Gotiska Klubben

Hoppas de krossar Gaddafi i natt

”Celebratory gunfire was heard in Benghazi immediately after the vote” Sky-News

Det fanns inga alternativ. Hela världens trovärdighet stod på spel.

Tillåter man Khaddafi att slakta folket i Benghazi, som han lovat tidgare  i kväll, så har väst/araberna/och andra i FN ingen trovärdighet kvar.

Om USA utnyttjar situationen till någon slags ockupation av Libyen så lär USA få problem.

Gissar på anfall i natt. Hoppas på en död diktator. Finns inga alternativ.

Här är stackarn som gjorde bort sig ordentligt – man hotar inte, tar inte ut några segrar i förskott: ”kriget är över på 48 timmar” – där väckte du hela FN, även de som lade ned sina röster

Ref: Svd Svd Svd Svd Svd Expp Guardian Carl Bildt Sky-news Dagen Exp

Written by gotiskaklubben

17 mars, 2011 den 21:39

Publicerat i Gotiska Klubben

26 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vore det inte bättre att de som kan, Israeliska Mossad, skickar in specialister som fångar in mannen och världen får en skåderättegång?

    Gk sa: Myten om Mossads skicklighet är överdriven. Och detta handlar ju om realpolitik. Alla bevakar varandra medan Khaddafi utnyttjar detta faktum. Klassisk psykopattaktik. Knäpp honom.

    Teknik: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12745961.ab
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12746045.ab

    Stig Palm

    17 mars, 2011 at 21:58

    • Jaha, om inte Israelerna är bäst på sådant här vem är då?
      Det danska Jägercorpet har fått toppbetyg av såväl Storbritaniens SAS som USAs Delta Force.
      Hur ska vi annars få tag på mannen?
      Alla pålästa vet hur svårt det var att komma åt Adolf Hitler (lyckades inte) och Josef Stalin (krävdes internt mord). Även Sadam Husain som fixades av, just det Special Forces.

      Stig Palm

      17 mars, 2011 at 23:28

  2. svårt att sia om men troligtvis händer inte ett skit, FN har en fördröjning på x antal månader och agerar alltid för sent så dem kan man inte räkna med.

    Gk sa: Tror Khaddafi gjort bort sig genom sina hot idag. Med hot vinner man inga slag. Vi får väl se kl 23.00

    robban

    17 mars, 2011 at 22:24

  3. Hoppas Khaddafi lyckas och slänger ut CIA och Mossad styrda s.k. rebell grupper. Heja Khaddafi vi står på din sida mot pisshundarna i Jerusalem och Washington. Tycker synd om alla er som inte kan se igenom mediaflödet av lögner. Det handlar allt bara om oljan

    Gk sa: Så pga Mossad och CIA och oljeegoismen stödjer du Khaddafi? Så om Kina och Ryssland hänger på FN-beslutet i kväll, så hatar du dem också. Blir nog bara du och Khaddafi och hans son kvar till slut. Eller bara dom två. Pass upp! 🙂

    ff

    Pappsen

    17 mars, 2011 at 22:39

    • klargörande….
      Med Libyen som exempel är det ganska lätt att genomföra en statskupp. Det första man behöver är en större samling missnöjda medborgare som vill byta styresskick. Sedan sätter man igång med massdemonstationer där man kräver regeringens och riksdagens avgång. När dessa massdemonstrationer nått en viss gräns kommer de styrande att försöka kväsa missnöjet med hjälp av polisen. Då sätter man igång med att sprida rykten om tortyr och polismisshandel av dissidenterna. När sedan omvärlden börjar intressera sig för vad som händer i där och regeringen gör uttalanden om en mindre grupp missnöjda medborgare som vill skapa kaos går man ut och begär hjälp uteifrån. Situationen kommer att trappas upp med ryktesspridning och kriminella gäng kommer att utnyttja oron och kaoset. För att göra det hela ännu mer tillspetsat söker oppositionen stöd i Kina och Ryssland mot den kapitalistiska polisstaten. Ryssland ser en chans att slå en kil i NATO och börjar smuggla in vapen till de oppositionella varpå situationen blir riktigt giftig. Väst måste då gå in och hjälpa de oppositionella med att störta regeringen för att återfå lugnet i regionen. Detta är bara en galen fantasi men det visar hur en liten grupp kan utnyttja omvärlden för att störta sin regering. Frågan man ska ställa sig är vad kommer det att bli istället för Hosni Mubarack, Mohammar Gaddafi och de andra ledarna i de Nordafrikanska nationerna? Ett muslimskt präststyre? Korrupta låssasdemokratier som i Irak?

