledning till att sossarna avskaffade nationalismen – det blev mycket enklare att sätta agendan…

  Svenne

  2 maj, 2014 at 18:24

  • Ligger en del i det. Borgerlighetens berömda anpassningsförmåga blir till slut deras eget fördärv. Var det förresten inte Goebbels som sa: Rikta all propaganda mot arbetarna, borgerligheten får vi med oss i vilket fall.

   gotiskaklubben

   2 maj, 2014 at 18:35

 2. Det har också kommit en massa nya minnesdagar, som skall ersätta våra gamla kristna högtider. Just nu är det ‘Jewish Heritage Month’ och ‘Days of Remembrance of the Victims of the Holocaust’ i USA. Som förstås till stor del handlar om förintelsen.

  http://minnesdagen.wordpress.com/

  Även Feministiskt initiativ påminner väldigt mycket om förintelsen. Inte på den vanliga minnesdagen 27 januari, som vi har fått i almanackan, och inte den 27 augusti, som föreslagits som en extra förintelseminnesdag i almanackan (raul wallenbergs minnesdag), utan ‘Kristallnattens minnesdag’ 9 november

  http://figoteborg.se/2013/11/06/manifestation-pa-kristallnattens-minnesdag-9-nov/

  jobs

  2 maj, 2014 at 21:28

 3. Massinvandringen har förskjutit den demografiska profilen i detta land men etablissemanget lyssnar bara på
  judiska intellektuella när detta faktum till sist konstateras. Nu har vinden vänt med andra ord, många tar Nationalismen som politisk rörelse på allvar.
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/oro-for-invandring-maste-tas-pa-allvar_3519202.svd

  Förortskärring

  6 maj, 2014 at 10:17


Kommentarer inaktiverade.