Gotiska Klubben

Intervju med konstnären Dan Park (januari 2012)

20120127 Konstnären Dan Park har blivit känd genom att klistra upp dagsaktuella bilder och samtida kommentarer på elskåp i Malmö. Just nu är han uppmärksammad efter att ha blivit dömd för förtal och hets mot folkgrupp. Att döma av allt som skrivs om Dan Park så är han på väg att bli folkhjälte.

 

 

 

”Boyd Rice är ju en go gubbe.”

GK: Hej Dan! Ska man säga grattis till domen? Eller vad?
DP: Ja domen visar ju att det fina talet om yttrandefrihet och att konst ska få provocera bara är bullshit. Vissa saker ska man uppenbarligen inte skämta om men vem/vilka ska egentligen ha rätt att bestämma det, Afrosvenskarnas riksförbund

GK sa: Publiken märker sällan alla nyanser.  Jag menar, vilka av dina verk borde fått större uppskattning?
DP:  Där jag jämför Förintelsen med djurförtryck, skillnaden är väl att det inte finns några överlevande från djurfabrikerna.


GK sa:
 Adolf Hitler och Moder Theresa är ju ganska kul figurer, var och en för sig alltså. Har du några egna favoriter inom ”the art of provocation”?
DP: Boyd Rice är ju en go gubbe.

GK sa: Är inte Tystnaden den verkliga provokatören? Ja menar… ja, utom i Finland förstås. Där kan folk hålla käften med stil.  Längtar du aldrig till tystnaden runt en finsk sjö mitt i sommarnatten?
DP: Nä då skulle jag få lappsjuka, i Finland ska man gå på rockfestival och dricka Killjo (snabbmäsk).

GK sa: Dina skottskadade elskåp tillhör våra favoriter. Har du någon fråga till Gotiska Klubben innan vi avslutar?
DP: Funkar tuperat svart hår fortfarande för goter?

GK sa:  🙂

 

Written by gotiskaklubben

13 oktober, 2014 den 00:30

Publicerat i Gotiska Klubben

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] all hets mot honom i media svarar han i en intervju från idag att det av hans verk som borde fått större uppskattning är ett om just […]

 2. Mkt intressant typ denne Dan Park. Lite som den alternativa konstens Yngwie Malmsteen.

  Tänkte förresten länka till något om hur terrorsvenskarna hamnat mitt i en geopolitisk maktkamp. Tror en del här kan finna det intressant.

  http://detopaverkadesinnet.blogspot.com/2012/01/terrorsvenskarna-eu-och-kapplopningen.html

  MetalHeadViking

  27 januari, 2012 at 22:37

 3. Jo visst kan vi sväva lite osäkert över Dan Parks ord:funkar svart tuperat hår för goter?Visst funkar vilken hårfärg som helst,man måste någonstans välja vilket folk man tillhör,antingen tillhör man folket som protesterar mot vansinnet,eller så står man på tinget och fördömer vårt fria ord,folk vill nu fördöma Dans konst som ”hets mot folkgrupp”.

  I mina ögon är Dan bara en konstnär som använder sig av det fria ordet för att spegla en pervers utveckling av vårat gemensamma samhälle,det Dan uttrycker med sin konst är mer motstånd än vad de flesta jävlar vågar prata om till vardags,jag ser ju hur det svenska folket väljer den fega och enkla vägen.Dan Park däremot utmanar och slänger fram skiten rakt framför oss,vågar vi känna skitlukten?eller litar vi på att någon annan tar hand om skiten?

  DIF117

  28 januari, 2012 at 01:43

 4. Äääh,jag postar en låt.. http://www.youtube.com/watch?v=LMJ6WPHdnS0 Dansband,för mig är det gotisk musik:)

  DIF117

  28 januari, 2012 at 03:31

 5. Trevligt att du uppmärksammar Dan Park med en intervju!
  Bra idé med kortintervjuer med aktuella personer. Då skapas originalmaterial som andra kan hänvisas till. Den alternativa median blir därigenom starkare.

  arktis

  28 januari, 2012 at 18:21

 6. […] Klubben intervjuade även Dan Park häromdagen, men glömde att fråga vilket folköl han gillar […]

 7. På sjuttiotalet skulle man kanske lite väl snabbt avfärdat Dan Park som en djävla hippie bara. Nu lyssnar man på vad han vill säga 🙂

  botvid62

  3 februari, 2012 at 01:06


Kommentarer inaktiverade.