      Gk sa: En bra debattör har ett enda argument och håller fast vid det hela tiden. Först var det Mossad och Cia. Nu plockar du även in Ryssland. Khaddafi själv skyllde på Bin Laden häromdagen och på att ungarna knarkade i Libyen.

      Vad som händer efter Khaddafi är inte diskussionen. Utan om det är rätt att krossa Khaddafi för att han är på väg att utföra en massaker. Om Hitler, Obama eller Kalifatgubbarna eller vad han nu heter tar över sedan har inte med dagsläget att göra. Att tro att missnöjet mot Khaddafis vidriga regim är sanktionerat av någon annan än folket är naivt.

      Men visst, det är klart att stormakterna intrigerar så gott de kan. Men det betyder inte att det inte var ett äkta folkligt uppror från början. Och fortfarande är.

      Pappsen

      17 mars, 2011 at 23:25

      • förövrigt så hatar jag ingenting…de är inte värt mitt hat..och något stöd ger jag ingen självuppblåst diktator typ Khaddafi. Inget politiskt system än så länge på denna jord har varit för folket eller minoritetsgrupper…
        Bara för makten att kontrollera världsfinansen

        Gk sa: Tror inte att folket i öststaterna som gjorde uppror mot kommunismen håller med dig.

        Pappsen

        17 mars, 2011 at 23:33

      • tror nog att det va du som drog in ryssland i debatten 🙂 ”citat” Så om Kina och Ryssland hänger på FN-beslutet i kväll, så hatar du dem också ”
        aja nog om detta …vi kan tycka vad vi vill …änsålänge

        Gk sa: Aj fan… 🙂 …nåja…dribbling som dribbling…men inte fan sitter du och deppar i natt om de knäpper Khaddafi? Nej, det tror jag inte.

        Teknik:http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12746045.ab

        Pappsen

        18 mars, 2011 at 00:07

        • defenitivt INTE 😉

          så långt e vi överrens

          Pappsen

          18 mars, 2011 at 01:12

  4. http://www.youtube.com/watch?v=0KXsmWzY9Vk#t=07m02s 7.07 in är det inte Gaddafis son eller?

    Gk sa: Liknar onekligen honom. Fint språk 🙂

    hollands-hopp

    17 mars, 2011 at 23:10

  5. Jahaja, ett utmärkt tillfälle att motionera några b2:or då.

    Ja

    17 mars, 2011 at 23:21

  6. Det gick fint att slakta en miljon människor med kniv i Rwanda, och då var det väl inte så mycket tal om ” vad som borde göras för att stoppa…”
    Massmord sker väl dagligen någonstans i världen, även om inte media är där med sitt förstoringsglas.

    Tror därför världen blir bättre om man låter bli att befatta sig med medias olika rapporteringar för de har alltid ett annat syfte med sin rapportering än att hjälpa människor.
    Och vinden vänder hela tiden.

    Min uppmaning är alltså att aldrig låta sig affekteras när man exponeras för medias vulgära propaganda.
    För några veckor sedan var det flersides reportage om frivilliga som slogs mot Gaddafi. De hade enkla gevär och saknade millitär utbidlning men var väldigt gulliga och hade med sig te och choklad och kakor till fronten.
    De sade själva att de begav sig ut i detta äventyr för att försvara sina familjer vilket förstås var så ädelt, rent och gulligt att ingen människa som inte var fullkomligt hjärtlös kunde ánnat än känna sympati för dessa tedrickande rebeller.

    Och sedan blev de förstås slaktade.

    ” Presskampanjen uppstår som en fortsättning med andra medel på kriget – eller en förberedelse för det -, och dess strategi med förpostfäktningar, skenmanövrer, överfall, stormangrepp, finslipas under 1800-talet till den grad att ett krig kan vara förlorat innan det har börjat – eftersom pressen redan har vunnit det.
    Idag lever vi så motståndslöst under effekterna av detta andliga artilleri, att man har svårt att vinna den inre distans som behövs för att se det kusliga i detta skådespel.” ur Västerlandets Undergång av Oswald Spengler.

