Gotiska Klubben

Sekten formerar sig

Olof Ruin –  f.d.demokrat
Stockholms intellektuella har tillsammans med journalister och politiker hjälpt till att dölja det som pågår i Sverige. Man har i stort sätt haft alla maktorgan på sin sida. Men nu när det Nya Partiet likväl är på väg in i riksdagen blir det slut på friden.

Därför kommer nu en efter en och med sinnrika förslag hur det Nya Partiet ska isoleras.  Och förslagen, tro mig, kommer att radikaliseras påtagligt under det närmaste året. I Sverige upprepas ofta rädslan för fascismen: Men frågan är om det är ordet ”fascist”  eller ordets innehåll man är mest rädd för?

Jag tror många av Stockholms intellektuella hellre skulle dö än erkänna att de stått på fel sida i detta konsekventa utbyte av den egna befolkningen i Sverige. Och det sista de kommer att säga, dessa kuvade människor, är rätt så klassiskt för den svenska medelklassen:

– Ja men titta själv,  det är ju fan likadant i hela Europa!

Ref: Dn Svd Sydsvenskan
Bloggar: Two invandrare – awickedone´s Blog

Written by gotiskaklubben

28 november, 2009 den 09:42

Publicerat i Gotiska Klubben

9 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Bra skrivet. Jag måste erkänna att jag tillhör den grupp som trodde att SD var något slags radikalt parti, nu står det klart för alla att de är ett centristiskt parti med alldagliga åsikter, alldagliga eftersom varenda svensk håller med dem, en snabbpoll kan bevisa det.

    Extremisterna är de som sitter i riksdagen, de har aldrig kunnat motivera varför vi tar in nästan 3 miljoner flyktingar, bara 5 % kommer för att arbeta, och i förvirringen tror riksdagspartierna att flyktingar ska in på arbetsmarknaden. Förvirrat?

    Ingen har ju flytt för att förslavas med arbete, politikerna vet att det handlar om falska flyktingar, darför kommer dessa underliga och desperata förslag. De som förstör Sverige är extremister, inte de som vill rädda Sverige.

    Gotiska Klubben svarar: Tack. De är en märklig situation med sju partier som tiger i sakfrågan. En Knutbysekt kan vi hantera. Men sju riksdagspartier?

    Hans Bernadotte

    28 november, 2009 at 10:54

  2. Att intellektuella inte gillar sd beror nog lika mycket på att sd inte har några intellektuella lösningar på några av framtidens problem. Man skyller alla problem på invandrarna. Vad tycker sd om miljöproblem? kulturfrågor? ekonomi (utöver invandring)? utbildningspolitik? kulturfrågor? försvar? energipolitik (Vattenfall)? privatisering/förstatligande? EU/EMU?

    Alla vet att sd är ett missnöjesparti som inte gillar invandrare och vad den kostar på kort sikt. Vad sd står för i andra frågor är och förblir en gåta.

    Gotiska Klubben svarar: Ligger nog mkt i det. Dessutom finns det många skickliga skribenter ”till höger” om SD som är mer intellektuella. Du hittar dem på motpol.nu och Nationell idag.
    Och deras politiska agenda känns delvis småskum. MEN de är likväl intellektuella. Se t ex John Järvenpää

    SD är litet som alla andra svenska politiker, rätt så pragmatiska och ointellektuella överhuvudtaget. Vi som är intresserade av humaniora, litteratur et cetera, vi hittar inte många svenska politiker som är speciellt spännande att lyssna på i dessa frågor. Mona gilla visst Bruce. Och Reinfeldt gillar Madonna. Mer än så blir det inte. Eller har du några svenska politiker du vill lyfta fram som har mer att komma med?

    Tharand

    28 november, 2009 at 11:38

  3. ”Stockholms intellektuella har tillsammans med journalister och politiker hjälpt till att dölja det som pågår i Sverige”

    Jo visst, men jag vill nog tillägga att om jag läser GP eller Sydsvenskan framstår inte direkt DN och SvD som mer ”mångkulturfundamentalistiska”.

    Gotiska Klubben svarar: Enligt min uppfattning har Sydsvenskan i de flesta fall samma åsikt som Stockholm. Om vi och bortser från Vellinge-spektaklet, och i stället tittar på dessa två saker: Skånska språket och Ale Stenar. Så menar jag att Skånes 08-styrda medelklass i stort sätt har en förutsägbar ståndpunkt: en ståndpunkt som dikteras i Stockholm.

    Det ligger inte i Stockholms intresse att
    a) Ale Stenars ålder skulle bakdateras och därmed bli än viktigare historiskt
    b) att skånska är ett eget språk, eftersom det kan komma att påminn om obehagligheter som skett förr i tiden i Skåne.

    Alltså: brännmärk alla historiker, lingvister, arkeologer som nazister, rasister och facister. Det är ordern från Stockholm. Der är vad det handlar om oavsett om det uttalas offentligt eller inte.

    Utlandssvensk

    28 november, 2009 at 12:24

    • Mitt intryck är snarare att man ser till att ANSTÄLLA ”alla historiker, lingvister, arkeologer” på sådant sätt att de blir beroende av statlig finansiering. Detta verkar ha den magiska effekten att ”önskade” forskningsresultat produceras. Denna metod verkar väldigt framgångsrik även vad gäller andra grupper, t.ex kriminologer.

