Gotiska Klubben

Jimmie Åkesson typisk svensk och vi lever i Sverige

SD Ukip DFJimmie Åkesson är så pass tydlig man kan vara i ett land där otydligheten är en dygd.

Många nationalister är idag besvikna över att Jimmie Åkesson, efter SDs succéval i EP-valet, nu väljer bort franska Front National och hellre säger sig vilja samarbeta med engelska UKIP och Dansk Folkeparti, två partier som båda är tveksamma till SDs och SDUs nationella vänner ute i Europa.

Bland SDs väljare finns det dock rätt så många som gillar Front Nationals politik och dess starka och framgångsrika ledare, Marine le Pen. Och bland SDs namnkunniga och även uteslutna medlemmar finns ett stort antal nationalister. Det mesta pekar på att de resterande av dessa kommer att tystas eller sparkas ut ur SD.

Slutsats: Jimmie Åkesson är typisk svensk och vi lever i Sverige.  Svenskarna får nog finna sig i denna soppa, som både är tunn, grumlig och rätt så halvljummen.

Written by gotiskaklubben

27 maj, 2014 den 08:01

Publicerat i Gotiska Klubben

14 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Typiskt svensk??? Kontrollerad opposition har SD varit länge och tydligare kan det inte bli. Han är en krypande Shabbat goy. Snart åker han till Jewkrina och hyllar den demokratiska utvecklingen där. Den som inte gilla den beskrivningen kan ju nöja sig med att kalla honom för det mera smickrande: Nyttig idiot, men det är fel, för dum är han inte …

  Lasse Wilhelmson

  27 maj, 2014 at 08:32

  • Slightly off topic: ibland kan man inte låta bli att dra på munnen. Ryssland är redo att sänka gaspriset till Ukraina genom att slopa exporttullen. ”Domestic trade”?. Ibland är de där ryssarna riktigt grymma i sin drift med väst http://en.itar-tass.com/economy/733442 .

   Observator

   27 maj, 2014 at 09:37

  • ”Nyttig idiot, men det är fel, för dum är han inte …”

   håller med – den mannen har minst ett par rävar bak varje öra…

   tycker han gör rätt som avväpnar fienden genom att hålla god min i elakt spel – alla vet ju innerst inne att ”man är inte sämre karl än att man kan ändra sig” – om så skulle vara/bli önskvärt…

   zeno

   27 maj, 2014 at 15:17

   • ”man är inte sämre karl än att man kan ändra sig”
    Exakt, och det är dumt att klä skott för JM Le Pens alla puckade infall. Karln snackar alldeles för mycket, och blir därtill feltolkad. I vårt socialliberala medieklimat kan man inte ta alla strider på en gång.

    Svenne

    27 maj, 2014 at 18:39

  • ”Typiskt svenskt” var en gång ett övre medelklassuttryck som betydde att något var trist och provinsiellt, typ RIKTIGT DÅLIGT! 🙂

   gotiskaklubben

   27 maj, 2014 at 18:51

   • Att vara ”Karl för sin hatt”, trodde jag var ”typiskt svenskt”, men det var väl ett önsketänkande …

    Lasse Wilhelmson

    27 maj, 2014 at 21:34

    • Det finns många i Sveriges mylla som är ”karl för sin hatt”, såg t ex en dokumentär om idrotsledarlegenden Lennart Johansson i går i SvT.
     Men politik i dagens mediediktatur är inte så lätt att hantera. Kanske är även människan Jimmie Åkesson ”karl för sin hatt”, kanske gör han vad som går att göra inom ramen för det massiva tryck etablissemanget ställer på honom. Vi lär få återkomma till den frågan.

     gotiskaklubben

     28 maj, 2014 at 06:29

    • ”Att vara ”Karl för sin hatt”,…”

     dogmatik är ingen god grund för att bedriva realpolitik(till skillnad mot symbol-politik)

     ”vi måste öka våra inkomster samtidigt som vi minskar våra utgifter” låter sig sägas i riksdagens talarstol men möts med en grimas hemma vid köksbordet då det är en vecka kvar till löning o stålarna sinat

     det jag vill ha sagt är att det inte funkar att bedriva politik utan att ta hänsyn till ”the facts on the ground”