    Men för att följa ämnet på tråden så tycker jag också att Gaddafi är dum och borde kokas i olja.

    Gk sa: Det är mkt rävspel i detta, mer strategi än humanism, men slutet blir nog, som Svenssongalaxen och andra förutspått, ett nytt muslimskt kalifat. Hur som helst får despoten Khaddafi skylla sig själv efter sina högljudda hot om massaker. Hoppas de trycker till honom och hans anhang rejält. Det är han värd. Vad som sedan sker vet ingen.

    Det är klart man rycks med i actiondramat, det är svårt att låta bli. Men visst, litet är det som man blir mentalt våldtagen om man följer nyheterna för mycket och för godtroget.

    Markus Andersson

    18 mars, 2011 at 12:16

    • Förstår inte att vi här i Sverige utan att någonsin ha satt vår fot i landet Libyen kan sitta och säga hur det kommer bli där i framtiden?
      Själv kan jag inte ens säga hur det kommer bli här i framtiden.

      Var köper man dessa fantastiska spåkulor ?

      Gk sa: Erfarenheten är en väl en slags dyrköpt spåkula. När det gällde Balkan så sas det att det alltid är pessimisterna som får rätt till slut. När det gäller Libyen så kan vi väl gissa att olja, strategiskt läge, islam, handelspartners, grannar, Israel, USA, Ryssland, Kina och sociala medier kommer att spela en stor roll. Sedan är det bara att blanda och ge, ungefär som med en Tarotkortlek, tror jag.

      Ps Kollade på Björn Söder (sd). En del av det han säger håller jag inte med om. Men en sak är klar med SDs
      medverkan i riksdagen: Det är klarare språk och mindre politiskt korrekt när han talar, om klaner i Libyen, om Sveriges militära läge och liknande:

      Markus Andersson

      18 mars, 2011 at 12:54

      • Erfarenhet ja, den är trovärdig men det är just det besserwissarna saknar, när de sitter här i Sverige och vet i detalj hur framtiden kommer se ut i helt främmande länder, särskilt då de utgår från den information de fått av media.

        Kolla till exemepel en kille som Michael Chossodovsky, som ägnat sitt liv åt att resa runt i världen och forska kring geopolitska frågor.
        Han är inte hälften så säker på hur framtiden kommer te sig i libyen, Iran, Egypten som de svenska besserwissrarna.

        http://www.globalresearch.ca/index.php?
        context=va&aid=23605

        Gk sa: Ska kolla. I Sverige handlar det sällan om att försöka tolka verkligheten utan enbart om att uttrycka något som man önskar sig själv eller som är politiskt korrekt, typ vänstern, eller som stödjer det egna särintresset, typ Wolodarski och Israel.

        Hade varit kul med en Mohammed Omar i riksdagen som sagt: Vi får hoppas att islamisterna snart tar över så att fred uppnås och folket får frid i sina själar. 🙂

        Markus Andersson

        18 mars, 2011 at 14:03

        • Enig om Att Björn Söder är tydlig och duktig på att tala klart och rent utan krumbukter.
          I denna fråga tycker jag dessutom han hade vettiga och ödmjuka perspektiv i stora drag.

          Precis som du skriver, i Sverige handlar det om att tolka verkligheten från skrivbordet, utifrån vad man själv önskar, men detta gäller inte bara vänstern utan är en last som är mer genetiskt än politiskt betingad.., skulle jag tro.
          Finns som bekant även en hel del åt höger och bortom höger och vänster skalan med samma last.

          Som jag förstått det utifrån vad jag läst av Omar så är han ganska enig med SD i flera viktiga frågor, så hans närvaro i Riksdagen skulle åtminstone skapa en hel del politik-korrekthet-syntax error i sammanhanget,vilket skulle kunna tvinga fram KLART och TYDLIGT formulerade frågeställningar, vilket givetvis är en förutsättning för att väljarna ska veta vad de röstar på.

