Gotiska Klubben

Stasi och ”rikets säkerhet”

Cats Falck, Stasioffer?
Att genomsöka varje skrymsle hos Familjen Bernadotte och Ingvar Kamprad går bra, men att hänga ut de kommunister som spionerade för Stasi, nej, då handlar det plötsligt om ”rikets säkerhet”.

Något är mkt lurt när det gäller de svenskar som arbetade åt Stasi. Inte bara journalistkåren är inblandad, utan även näringsliv och politiker.

Förr eller senare kommer sanningen fram. Birgitta Almgren gör ett bra jobb.

svd flashback exp helena palena

Written by gotiskaklubben

15 september, 2011 den 09:32

Publicerat i Gotiska Klubben

16 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Geigeraffären – Ttsunamiband och nu Stasispionerna.

    Hur mycket ska hemligstämplas i detta lilla land i höga nord som förespråkar frihet och öppenhet?

    Ett namn finns ju från Stasilistan, König, men det blev ju preskriberat pga av att åtalstiden gått ut.
    Hur kan det vara möjligt att ett så allvarligt brott mot ett land kan preskriberas och lämnas därhän?

    Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B6rn_Jensen

    Tomas

    15 september, 2011 at 10:08

  2. Men hur skulle det se ut,om man öppet gick ut och namngav en av landets genon tiderna största ”ledare” för spioneri !!! Men så var det,kyssar utdelades inte enbart mellan Erich Honecker o.Bresjnew,en likadan bild lär finnas i Berlin,med en annan statsledare …Eller som en gång en uppsatt man,i DDR`s ministär,personligen sa åt mig -”som svensk skulle jag ligga lågt”-….

    Lars-Åke Månsson

    15 september, 2011 at 11:05

  3. Undrar hur mycket ”tabbe” Stasi hade på Olof Palme?
    Alla hans resor i DDR. Palmes privatliv utanför äktenskapet, et cetera…

    Stig Palm

    15 september, 2011 at 12:00

    • Troligen en hel del….Men därom tiger de vetande..Har själv en gång av en tillfällighet,vid besök i DDR`s dåvarande övernattningsslott- Niederschönhausen,Berlin- ,vid samtal erfarit en del,av en som såg till att gästerna trivdes.Mellan de avskilda rummen/salarna fanns bl.a en dörr som kunde utnyttjas för besök..
      Den person som visade upp denna hemlighet för mig,berättade att han bl.a välkomnat Palme,Castro, m.fl kommunistledare.Vet inte om han med ”besök” menade städerskor eller någon annan…I varje fall fanns på motsatta korridorsidan, mindre rum för gästens ”säkerhetsfolk”(.läs bl.a SÄPO) M.a.o. härav torde det också föreligga rapporter i SÄPO`s arkiv,om de inte förstördes efter DDR`s fall.

      Lars-Åke Månsson

      15 september, 2011 at 12:18

      • På andra sidan sjön Gross Dölnersee där Herman Görings Carinhall var beläget finns en byggnad som nu är kurhotell och en gång byggt för arvtagarna till Hermans jaktmarker, ledarskapet för DDR. Än idag finns en stor tavlar med ledarna samt Olof Palme till beskådande. Badhuset nedanför med brygga är Hermans som flyttades över sjön. En vacker plats som rekommenderas.

        Stig Palm

        15 september, 2011 at 12:26

      • ”Palme, Castro, m.fl kommunistledare” …. jojo!

        patrik blom

        15 september, 2011 at 13:19

  4. Ja Birgitta Almgren,skall ha ett stort tack för allt det arbete hon lägger ner för att skingra dimman bland dessa ”svenska spioner” eller som de nämndes i DDR -”Nachrichter im kapitalistichen Westen”.
    Såg f.ö i hennes första bok en bild av Sten O Ohlsson ”STENALINJEN”,som tagits i samband med att denne förärades en medalj av Erich Honecker.
    För de som event. inte känner till varför han fick denna utmärkelse.Han var vänlig nog att skaffa fram och försälja nödvändigt material,för ”Murens säkerhetsområde”(bastant stålnät) Ja de som samarbetade med diktaturen blev väl lönade,de andra sattes i fängelse !!! Nog borde väl dessa landsförädare i Sverige,också hamna bak galler…

    Lars-Åke Månsson

    15 september, 2011 at 13:55

    • Intressant för mig som Göteborgare att läsa.
      Men skulle allt affärsfolk som gör eller gjort affärer med olika regimer spärras in, fick nya fängelser byggas, för så många är de. Gäller de flesta länder i väst eller öst. Pengar luktar inte som bekant.

      Stig Palm

      15 september, 2011 at 14:11

      • Tänkte inte i första hand på Sten O..även om han förtjänat ett rejält straff,p.g.a upprepad kriminell handling.
        Man kan ju inte hellre dömma redan döda,men det finns tillräckligt många kvar i livet,om bara viljan fanns..
        Nu skulle förståss ett sådant förfarande ha rispat i det vita neutrala oskyldiga landet i Norden… .

        Lars-Åke Månsson

        15 september, 2011 at 14:33

  5. Sten

    15 september, 2011 at 18:45

    • …Naturlightvis vill hon inte det.. också frågar hon sig varför ”högermän” är så besatta av kalla kriget. Skall komma från den sidan…Vi kanske inte vill glömma, vi heller. Vi kanske vill ha vår egen historia utan att den tillrättaläggs av våra fiender. Vi kanske vill ha den riktiga historieskrivningen. Kanske är det så….

      Hincha

      15 september, 2011 at 18:57

    • Natalia Kazmierska har en liten horas sätt att se på spioneri och landsföräderi:

      ”Varför är högermän så besatta av kalla kriget? De senaste veckorna har röster höjts för att vi ska damma av Stasilistan, ett mytomspunnet register över ett 50-tal svenskar som kan ha vänstrat med den östtyska säkerhetstjänsten.”

      Vänstrat? Menar hon att de var gifta med Säpo, eller… 🙂

      gotiskaklubben

      15 september, 2011 at 19:05

      • hehe kanske. Personligen tror jag att det är frågan om en gigantisk incest. KGB, Mossad, CIA….o lilla lilla säpito som blir utsatt för pedofili.

        Hincha

        15 september, 2011 at 19:47

        • Glömde Stasi…men alla s.k. ”spionorganisationer” är ju sammanlänkade med utbyte av info. Median är en del av detta genom DESinformationen som ”läcks” av dessa ”säkerhetsbyråer”. Al Qaida och nassekopplingar fullständigt svämmar över i MSM….Vad vore media och terrorismen utan deras info?

          Konklution:

          MSM och terrorism går hand i hand….Puss!

          Hincha

          15 september, 2011 at 20:16

          • …Bueno medan jag ändå håller på (är po nätet samtidigt chattar med min familj i Sydamerika och Tyskland) kan jag väl säga, att några mer religiösa fanatiker än svenskar finns inte. Denna fullständigt galna uppmärksamheten för en hockeymålvakt som dog i en flygolycka är ju helt sanslöst. Det visar på en oerhörd saknad av ett andligt behov som de självutnämnda s.k. ateisterna (svenskarna de såååå rationella) ger uttryck för. Döden tillhör tydligen inte verkligheten….Media och ”pan y circo”-gubbarna som sitter på parnassen i sin egen multikulturella one-world-fantasi gnider sina händer….och vad gör du?

            Hincha

            15 september, 2011 at 21:50

            • PS. Jag är väschöte (tidaholm)

              Hincha

              15 september, 2011 at 22:02


Kommentarer är stängda.