Gotiska Klubben

Dalsland – goternas skafferi!

gotersvampVar i Dalsland med Hasse Svampsås på kantarelljakt. Resultat: 17 liter kantareller och trattisar! Oj oj oj. Helt sanslöst vackert. Solen hjälpte oss att hitta de gula ådrorna i backarna. Och Hasse han letade och letade. Och jag, jag bara fann och fann. Skannade skog med goterblick. Hasse Svampsås har antagligen en annan version. Men han ska inte provocera mig, för . Och så kom hellregnet. Köpte lite röka på Högsäters Loppis på väg hem. Eller var det en korv på en bensinmack? Är för packad för att minnas. Har du plockat nån korv eller ätit nån annan svamp i dag, Lando? Ska du se nåt vettigt i världen, besök bensinmacken i Högsäter! Vilket Hillbilly-tillhåll. Stormtrivs där.

/Hasse H

PS Dalslandskavaj = fleecejacka

Written by gotiskaklubben

5 september, 2009 den 19:05

Publicerat i Gotiska Klubben

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Att den lille goten fann så mycket svamp beror nog på rökat i Högsäter. Han ville stanna redan i Kåtebol för att laga stuvning men ingen var hemma vid spisarna….
    En resa att minnas.
    🙂

    Hejsan svarar: Hade vi inte haft en sån snabb goterbil hade dom garanterat snott oss. Visst är det skillnad på att ligga och fisköra på E6 i 170 km, och ratta en gammal vråltrimmad Volvo 240 genom skogskurvorna på grusvägar, som plötsligt smalnar…och med halvmeterhögt gräs i mitten…åsså ut i leran och upp och ”hoppa rumpa” på nästa byväg till Arslerud – va fan, får dom ingen övning i lerkörning längre, på snutskolorna 😉 Rulla på rulla på

    Nästa gång ska svampen stekas enbart i smör. Ingan tillsatser. Inget stuv och larv. Bara skog och eld. Det räcker. Gaut är den bästa kocken.

    Stigfinnaren

    7 september, 2009 at 01:22


Kommentarer är stängda.