          Gk sa: Jo, man saknar klartext bland riksdagsmännen, man orkar inte lyssna på dem längre, ”zombieparlament” kallar en av kommentarerna Sveriges Riksdags i denna tråd från Fria Tider. Ett bra namn.

          http://www.friatider.se/reinfeldt-invandringen-har-berikat-sverige

          Markus Andersson

          18 mars, 2011 at 15:17

          • Här har du åtminstone en som har läst på ordentligt om Lybien och andra geopolitiskt strategiska viktiga länder och områden, och inte bara svamlar en massa:

            Gk sa: Tror Chossudovsky glömmer bort Libyens oerhört strategiska läge i Medelhavets mitt. Det är också geopolitik.

            Tycker han har för många klassiska ”vänsterargument” när han misstänkliggör aktionens mål att rädda människorliv. Typ jämförelsen med Bahrein och Palestina. I det fallet håller jag helt med Obama och Sarkozy och Cameron.

            Att sedan angriparna har dolda avsikter betvivlar jag inte. Det är inga enkla ekvationer, detta.

            Tror Khaddafi och hans son är huvudorsaken till att FN-Alliansen fick så goda argument för att angripa. De har länge samlat ihop till detta. Om det är folkrättsligt korrekt kan diskuteras. Men moraliskt korrekt är det. Tycker jag.

            I morgon har vi glömt bort massakern i Bengahzi – den som aldrig ägde rum pga av anfallet. I stället kommer det bli ett medialt krig utan like från Khaddafis sida, så länge han är i livet, och vi hycklare i fotbollspubliken kommer att ta till oss kritiken från Ryssland, Kina och andra som varit negativa till invasionen.

            Varför Frankrike var så ivriga att skynda på vet jag inte riktigt – kanske ville Sarkozy tvätta bort litet av den skit han fått på sig via sina regeringsmedlemmars stöd och inblandning i Algeriet, eller var det Tunisen.

            Det blir intressant att se hur libyerna reagerar på allt detta, kommer de älska väst för att de befriade dem, eller kommer de kasta ut även väst och ty sig till det Muslimska brödraskapet – och Ryssland och Kina? Fan vet.

            Markus Andersson

            20 mars, 2011 at 11:39

            • Nåväl, det handlar ju om tro i slutenden likväl, och jag kanske är lite vänster även om jag själv fått höra att jag är högerextremism, men jag delar hur som helst Chossudovskys misstro om att att det sällan eller aldrig handlar om att försöka rädda människor när man anfaller dem och bombar dem.
              Som sagt gick det fint att mörda en miljon människor med kniv i Rwanda på ett par månader utan att någon i ”Väst” ens laddade en slangbälla.

              Gk sa: Naturligtvis är åsikter som Chossudovskys viktiga att ta fram. Vi lever i en komplicerad tid där det blir allt svårare att veta vad som är vad. Nu tycker inte jag att man kan säga att FN-gänget ”anfaller dem och bombar dem”.

              PS Här är en Israelvänlig blogg som har ganska intressanta noteringar om Egypten.
              http://israelisverige.info/?p=5916&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+IsraelISverige+%28Israel+i+Sverige%29

              Markus Andersson

              21 mars, 2011 at 02:55

            • Nåväl,jag kanske är lite vänster men det handlar väl bara om tro i slutenden. Delar Chossudovskys övertygelse om att det sällan eller aldrig handlar om mänsklig omtanke när ett stort land anfaller ett litet och bombar det sönder och samman.
              Likgiltigheten inför folmordet i Rwanda talar också sitt tydliga språk som sagt.

              Skulle för övrigt hellre låna ut pengar till Farrakhan än till Sarcozy.

              Markus Andersson

              21 mars, 2011 at 04:28

              • LOL, this is another idiot, who would to like save Khaddafi’s ass when Gaddafi should take a graceful exit to his harem. In another words, let Khaddafi and his progenies to rule the country forever. When I listen Farahkhan, I feel like throwing up.

                The other idiot Omar Musa wanted West to intervene but now, he has made an about turn. God save this lunatics(sarcasm)! And only God knows what they want!