      Att man sen via skattesystemet har nästan garanterat att det inte finns någon oberoende, privatfinansierad, arbetsmarknad för dessa grupper är kanske inte en slump……

      Gotiska klubben svarrar: Jo, visst är det så. Likväl så finns det allt fler privata initiativ som kan långt mer än vad den likriktade 08-skaran förmår att bemöta.

      Synen på goths/goterna/göterna/guterna är ett bra exempel. Gå in på de flesta wiki-sidor i Europa och läs om dem. Så ska du se att att de flesta utländska wiki-siter anser att goterna har ett skandinaviskt ursprung. Utom en sida, den som kontrolleras av svenska anställda 08-historiker.

      Förr trodde jag detta berodde på Jante och avundsjuka från 08:as sida, nu inser jag vad det handlar om: den dag de olika folken i Sverige kommer att lära känna sin egen historia, den dagen kommer dom lämna 08-imperialismen åt sitt öde.

      Utlandssvensk

      28 november, 2009 at 14:00

    • Som skåning själv har jag en obehaglig känsla att det inte är en slump att vårt landskap blivit särdeles illa kulturberikat genom åren. Man misslyckades helt enkelt med försvenskningen för 300-350 år sedan så nu försöker man med en ny taktik, nämligen utrotning av skåningar och folkutbyte. Dom har nog större chans att lyckas denna gången.

      Gotiska Klubben svarar: Utveckla gärna denna känsla. Själv tror jag det mer är en ”slump” -olika förutsättningar i städernas historia skapade olika förutsättningar för en massiv invandring. Var t ex inte Landskrona en gammal militärstad som var på väg att avfolkas, där innerstaden gradvis tappade attraktion och istället blev boende för många invandrare? Men som sagt, uteckla gärna…att Stockholm systematiskt försöker bryta ned Skånes ”kulturella och historiska imunförsvar”, det håller jag däremot med om.

      Robin_Shadowes

      29 november, 2009 at 07:02

  4. Om GK vill ha mer att läsa kan jag även rekommendera bloggen

    http://gatesofvienna.blogspot.com/

    Här kommer en artikel skiven av min absoluta favorit bland Europeiska politiker: Geert Wilders

    http://gatesofvienna.blogspot.com/2009/11/we-already-have-far-too-much-islam-in.html#readfurther

    Enjoy…..

    Gotiska Klubben svarar: Otydlig är han inte, Geert Wilders!
    Tror också att Turkiets eventella medlemsskap blir dödsstöten för EU – eller för Europa.

    Ps. Kul att få länkar att läsa. Undviker ofta engelska siter pga lättja, men när jag väl läser dem
    inser jag hur viktigt det är att hålla sig uppdaterad på det som händer i Europa.

    Utlandssvensk

    28 november, 2009 at 18:06

    • Jag finner själv att det är betydligt mer positivt att läsa om övriga Europa. Om jag bara läste om Sverige skulle jag nog sjunka ner i hopplöshet….

      Frågan om Turkiet i EU är en i den långa raden av totalt felrapporterade i Sverige. Läser man bara Svensk press kan man lätt få för sig att det finns bred enighet inom EU om Turkiet som medlem. Detta är HELT FEL.

      På tal om detta var det inte utan viss skadeglädje som jag observerade när Carl Bildt trampade rejält fel i denna fråga och orsakade en ganska stor diplomatisk skada vad gäller förhållandet till Frankrike.

      http://euobserver.com/9/28208

      Som vanligt blev det inte mycket till debatt i Sverige kring detta….

      Gotiska Klubben svarar: Hans jämförelse med Cyperns geografiska läge var verkligen löjligt.
      Bildts styrka – i Sverige – är att många svenskar är så dåligt pålästa om Europa. Och det handlar inte om lättja, utan om en oförmåga att ta in saker och ting från flera olika håll.

      Utlandssvensk

      28 november, 2009 at 18:45

      • I den totala flod av nonsens som han producerade funderade jag inte närmare över kommentaren angående Cypern, Men du har helt rätt. Kan det vara så illa att Herr Bildt inte känner till det faktum att t.ex Spanien, via sina territorier, har LANDGRÄNS till Nordafrika? För övrigt kan nämnas att Spanien har låtit uppföra en mur i dessa områden om påminner mycket om muren mellan Israel och Palestina. Men, återigen, härskar den STORA TYSTNADEN i svensk debatt….

        Gotiska Klubben svarar: Det finns en urgammal och inpiskad auktoritetstro i Sverige som gör att sakargumeten måste komma ur en välkänd ledares mun för att för att få giltighet. Detta gäller även för andra nordeuropeiska folk, även om denna auktoritetstro kanske är värst i Sverige och i Norge.

        Bildt hade chansen att bli en betydande europeisk politiker och stadsman, men han valde nog penningens väg och penningen har inte gjort honom smartare. Att sedan hela den svenska senildemnta borgligheten hyllar honom som klok och förståndig och påläst, räcker liksom inte i ett Europa som blir allt mer komplicerat att förstå och styra.

        Utlandssvensk

        28 november, 2009 at 22:05

  5. Alla dessa kränkta muslimer

    http://demokratbloggen.wordpress.com/2009/11/29/alla-dessa-krankta-muslimer/¨

    Gotiska Klubben svarar: Att så kategoriskt utmåla en grupp av människor som onda är inte välkommet på denna site. Ditt språk är inte bara uselt, det är också mkt nära det som enligt juridiska termer kategoriseras som ”hets mot folkgrupp”. Dina länkar är inte välkomna här i fortsättningen.

    demokratbloggen

    29 november, 2009 at 09:29


Kommentarer är stängda.