     ”sometimes you have to bend in order not to brake” – och att kunna avgöra när ”sometimes” är för handen är det som gör en god politiker – hantverket kan alla lära under hand men omdömet har man eller har man inte
     (adolf ville ju aldrig göra någon taktisk reträtt utan där var det bara och endast ”anfall!” som gällde – med känt resultat – (sen kan ju i.o.f.s. alltid hans apologeter skylla katastrofen på odugliga preussiska generaler))

     hade inte åkesson gett efter i frågan om grupptillhörighet i bryssel-sovjeten hade hela SDs valrörelse inför riksdagsvalet kommit att endast handla om detta från svinmedias och 7-klöverns sida

     nu finns i alla fall chansen att SD kommer få någon annan fråga att besvara

     (men det trodde jag faktiskt att du hade förstånd nog att fatta på egen hand utan att det skulle behöva pekas ut för dig lasse!)

     zeno

     28 maj, 2014 at 07:26

 2. Åkesson beter sig som ”en sosse”, lagar som Goten antyder ljummen svensk soppa. Antagligen sådant som går hem i stugorna.

  En blåsosse…? Det gick ju bra för Reinfeldt 2006 (utan jämförelser i övrigt).

  mirotanien

  27 maj, 2014 at 09:26

 3. Kan inte någon ta reda på varför det är så viktigt att tillhöra en grupp i EP. Om man röstar på ett förslag om att göra något, borde det väl inte vara så viktigt vilken grupp man tillhör. Har för mig att grupptillhörigheten medför mer pengar och att det är därför det är så viktigt att tillhöra en grupp. Detta skulle ju i så fall innebära att den som inte har några vänner bestraffas genom att EU stänger penningkranen. Alltså: gör som vi säger, annars bestraffar vi dig. Detta beteende kallas demokrati i EU!

  Observator

  27 maj, 2014 at 10:44

 4. Jimmie borde allt vara lite mer ”street smart” Absolut inte i denna tidiga fas låta försåts-journalisterna locka honom att ta ställning innan han och partiet samtalat med ”kamraterna” i EU.

  GB

  27 maj, 2014 at 11:53

 5. Jag tycker åkesson och sd gör bort sig å de grövsta. Och jag börjar tröttna på deras kompletta sinnesslöhet.

  Det borde istället avväpna hela etablissemanget och säga att de överväger båda alternativen och att de tycker front national är ett trevligt och bra parti och att de har mycket att lära.

  Svensk medias försök att svartmåla sd via guilt by association i form av front national är helt bisarrt. Det finns inga konstigheter med front national. Det är ett parti som i många fall liknar sd. Det är definitivt inget extremist parti ala jobbik eller gyllene gryning. Det är ett demokratiskt parti och det största partiet i frankrike.

  Sd borde istället försöka närma sig och ta efter fn. Lära sig hur de arbetar. Då de sitter på många nycklar som skulle kunna öppna många dörrar. Till skillnad ifrån ukip vilka är en one man show. Där finns inget att hämta. Eftersom vare sig åkesson eller någon i annan i sd skulle kunna bli en farage. Det finns lixom inte.

  Fn däremot är vänster-nationalistiskt parti. Vilket är precis det som behövs om sd vill ha inflytande. Sd måste ta röster från sossarna och vänstern om de vill ha inflytande fram över. Borgligheten, men framförallt moderaterna är en sprucken bubbla.

  ddd

  27 maj, 2014 at 18:01

 6. Nu är det ju så att t.o.m UKIP verkar ha öppnat för ett samarbete med Front National i EP…och om den gruppen bildas då måste ju även SD kunna samla sig under den EU-kritiska fanan och bära det nationella huvudet högt.

  Att Åkesson sållat just bland nationalisterna inom SD har nog mer med sionism att göra än att de nationella skulle vara antisemiter..”antisemiter” är dessutom ett ord som klingar ytterligt falskt eftersom bara ca:5% av dagens”judar” består av semitiska judar…!

  Jag tror att Åkesson kan få äta upp att han så tydligt och så snabbt har tagit ställning för vilka han kan tänka sig att samarbeta med…för om han sållar bort Marine Le Pen som kanske just nu är Europas hetaste och duktigaste politiker då kan det kosta SD en hel del. Bättre hade varit om SD hade varit det illasinnade parti som media har utmålat det som..OCH STÅTT FÖR DET..! Sådant inger förtroende kappvändande inger INGET förtroende..och svek ännu mindre..!

  gandalfgra

  27 maj, 2014 at 19:15

 7. SDU kritiserar moderpartiet efter EU-valet
  http://www.dn.se/nyheter/sdu-kritiserar-moderpartiet-efter-eu-valet/
  http://www.friatider.se/sdu-kritiserar-sd-efter-eu-valet

  gotiskaklubben

  28 maj, 2014 at 06:37


Kommentarer inaktiverade.