Gotiska Klubben

Vem är egentligen Nigel Farage?

Fria Tider och Avpixlat rapporterar förtjänstfullt om UKIPs och Nigel Farages framgångar i det engelska EP-valet.

Övrig svensk media skriver knappt något om UKIP (eftersom det sannolikt skulle gynna SD). Den svensk som enbart konsumerar etablerad media förblir alltså ignorant när det gäller Europa. Att UKIPs framgångar kan innebära slutet för den europeiska unionen tycks man inte bry sig om.

Här kan man följa rösträkningen i det engelska kommunalvalet som pågår parallellt med EP-valet, vars resultat publiceras först på söndag.

Så vem är egentligen Nigel Farage? Jag är inte helt säker. Kanske populist, kanske taktisk nationalist som menar allvar när han säger: ”Vi vill ha våra pengar, våra gränser och vårt land tillbaka!” Farage är motståndare till EU och EU-toppen, och han vill begränsa invandringen till England. Därtill är han en charmig och vältalig ledare som man aldrig tröttnar att lyssna på. Det räcker för mig just nu. Här ett av de bästa talen som, enligt mig, nånsin hållits i EU-parlamentet och som kommer att bli klassiskt:

Nigel Farage: ‘Who the Hell You Think You Are, Mr Rompuy?!

Written by gotiskaklubben

23 maj, 2014 den 06:46

Publicerat i Gotiska Klubben

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Goten – resultatet av EP-valet publiceras inte förrän alla länder röstat på söndag.

  Observator

  23 maj, 2014 at 08:54

  • Vad är då detta för resultat som redovisas?

   ”After 57 of 161 councils”

   http://www.bbc.com/news/events/vote2014/england-council-election-results

   gotiskaklubben

   23 maj, 2014 at 08:56

   • Lokalvalsresultaten. Man utnyttjade valtillfället till att a) rösta i EP-valet och b) rösta i kommunalval. Counsils kan väl närmast översättas med kommunfullmäktige.

    Observator

    23 maj, 2014 at 09:41

    • Aha. Tack för info. Då blir det alltså att vänta till söndag innan vi vet något om EP-valet. Tror du resultatet i kommunalval och EP-val kommer att skilja sig nämnvärt?

     http://www.bbc.com/news/uk-politics-27534469

     gotiskaklubben

     23 maj, 2014 at 09:47

     • Jag tror att lokalvalen är mer person- och sakberoende än EP-valet. Jag tror att folk är mer benägna att rösta mot EU-kramarna i EP-valet. Om å andra sidan EU-motståndarna inte gå och röstar, därför att de inte gillar EU (faller i propagandafällan ”varför vill du rösta i EU-valet när du inte gillar EU”), så kanske inte opinionsundersökningarna kommer att återspeglas i EP-valets resultat. Men jag tycker det känns som om UKIP borde få ett bättre resultat i EP-valet än i lokalvalen.

      Slutligen – gå och rösta på ett parti som är EU-kritiskt. Det viktiga idag är att ge EU-kramarna en tydlig signal! Vi vill inte ha mer EU!!

      Observator

      23 maj, 2014 at 10:15

      • Tack för rådet, men vilket av de 10 EU-kritiska partierna ska jag välja?

       Jern&Betong

       23 maj, 2014 at 14:31

       • Välj det, som du tycker är mest EU-kritiskt och som har en chans att komma i närheten av 5 %

        Observator

        23 maj, 2014 at 16:43


Kommentarer inaktiverade.