Gotiska Klubben

Huliganen Carl Bildt skuldbelägger de döda i Odessa


ODESSA Att diskutera fotboll med fotbollshuliganer är lönlöst. Man vet redan vad de ska tycka, beroende på vilket lag de håller på. Ungefär så kan man tolka Carl Bildts uttalande om de döda i den anlagda branden i Odessa:

”Horrible with at least 38 dead in Odessa. Seems to have started with pro-Russian attempt to get control of buildings. Violence must stop!”

Just nu förefaller Carl Bildt som en cynisk megafon åt regimen i Kiev. Aldrig tidigare, inte ens när Olof Palme fördömde USAs krig i Vietnam, har en svensk politiker uttryckt sig så starkt, och i detta fall även partiskt och omdömeslöst. Kritiken på twitter är massiv.

Ref: 40 döda vid attack mot ryskspråkiga aktivister i Odessa Fria Tider
US condemns Odessa violence as dozens die BBC

Written by gotiskaklubben

3 maj, 2014 den 07:08

Publicerat i Gotiska Klubben

9 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det torde vara tämligen klart att det är Bildts elitklubbsvänner som står bakom våldet. Putin vill inte ha krig.

  mirotanien

  3 maj, 2014 at 08:49

  • Jo nog är det storfinansen och politikeravskummet som driver på det som sker. Men Putin är ingen Gandhi, det är ett spel om geopolitik, kontroll och makt. Det känns som att hela Europa bit för bit destabiliseras. Tänk bara när Sverige drabbas av ekonomisk kris och 15-20% arbetslöshet – då kommer det att brinna gott i invandrarghettona.

   För det är väl ingen som köpt liberalernas skitsnack om den eviga tillväxten?

   • det är meningen att europas länder SKALL destabiliseras

    det är först när KRISEN kommer som diktaten från bryssel-sovjeten kan trumfas igenom i de olika europeiska nationella parlamenten(Grekland är ett övertydligt exempel på vad som väntar vart o ett av EU-länderna)

    varför tror du att 7-klövern behandlar sverige-demokrater som paria? – jo för SD är för nationen Sverige och därmed följaktligen emot EU-diktaten som kommer komma när nästa ”finanskris” frammanats

    (svenska handelsbankens vd varnade i veckan i SvD för att han ser ”obalanser” på de europeiska räntemarknaderna – så det är på gång – riksbankschefen ingves försöker hålla emot så gott det går i sverige men så får han också utstå spott och spe i svinmedia – vi får se hur länge till riksbankens oberoende varar)

    zeno

    3 maj, 2014 at 13:29

 2. Var det omdömeslöst att fördöma dödandet i Vietnam?

  Daniel

  3 maj, 2014 at 09:38

  • Självklart inte. Slarvigt formulerat av mig. Skrev om.

   gotiskaklubben

   3 maj, 2014 at 16:30

 3. ”Peace love and understanding”

  zeno

  3 maj, 2014 at 10:06

  • ps
   låtens titel? ”FRED” – naturligtvis…

   för som alla goda PK-hen fått lära så gäller att krig är fred
   frihet är slaveri
   och
   okunskap är styrka

   zeno

   3 maj, 2014 at 10:17

 4. Man börjar seriöst undra hur Carl Bildt fortfarande kan vara Sveriges utrikesminister. Beror det på att Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt är överens? Beror det på att Fredrik Reinfeldt bara till namnet är regeringschef? Eller beror det att Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt vet att de inte kommer att sitta i någon folkvald regering efter höstens val.

  Observator

  3 maj, 2014 at 10:56

  • Det gjordes upp på Bilderbergsmötet redan innan modsen tog över. Reinfeldt har aldrig tålt Bildt – vilket iofs hedrar honom. Bildt var sedan längre påläggskalv i bl a CFR, medan EU-toppen väntar på Reinfeldt. http://sv.wikipedia.org/wiki/Council_on_Foreign_Relations

   Lasse Wilhelmson

   3 maj, 2014 at 20:54


Kommentarer inaktiverade.