Gotiska Klubben

Marine le Pen har nyckeln till EU-parlamentet

EU-VALET Valresultatet till EU-parlamentet visar att det europeiska folket vill ha en förändring. Att de olika grupperna i de olika europeiska länderna har svårt att samarbeta kan diskuteras i det oändliga. Det handlar inte bara om ideologiska skillnader, utan även om geopolitiska, historiska och kulturella skillnader. Och även om makt naturligtvis. Läget är komplicerat, men likväl stimulerande.

När det till exempel gäller Danskt Folkeparti som inte vill samarbeta med SD, tja, varför skulle danskarna vilja samarbeta med en nation som tagit Danmarks nordliga landsändar ifrån dem?

När det gäller Jimmie Åkesson så börjar hans balansakt bli alltmer prekär. Å ena sidan vill han inte att SD ska stigmatiseras i media med hjälp av Front National innan det svenska riksdagsvalet i september. Å andra sidan måste han bestämma riktningen för sitt parti, inte bara i Sverige utan även i Europa, för att inte tappa trovärdighet. Pressen på att han ska handla åt det ena eller andra hållet blir allt större. Att kalla Åkesson velig är orättvist med tanke på att etablissemanget kommer ta till sig varje avvikelse mellan SD/Europa och SD/SDU för att skapa maximal missämja och slutligen krossa den växande svenska nationalismen. En av Åkessons centrala frågor handlar om hur han ska hantera nationalisterna i SDU. En gissning: SD-toppen dumpar hela SDU efter valet och startar ett nytt ungdomsförbund. Fast säker är jag inte.

Ref: William Hahne (SDU) samt Tobbes ”Sveket mot Europa”

PS Gotiska Klubben kommer att stängas under några dagar efter kl 1300 idag. Uppmanar er som är intresserade av Europapolitik och demokratisk nationalism att följa Tobbes bevakning av Front National och Marine le Pen. Jag tror le Pen just nu har största delen av konturerna till den nyckel som både kan stänga det överstatliga projektet och samtidigt dämpa den katastrof av massinvandring som drabbar de europeiska nationerna.

PPS Missa inte SDUs Europafilm, visst påminner den i sin stil om de franska identitärerna?

Written by gotiskaklubben

28 maj, 2014 den 07:35

Publicerat i Gotiska Klubben

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det dummaste Åkesson kan göra är att försöka böja sig för sina kritiker, eftersom SD aldrig kommer att accepteras av Sjuklövern eller media ändå. Tvärtom så riskerar hans parti att tappa röster till Svenskarnas parti.

  Peter

  28 maj, 2014 at 08:12

 2. SDU’s Europafilm är fantastisk! Suggestion och klarhet.
  Den här filmen får Erik Ullenhag, Johan Croneman och judinnan/zigenaren Soraya Post, som förespråkar massinvandring, splittring och upplösning att vredgas.

  Förortskärring

  28 maj, 2014 at 08:31


Kommentarer inaktiverade.