                Dev Saha

                21 mars, 2011 at 14:36

            • är väl snart presidentval i frankrike och han har ganska risiga opinionssiffror för tillfället.

              robban

              21 mars, 2011 at 12:24

  7. It would be great to see some European and International boots on the ground than waiting for Uncle Sam to stretch for another front. US has been getting all the blames for its evil intentions and interests and yet it is the only moral authority to bring changes in many troubled parts of the world. Please walk the walk rather than talk the talk! I hope UK and France lead the assault on Gaddafi. Force Gaddafi go now or expect massive Muslim migration to EU!

    Gk sa: Problemet är att det är svårt att känna förtroende för USA. Det luktar olja om deras inblandning. Man anar alltid ett självändamål från USA. Kanske även i Frankrikes och Englands fall. Jag stödjer det de gör, men det är svårt att inte misstänka att de har ytterligare avsikter än att bara störta en diktator.

    Men hoppas de knäpper honom i vilket fall!

    Läste just Daniel Hennen som undrade varför detta är Englands uppgift?
    http://blogs.telegraph.co.uk/news/danielhannan/100080452/libya-is-not-our-responsibility/

    Dev Saha

    18 mars, 2011 at 16:52

    • War costs in blood and money. If US goes in, it needs to be compensated. No free lunch for freedom fighters and no matter how noble is the cause!
      Oil is a great currency if you think about Japanese closing down their nuclear power stations and start consuming more oil. Watch for 200$/barrel!

      Gk sa: In Iraq it is oil, but how do you think US is compensated i Afghanisatan? Does it gain the americans? I guess not.

      Nice pictuers from Benghazi.

      Dev Saha

      18 mars, 2011 at 18:12

      • I am not a Bush supporter but I must say Jasmine revolution is a direct result of Iraq war. However, Iraq war was a wrong one and US will never be compensated adequately, ever. US lost too much there and it has become a weaker power.

        Afghan was is right one and it needs to be fought otherwise Osama would have created a center of Islamic terror in Afghanistan. And the drawer of Muhammed cartoons would have been dead long time ago.

        Gk sa: Well, we dont have to be in Afghanistan för att kasta ut islamister från Europa.

        Hur som helst är det svårt att analysera vad det egentligen är som händer i världen och hur det kommer att utvecklas. Jag känner mig alltmer förvirrad. Under varför Tyskland la ner sin röst?

        Dev Saha

        18 mars, 2011 at 18:51

        • Bluntly put, that would be a task for Europe and not for the big mama.
          You should feel lucky that the hot line between Osama and the European Islamists is cut for time being.

          Dev Saha

          18 mars, 2011 at 19:37

  8. Hela grejen känns vansinnig. Varför i hela friden ska man stödja ett uppror i Libyen genom bombning?

    Gk sa: Det finns väl inget annat alternativ. FN skulle aldrig stödja en intervenering.

    När man hör Khaddafis son hoppas man att dom bombar söder palatset i Tripoli. Man känner ungefär som inför Sadam.

    Och ändå har dessa despoter varit polare med många i väst. Det kusliga är att jag tror att de som håller sig utanför denna konflikt är vinnarna. Och ändå….

    Olof

    18 mars, 2011 at 18:30

  9. Att bomba Libyen är sentimentalt. Det tycks uppenbart att Ghadaffi är starkare. Att då stödja rebellerna är att förlänga konflikten. Men USA kanske sitter på information jag saknar.

    Gk sa: Allt verkar rätt så oklart just nu. Både inne i Libyen och bland de inom FN som undertecknat flygförbudet. Vi får se. Jag följer Guardian Live blog

    http://www.guardian.co.uk/world/blog/2011/mar/19/libya-live-blog-ceasefire-nofly

    MartinA

    19 mars, 2011 at 10:17

  10. Vem är det på Gotiska klubben som har klickat?
    Libyen skulle ju, än en gång, nationalisera sina oljetillgångar.
    Sätt dig ner och läs om Eddan igen.
    Eller varför inte bibeln.
    Uppenbarelseboken.
    ”Och vinet och oljan rör du icke”

    Gk sa: Ingen har klickat. Vi hoppas fortfarande att Khaddafi ska krossas. Men vi har blivit alltmer fundersamma över vad det egentligen är som händer.

    Karl Lind

    4 april, 2011 at 00:08


Kommentarer är stängda.